News

Laura Codruța Kovesi s-a căsătorit. Cine este soțul șefei Parchetului European

Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a DNA și actual procuror-șef al Parchetului European, a anunțat că s-a căsătorit. Cine este soțul acesteia.
19.10.2022 | 19:28
Laura Codruta Kovesi sa casatorit Cine este sotul sefei Parchetului European
Șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, s-a căsătorit. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Despre viața personală a fostului procuror-șef DNA, Laura Codruța Kovesi, se cunosc foarte puține detalii.

Șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, s-a căsătorit. Cine este soțul acesteia: ”Un om extraordinar”

În această săptămână, șefa Parchetului European a oferit un interviu pentru o publicație din România în care, în premieră, a vorbit despre viața ei personală.

ADVERTISEMENT

Laura Codruța Kovesi a anunțat că s-a căsătorit. Evenimentul nu a avut loc recent, ci în urmă cu câțiva ani. S-a întâmplat imediat după ce a preluat funcția la Luxemburg.

Kovesi a oferit detalii despre partenerul său de viață. Aceasta a spus că soțul ei este o persoană cu care se știa de mai mulți ani, care lucrează în sectorul privat.

ADVERTISEMENT

”M-am căsătorit acum câțiva ani. Imediat după ce am preluat mandatul la Luxemburg. Este prietenul meu pe care l-am avut în România, a lucrat în privat, este un om extraordinar”, a declarat procuroarea, într-un interviu acordat Spotmedia.ro.

În același timp, Kovesi a ținut să infirme informațiile apărute în spațiul public la începutul acestui an. S-a scris în presă că aceasta este căsătorită cu un fost ofițer de la Serviciul de Protecție și Pază (SPP) care i-a fost detașat cât timp aceasta a fost la șefia DNA.

ADVERTISEMENT

”Câteodată mă amuz că citesc în presă că sunt măritată cu fostul ofițer SPP. Nu este adevărat, ne amuzăm împreună. A fost o chestiune personală, a fost o relație destul de lungă și asta e”, a precizat aceasta.

În privința aspectului că ar fi o persoană fără prea multe interacțiuni, singură, Kovesi a spus: ”N-am fost niciodată singură. Tot timpul am avut prieteni, familia lângă mine. Legea îmi oferă această posibilitate și soțul meu este un om extraordinar și foarte înțelegător”.

ADVERTISEMENT

Laura Codruța Kovesi, baschetbalista ajunsă în fruntea luptei anti-corupție din UE

Laura Codruța Kovesi este fiica procurorului Ioan Lascu. Din 1980 până în 2010, tatăl său a deținut funcția de șef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș.

Kovesi a absolvit învățământul preuniversitar la Mediaș. Aici a evoluat ca baschetbalistă la Club Sportiv Școlar Mediaș (CSS). A și fost selecționată în echipa națională de baschet feminin-cadete a României, cu care a câștigat în 1989 la Timișoara titlul de vicecampioană europeană.

Între 1991-1995 a urmat cursurile Facultății de Drept în cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Din 2013 preia funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Apoi, din septembrie 2019, Laura Codruța Kovesi ocupă funcția de procuror-șef la Parchetul European. Va ocupa această poziție pentru o perioadă de 7 ani.

ADVERTISEMENT