Fotbal international

Laurențiu Reghecampf n-a plecat degeaba de la Al-Wasl. Arabii au dezvăluit cifre dezastruoase

22.10.2020 | 19:23
Laurentiu Reghecampf na plecat degeaba de la AlWasl Arabii au dezvaluit cifre dezastruoase
ADVERTISEMENT

Laurențiu Reghecampf (45 de ani) s-a despărțit de Al-Wasl de aproape o săptămână, dar plecarea sa e în continuare subiect de discuție în Emirate.

Jurnaliștii arabi au analizat mandatul pe care antrenorul român l-a avut din ianuarie 2019 la Al-Wasl. A fost a treia experiență a lui Reghecampf în Golf. Două dintre aventurile tehnicianului nu s-au terminat însă bine deloc.

ADVERTISEMENT

Mai întâi, antrenorul născut la Târgoviște a condus-o pe Al-Hilal, din Arabia Saudită, acolo unde a reușit contraperformanța de a fi primul român care nu a luat niciun trofeu cu „Real Madrid al Asiei”.

Golful nu îi priește lui Laurențiu Reghecampf. Antrenorul a avut performanțe modeste în zona arabă

Până ca „Reghe” să ajungă la Riad, Balaci, Iordănescu au Olăroiu au pregătit-o pe Al-Hilal și fiecare a câștigat cel puțin trofeu cu echipa fanion a Arabiei Saudite. Chiar și după Reghecampf, Răzvan Lucescu a venit și a luat titlul și Liga Campionilor Asiei.

ADVERTISEMENT

La Al-Hilal, Reghecampf a avut și ghinion. El a jucat două finale, una în Liga Campionilor Asiei și alta în Cupa Coroanei Prințului, dar rezultatul a fost mereu același: înfrângere.

Cea mai bună perioadă a antrenorului care și-a început cariera la Gloria Bistrița a fost la Al-Wahda, în Emiratele Arabe Unite. Acolo, „Reghe” a cucerit o Cupă a Ligii, două Supercupe ale Emiratelor Arabe Unite și un titlu de campion, în 2018.

ADVERTISEMENT

După performanțele înregistrate la Al-Wahda, Laurențiu Reghecampf a ajuns pe banca lui Al-Wasl, tot din Emirate. Mandatul său nu a fost cel pe care îl așteptau fanii și conducerea echipei din Dubai.

Deși au trecut câteva zile de la plecarea lui Reghecampf, presa din Emirate e uimită că românul a stat atât de mult la Al-Wasl.

ADVERTISEMENT

Procentajul victoriilor: 40%

Conform site-ului kooora.com, Laurențiu Reghecampf a rămas la Al-Wasl până în octombrie 2020 datorită unei clauze din contract. Aceasta a expirat în această lună și astfel antrenorul s-a despărțit de echipa de pe locul 7 din UAE League. Sezonul trecut, Al-Wasl a terminat pe poziția a opta, la opt puncte în spatele locurilor care duc în preliminariile AFC Champions League.

„651 de zile de suferinţă pentru suporterii lui Al-Wasl“, e titlul articolului din Emarat Al-Youm, în care e prezentat mandatul lui Laurențiu Reghecampf.

„Antrenorul român a bifat o serie de eşecuri fără precedent. Mandatul său a inclus mai multe înfrângeri istorice, cu câte cinci goluri încasate de fiecare dată. Au fost cele două partide cu Shabab Al-Ahli în campionat şi în Cupa Preşedintelui, două înfrângeri cu Al-Zawraa din Irak în Liga Campionilor Asiei, alte două eşecuri cu Al-Ain şi, în fine, unul cu Sharjah“, au continuat jurnaliștii arabi.

Reghecampf a antrenat-o pe Al-Wasl în 55 de meciuri, perioadă în care a înregistrat 22 de succese, nouă rezultate de egalitate și 24 de eșecuri.

 

ADVERTISEMENT