Life

Fondatorul formației Quo Vadis a murit. Laszlo Farkas a făcut accident de mașină

Laszlo Farkas, fondarul formației Que Vadis, a încetat din viață în cursul serii de sâmbătă, 4 decembrie 2021. Cântărețul se afla pe Drumul Naţional 56, la intrarea în Timişoara.
06.12.2021 | 15:30
Fondatorul formatiei Quo Vadis a murit Laszlo Farkas a facut accident de masina
ADVERTISEMENT

Artistul rock în vârstă de 51 de ani se afla la volanul mașinii personale când a pierdut controlul și a intrat pe contrasens. Autoturismul cântărețului a trecut pe linia dublă continuă.

Impactul violent a făcut ca mașina să lovească un alt autovehicul care circula regulamentar. Cea din urmă a ricoșat în al treilea autoturism, care se deplasa în același sens.

ADVERTISEMENT

Din păcate, medicii sosiți la fața locului nu au mai putut face nimic pentru solistul, care era și unul dintre findatorii trupei Que Vadis.

Laszlo Karkas, fondatorul formației Quo Vadis, a murit. Cântărețul a intrat cu mașina pe contrasens

Laci, așa cum îi spuneau prietenii artistului, s-a stins din viață imediat după impact. O altă persoană, un tânăr de 22 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale. Încă doi oameni au refuzat să meargă la doctor.

ADVERTISEMENT

Victima accidentului a fost transportată de urgență la spital, echipele de pompieri sosite la fața locului făcând tot posibilul pentru a salva persoanele implicate.

„Am fost solicitaţi să intervenim pentru un accident ruiter în care au fost implicate trei autoturisme. În urma accidentului au rezultat patru victime.

ADVERTISEMENT

Una necesită spitalizare, două au refuzat, iar una a decedat”, a declarat Ziţac Andrei, reprezentantul ISU Banat, potrivit a1.ro.

Laszlo Farkas, plâns de prieteni și de colegii de breaslă

Laszlo Farkas este renumit pentru faptul că a pus bazele formației timișorene Quo Vadis în urmă cu 30 de ani. Trupa a apărut în 1991 și era formată din Farkas Szilámér, Borbély Szilárd şi Gáspár Zsolt.

ADVERTISEMENT

Grupul timișorean a rămas activ pe scena muzicală până în prezent, regretatul artist fiind activ și în trupa Leslie Wolf and The Groovemakers.

Prietenii, familia și colegii de breaslă au transmis mesaje de condoleanțe la aflarea veștii că Laszlo Farkas a încetat din viață. Trupa Cargo a scris „Rămas bun, Laci Farkas!”, la o zi după moartea vedetei.

Laszlo Farkas, o pierdere surprinzătoare pentru lumea muzicală

„Ne-a părăsit, în urma unui tragic accident auto, Laci Farkas, unul dintre cei mai buni chitariști de rhythm & blues din România…

Un prieten deosebit pe care am avut ocazia să-l cunosc la festivalul Top T Buzău din 1994, când formația sa, QUO VADIS, din Timișoara, avea să impresioneze și să câștige locul 1 și dreptul de a apare pe un split album Electrecord…

A urmat o invitație în București cu un concert de succes la Lăptăria lui Enache și o carieră muzicală de aproape două decenii în care a impresionat prin virtuozitate pe majoritatea scenelor de blues autohtone.

O pierdere surprinzătoare care a îndoliat lumea din ce în ce mai mică a performerilor autohtoni de muzică de calitate. R.I.P.”, este mesajul lăsat de Stratone Ion.

ADVERTISEMENT