News

Laura Codruța Kovesi, în cursă pentru palatul Cotroceni? Ce spune procurorul șef al Parchetului European

Laura Codruța Kovesi, despre candidatura sa vehiculată la prezidențialele din toamnă. „Singurul lucru care pot să-l spun despre alegeri”
04.03.2024 | 13:48
Laura Codruta Kovesi in cursa pentru palatul Cotroceni Ce spune procurorul sef al Parchetului European
„Oamenii vor un candidat real, nu fantome”, spune Laura Codruța Kovesi / Foto: Inquam Photos, Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Procurorul șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, a ținut să lămurească vehiculata sa candidatură la alegerile prezidențiale din România din luna septembrie.

„Nu voi candida”

Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European (EPPO), a ținut să dezmintă o posibilă candidatură a sa la alegerile preziențiale din România din acest an.

ADVERTISEMENT

Turul întâi al scrutinului va avea loc la 15 septembrie iar turul al doilea la 29 septembrie. Numele Laurei Codruța Kovesi a fost des vehiculat în ultima perioadă ca un candidat la prezidențialele din toamnă.

Totuși, într-un interviu, procurorul șef al EPPO a declarat în mod clar că nu are în vedere o candidatură pentru Cotroceni, scrie Hotnews.

ADVERTISEMENT

„Nu voi candida. Am văzut în ultima perioadă de timp că, în ciuda răspunsurilor mele, sunt persoane care încă analizează așa-zisa mea candidatură. Probabil că sunt genul de oameni care iau decizii și apoi se răzgândesc. Nu este cazul meu”, a declarat Kovesi.

„Oamenii vor un candidat real, nu fantome”

Laura Codruța Kovesi a precizat că discuția despre alegeri trebuie să fie una despre candidați „reali”, nu despre „fantome”, pentru că, în opinia ei, „nu este sănătos pentru democrație”.

ADVERTISEMENT

„Nu m-am răzgândit și cred că discuția referitoare la alegeri trebuie să fie despre candidați reali, pentru că dacă facem alegerile despre fantome, nu cred că este sănătos pentru democrație. Oamenii vor un candidat real, nu fantome.

Iar dacă în continuare se măsoară fantomele, nu este ceva serios. Singurul lucru pe care pot să-l spun despre alegeri este că, da, voi vota, dar nu voi candida”, a spus șefa EPPO.

ADVERTISEMENT

În 2019, Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene au numit-o pe Laura Codruța Kövesi în funcția de prim procuror al Parchetului European.

Acest organism independent este responsabil de investigarea, urmărirea penală și aducerea în fața justiției a infracțiunilor împotriva bugetului UE, cum ar fi frauda, corupția sau frauda transfrontalieră în materie de TVA care depășește 10 milioane de euro.

 

 

ADVERTISEMENT