Life

Salată grecească, după rețeta tradițională. Care este brânza ce se adaugă în preparat

Salată grecească, exact ca-n țara de origine. Ce fel de produs lactat se folosește pentru un gust desăvârșit. E unul banal.
28.04.2023 | 18:24
Salata greceasca dupa reteta traditionala Care este branza ce se adauga in preparat
Salată grecească, exact ca-n țara de origine. Ce fel de produs lactat se folosește pentru un gust desăvârșit. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

În rândurile de mai jos FANATIK îți propune o salată grecească, după rețeta tradițională. Care este brânza ce se adaugă în preparat, dar și care sunt restul de ingrediente de care ai nevoie. E foarte simplu de făcut.

Salată grecească, exact ca-n țara de origine. Ce fel de produs lactat se folosește pentru un gust desăvârșit

Salata grecească pregătită exact ca-n țara de origine are nevoie de produse de calitate. Acesta este unul dintre motivele pentru care lactatele utilizate trebuie să fie delicioase, ca rezultatul final să aibă un gust desăvârșit.

ADVERTISEMENT

Brânza feta este ingredientul de bază, care nu trebuie să lipsească din produsul culinar cunoscut sub numele de Horiatiki salata. Aceasta nu este doar foarte bună, ci și consistentă. Pur și simplu, toată lumea o va adora. Se folosesc 100 de grame.

În afară de lactate mai e nevoie și de alte alimente. Printre acestea se numără: 150 grame de roșii, 30 grame de castraveți, 30 grame de ardei gras, 15 grame de ceapă roșie, măsline negre, oregano uscat, sare și ulei de măsline.

ADVERTISEMENT

Timpul de pregătire este unul foarte mic. În aproximativ 10 minute te vei bucura de o salată grecească care te va trimite instant cu gândul la vacanță sau la briza mării. E tot ce-ți poți dori primăvara sau pe timpul verii.

Salată grecească, mod de preparare

Salata grecească nu are nevoie de foarte multe sfaturi sau îndrumări din partea chefilor pentru că se pregătește rapid și simplu. Preparatul culinar începe prin spălarea legumelor și decojirea castraveților. Se pot folosi și cu coajă.

ADVERTISEMENT

După ce au fost spălați se taie felii, în timp ce roșiile se fac cubulețe. Ceapa roșie și ardeiul gras se taie peștișori. În cazul în care aveți în frigider doar măsline cu sâmburi trebuie să știți că aceștia trebuie scoși. Procesul se poate realiza cu latul lamei unui cuțit.

După ce au fost tăiate toate ingredientele se adaugă într-un bol încăpător și se adaugă un praf de sare. Se adaugă uleiul de măsline și oregano și se amestecă bine totul. În cazul în care doriți o salată grecească mai acră puteți pune zeamă de lămâie.

ADVERTISEMENT

Ultimul pas pentru acest preparat este omogenizarea tuturor produselor pentru a se amesteca toate aromele. Brânza feta se poate tăia sau se lasă o felie întreagă deasupra salatei, în funcție de preferințele fiecăruia.

ADVERTISEMENT