News

Legea pensiilor, o nouă schimbare. Vestea este excelentă pentru pensionari, conform Violetei Alexandru

29.03.2021 | 07:33
Legea pensiilor o noua schimbare Vestea este excelenta pentru pensionari conform Violetei Alexandru
ADVERTISEMENT

Legea pensiilor este vizată de o nouă schimbare. Vestea este excelentă pentru pensionari, conform Violetei Alexandru. Aceasta a precizat că decizia a fost luată după mai multe discuții cu oamenii.

Președintele PNL București a explicat că a încercat să găsească o soluție pentru ca pensionarii să poată avea acces la talonul de pensie, fără să fie nevoiți să aștepte poștasul sau să meargă singuri să-l ridice. Ea a explicat că oamenii s-au plâns că au nevoie de respectivul document.

ADVERTISEMENT

Violeta Alexandru s-a implicat în această problemă și va depune un amendament pentru ca talonul de pensii să le fie trimis oamenilor în format electronic sau să poată fi vizualizat în contul personal de pe platforma CNPP. Ea a spus că această rezolvare este una optimă, mai ales în timpul pandemiei.

Legea pensiilor, o nouă schimbare. Vestea este excelentă pentru pensionari, conform Violetei Alexandru

„Am avut mai multe discuții cu pensionarii despre faptul că, primind pensia pe card, poștașii nu le mai aduc talonul de pensie. Necesar în relație cu medicul de familie, pentru gratuitatea pe mijloacele de transport, etc”, a scris pe Facebook Violeta Alexandru.

ADVERTISEMENT

„M-am și implicat când mi s-a sesizat dar nu acest lucru este relevant acum. Mi-a rămas această temă în minte, mă gândesc la soluții”, a adăugat ea.

Președintele PLN București consideră că este timpul pentru o evoluție: „ideea asta să stai acasă, să nu îți poți face niciun program în așteptarea poștașului este, pur și simplu, depășită. Ca și cea privind obligația de a merge tu la poștă pentru un serviciu pentru care statul plătește să îți fie livrat. Nu mai vorbesc de faptul că suntem în pandemie și ideea de a merge toți la poștă mi se pare neinspirată”.

ADVERTISEMENT

„Am tot avut discuții cu pensionarii (și le mulțumesc cu această ocazie) în mediul online. Chiar acum câteva minute vorbeam cu un domn pensionar pe acest subiect. Cine crede că pensionarii nu folosesc tehnologia se înșeală. E drept că până la experiența de ministru nu am avut ocazia să mă conving de acest lucru,” a precizat politicianul.

„De exemplu, talonul de pensie (mov), pentru cei care primesc pensia pe card, s-ar putea trimite, la cerere, în format electronic. Sau vizualiza chiar din contul individual pe care orice pensionar/angajat îl poate avea în platforma CNPP,” a explicat Violeta Alexandru.

ADVERTISEMENT

Ea a declarat că va lua măsuri în acest sens: „voi depune un amendament în legea pensiilor pentru ca taloanele să se poată trimite și electronic. Dacă ne axăm pe principiul nu se poate, atunci nu se va putea moderniza niciodată nimic. Când, de fapt, se poate.” 

ADVERTISEMENT