Life

Leguma adorată de români care are un beneficiu uimitor. Puțini ar fi crezut asta despre ea

Această legumă, adorată de altfel de români, are un beneficiu uimitor. Puțini ar fi crezut asta despre ea, având în vedere că se găsește ușor.
16.01.2024 | 18:31
Leguma adorata de romani care are un beneficiu uimitor Putini ar fi crezut asta despre ea
Leguma adorată de români care are un beneficiu uimitor. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Leguma adorată de români care are un beneficiu uimitor este o adevărată surpriză. Studiile au demonstrat că aceasta poate să reducă riscul de hipertensiune arterială. Despre ce este vorba și cum este posibil?

Leguma adorată de români care are un beneficiu uimitor

Românii adoră produsele de tip fast-food. Iar o legumă cheie folosită în numeroase restaurante de acest tip are un beneficiu uimitor. Este vorba despre banala roșie.

ADVERTISEMENT

Ca să nu mai vorbim de faptul că roșia este ingredientul perfect și în salate. Salata cu roșii și brânză e preferata românilor. Iar această legumă mai poate fi folosită și în alte rețete.

Un studiu realizat recent a scos la suprafață acest detaliu. Oamenii de știință au descoperit că consumul echivalentului unei roșii mari pe zi reduce cu până la 36% șansele de a suferi de această afecțiune mortală.

ADVERTISEMENT

„Consumul de roșii, inclusiv de produse pe bază de roșii, este benefic în prevenirea și gestionarea hipertensiunii arteriale. Un consum mai mare de roșii reduce riscul de hipertensiune cu 36%, iar un consum moderat scade tensiunea arterială”, au arătat cercetătorii în European Journal of Preventive Cardiology, conform The Sun.

Cum s-a desfășurat studiul

Cum s-a desfășurat studiul? Timp de trei ani, cercetătorii au urmărit 7.056 de bărbați și femei cu vârste cuprinse între 55 și 80 de ani. Dintre acestea, 5.821 aveau hipertensiune arterială.

ADVERTISEMENT

Participanții au fost împărțiți în patru grupe în funcție de consumul de roșii – mai puțin de 44 g, între 44 g și 82 g, între 82 g și 110 g și mai mult de 110 g. O mână de roșii cherry, o roșie mare sau un sfert de conservă de roșii tocate cântărește aproximativ 110 g.

Echipa de la Universitatea din Barcelona a descoperit ulterior că cei care mâncau mai multe produse pe bază de roșii aveau un risc mai mic de hipertensiune arterială. Printre acestea se numărau roșiile crude, sosul de roșii și supa rece de roșii.

ADVERTISEMENT

Pe lângă leguma în sine, același lucru se poate aplica și în cazul condimentului adorat de români, ketchup-ul. Important de știut însă este că acesta trebuie făcut în casă pentru a ne bucura cu adevărat de beneficiile sale. Produsele din comerț conțin zahăr, astfel că ne pot face mai mult rău decât bine.

ADVERTISEMENT