Sport

Echipa din SuperLiga care l-a ofertat pe Marius Șumudică. Ce răspuns a dat fostul antrenor de la Gaziantep. Exclusiv

Marius Șumudică nu duce lipsă de oferte după plecarea de la Gaziantep. FANATIK a aflat numele echipei din SuperLiga care i-a făcut o propunere antrenorului român.
08.03.2024 | 22:05
Echipa din SuperLiga care la ofertat pe Marius Sumudica Ce raspuns a dat fostul antrenor de la Gaziantep Exclusiv
Fanatik a aflat numele echipei care l-a ofertat pe Marius Șumudică după despărțirea de Gaziantep. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Marius Șumudică s-a întors în România după ce și-a încheiat aventura la Gaziantep. După o întreagă „telenovelă”, antrenorul care a împlinit recent vârsta de 53 de ani a plecat din Turcia, susținând că este ținta atacurilor presei locale.

Echipa din SuperLiga care l-a ofertat pe Marius Șumudică

Revenit în România, Marius Șumudică a susținut că a avut oferte de a antrena în SuperLiga. Campion cu Astra Giurgiu și CFR Cluj, „Șumi” nu duce lipsă de propuneri, dezvăluind că nu una, ci două cluburi din România s-au interesat de el după despărțirea de Gaziantep.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că una dintre echipele care l-au ofertat pe Marius Șumudică este Petrolul Ploiești. Din informațiile FANATIK, Marian Copilu, patronul „lupilor galbeni”, i-a trimis o propunere antrenorului român.

Florin Pârvu, actualul antrenor al celor de la Petrolul, este extrem de contestat la Ploiești, din cauza faptului că prahovenii au ratat intrarea în play-off. De asemenea, tehnicianul a mai fost aproape de plecarea de pe banca tehnică și la finalul anului trecut.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică a refuzat propunerea Petrolului Ploiești: „Nu se pune problema”

Marius Șumudică nu exclude o revenire în SuperLiga, însă tehnicianul nu a dat curs propunerilor venite după despărțirea de Gaziantep. Pentru antrenorul român urmează o perioadă de pauză. Ulterior, „Șumi” ar urma să plece în străinătate pentru a începe o nouă aventură.

“Nu știu ce urmează. Deocamdată, odihnă. Vreau să mă reculeg din toate punctele de vedere, să mă duc acasă, să-mi văd copiii, soția, să-mi strâng părinții în brațe. Am niște probleme familiale și necesită să rămân lângă familie. Au nevoie de mine. Și asta m-a făcut să mă întorc acasă.

ADVERTISEMENT

M-au sunat două cluburi din Liga Națională, dar nu se pune problema. Cluburi care erau în play-out, dar nu. De Craiova nu știu nimic. N-am nicio discuție cu domnul Rotaru și nu e fairplay să discut atât timp cât are antrenor și joacă derby-ul cu cealaltă echipă din Craiova. Eu n-am avut nicio discuție cu domnul Rotaru și nu e frumos să discutăm despre o echipă care are antrenor. 

Când nu vor avea antrenor anumite echipe, există posibilitatea să rămân și în țară, dar pentru mine prioritatea este să plec în străinătate. Vreau să mă odihnesc 2-3 luni și cu siguranță voi pleca în străinătate în vară, ori în Golf, ori în Turcia, vedem”, a declarat Șumudică, la revenirea în România.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică a lăsat-o pe Gaziantep pe loc retrogradabil în Turcia

Marius Șumudică a început al doilea mandat pe banca celor de la Gaziantep pe 8 septembrie 2023. După doar o jumătate de sezon, antrenorul român și-a luat bagajele și a încheiat colaborarea cu turcii.

Gaziantep ocupă locul 18 în Superliga Turciei, al doilea direct retrogradabil, cu doar 28 de puncte în 28 de partide. În cele 27 de partide adunate pe banca lui Gaziantep în acest sezon, Marius Șumudică a înregistrat 10 victorii, 6 egaluri și 11 înfrângeri. Totuși, Gaziantep a câștigat doar o singură dată în ultimele 11 meciuri din campionat.

ADVERTISEMENT