Sport

Legendele naționalei, invitate la amicalul România – Irlanda de Nord. ”Este un moment unic pentru a sărbători”

FRF a decis să invite mai multe legende ale naționalei la meciul amical România - Irlanda de Nord, de pe Arena Națională.
19.03.2024 | 21:43
Legendele nationalei invitate la amicalul Romania  Irlanda de Nord Este un moment unic pentru a sarbatori
FRF a decis să invite mai multe legende ale naționalei la meciul amical România - Irlanda de Nord, de pe Arena Națională. Sursă foto: frf.ro
ADVERTISEMENT

”Tricolorii” urmează să joace primele două amicale înainte de prezența la Euro 2024. Vineri, 22 martie, pe Arena Națională, vor întâlni Irlanda de Nord, iar 4 zile mai târziu vor juca împotriva Columbiei, pe Civitas Metropolitano din Madrid.

FRF a invitat mai multe legende la amicalul România – Irlanda de Nord

Fotbaliști de legendă ai naționalei au fost invitați de Federația Română de Fotbal să fie prezenți la partida amicală România – Irlanda de Nord, prima din cele 4 pe care echipa lui Edi Iordănescu le va disputa înaintea turneului final din Germania.

ADVERTISEMENT

”Cu o ocazie specială și o atmosferă plină de emoție, Federația Română de Fotbal are onoarea de a invita foștii internaționali de la EURO 1984 și Cupa Mondială din 1994 la o întâlnire memorabilă cu suporterii pe Arena Națională.

Meciul de fotbal România – Irlanda de Nord, programat vineri, 22 martie, de la ora 21:45, va fi o ocazie deosebită de a reuni generațiile care au scris pagini de istorie în fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

Este un moment unic pentru a sărbători și a recunoaște contribuția excepțională a jucătorilor care au marcat generații și au încântat milioane de fani prin performanțele lor”, se arată pe site-ul oficial FRF.

Mircea Lucescu și Anghel Iordănescu, printre invitații FRF

”Anul acesta, când România se pregătește pentru EURO 2024, marchează aniversarea a 30 de ani de la cea mai bună performanță a naționalei noastre, sfertul de finală cu Suedia de la Campionatul Mondial din 1994, și 40 de ani de la prima noastră calificare la EURO, în 1984.

ADVERTISEMENT

Este o oportunitate deosebită de a onora moștenirea acestor echipe și de a transmite spiritul lor de luptă și determinare către generația actuală, creându-se o legătură între trecut, prezent și viitor.

Astfel, Federația Română de Fotbal a invitat la acest prim meci de pregătire pentru Campionatul European din această vară toți jucătorii care au participat la cele două turnee finale și pe cei doi selecționeri: Mircea Lucescu, respectiv Anghel Iordănescu”, mai notează FRF.

ADVERTISEMENT

Jucătorii naționalei României chemați pentru această acțiune au fost împărțiți în două grupe, de 14 și 15 jucători, iar luni, 18 martie, și marți, 19 martie, au fost testați medical înainte de Campionatul European din Germania.

ADVERTISEMENT
Tags: