Sport

Laude pentru Simona Halep: “Una dintre cele mai bune din toate timpurile!”

Simona Halep, complimentată de o mare jucătoare, în așteptarea deciziei tribunalului de la Londra. A fost printre puținele care i-a luat apărarea.
04.07.2023 | 22:20
Laude pentru Simona Halep Una dintre cele mai bune din toate timpurile
Simona Halep a ajuns pe locul 54 în clasamentul mondial în urma scandalului de dopaj. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep e respectată enorm de către Alize Cornet, care a vorbit despre confruntările cu fostul număr unu mondial într-un interviu pentru WTA.

Simona Halep, apreciată enorm de Alize Cornet: „A fost în Top 10 atât de multă vreme”

Alize Cornet este una dintre puținele jucătoare care i-a luat apărarea Simonei Halep și a vorbit pe șleau despre scandalul de dopaj în care este implicată campioana noastră.

ADVERTISEMENT

Franțuzoaica în vârstă de 33 de ani și-a trecut în revistă victoriile împotriva jucătoarelor din top zece, iar cele cu Simona Halep i-au rămas adânc întipărite. Prima victorie a venit în 2014 la Dubai, când Simona a abandonat din cauza problemelor medicale la scorul de 6-1, 1-1.

A urmat o victorie în 2015 la Madrid, pe care nu a uitat-o nici până în ziua de azi: „Victoria în fața Simonei e cu mult mai importantă pentru mine, să înving o jucătoare pe care o admir și care a fost în Top 10 atât de multă vreme, chiar dacă nu mai este între primele zece jucătoare ale lumii, în trei seturi într-o căldură tipică australiană. A fost minunat.

ADVERTISEMENT

Am jucat foarte bine atunci, nu a fost o victorie din întâmplare. Am avut tactica potrivită, intențiile potrivite în momentele potrivite”.

Simona Halep, considerată de Alize Cornet „una dintre cele mai bune jucătoare pe zgură din toate timpurile”

Alize Cornet nu s-a oprit aici și a oferit o declarație plină de fair-play: „Simona este una dintre cele mai bune jucătoare pe zgură din toate timpurile, a trebuit să sap adânc și să fiu curajoasă.

ADVERTISEMENT

Îmi aduc aminte de primul set care a fost extrem de strâns, a trebuit să lovesc de câteva ori în lung de linie. A fost o victorie cool, am fost foarte mândră de mine”. 

Penultima confruntare dintre cele două a avut loc în optimile de finală de la Australian Open în 2022: „Halep nu mai era Top 10? Dar o victorie în fața ei are mereu o valoare imensă, e ca o victorie de Top 10”, a spus surpriză Alize, care nu își mai aducea aminte că jucătoarea din România era pe locul 15 WTA.

ADVERTISEMENT

Simona Halep și Alize Cornet s-au întâlnit de patru ori, iar franzuțoaica a reușit să câștige de patru ori. În 2011 la Monterrey, în 2014 la Dubai, în 2015 la Madrid și în 2022 la Australian Open. Fostul lider mondial a câștigat la Sofia în 2013 și la Roma în 2022.

ADVERTISEMENT