Life

Leguma care face adevărate minuni. E obligatoriu să o incluzi în meniu. Nu te speria de prețul ei mic. Lidia Fecioru: “Este ucigaşul infecţiilor”

Ce legumă face adevărate minuni. Are un preț mic, iar Lidia Fecioru spune că ucide infecțiile pe care le acumulăm în sezonul rece.
10.12.2023 | 10:51
Leguma care face adevarate minuni E obligatoriu sa o incluzi in meniu Nu te speria de pretul ei mic Lidia Fecioru Este ucigasul infectiilor
Ce legumă ne sfătuiește Lidia Fecioru să consumăm. Sursa foto: Antena 3 CNN
ADVERTISEMENT

În perioada sezonului rece trebuie să ne tratăm corespunzător pentru a preveni virozele, care sunt foarte răspândite într-un astfel de interval. Dacă deja v-ați îmbolnăvit și aveți gripă sau răceală, trebuie neapărat să consumați o legumă care este adesea folosită în bucătărie. Iată sfatul Lidiei Fecioru!

Ce legumă ieftină ucide infecțiile din interiorul organismului, potrivit Lidiei Fecioru

Organismul nostru este vulnerabil pe timp de iarnă. Din cauza valorile termice scăzute riscăm să răcim sau să facem gripă. Așa ne alegem cu o imunitate slabă, cu tuse, strănut, dureri de cap sau senzație de greață. Toate acestea pot fi eliminate cu ajutorul unei legume pe cât de cunoscute, pe atât de ieftine.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre ceapă. Dintotdeauna un leac băbesc în care a fost inclusă această legumă a dat rezultate. Ceapa te scapă de tuse, oricât ar fi ea de severă sau chiar și de otită. I se mai spune și ”ucigașul infecțiilor”, datorită efectului vindecător și rapid.

”Ceapa vindecă foarte bine, pentru că de la ea scade temperatura, ajută dacă doare urechea, dacă tuşim foarte tare. Practic, ceapa este ucigaşul infecţiilor, aşa i se spune. Dacă copiii fac otită, mai ales în această periodă, luăm mijlocul din ceapă, dar nu tăiem capătul, ca să nu se desfacă, tăiem pe jumătate şi îl introducem peste noapte în ureche. 

ADVERTISEMENT

Pot face asta şi cei mari, atunci când au nevoie (să-și introducă mijlocul de ceapă în ureche, n.r) Atenţie! Bucăţica de ceapă nu trebuie să intre adânc în ureche. Sau, ca să fim mai siguri, putem da ceapa prin maşina de tocat.

O punem într-o bucăţică de tifon şi apoi turnăm o picătura în ureche, prin acel tifon. Este verificat de mine, e miraculoasă ceapa”, a explicat bionenergoterapeutul Lidia Fecioru în emisiunea ”Adevăruri ascunse”, de pe Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ceapa este foarte bună și în combinație cu o lingură de miere și una de oțet. Se pune apoi întreaga compoziție într-un tifon și se ține la nivelul gâtului. ”A doua zi, rupe tusea. Practic, face minuni ceapa”, a mai precizat Lidia Fecioru.

Ce alte beneficii are ceapa

Aflați și că această legumă reduce dezvoltarea unei tumori. Consumul ei regulat, în stare crudă, încetinește răspândirea cancerului ovarian și pulmonar. Asta datorită conținutului de onionina A, de fisetină și quercitină, care sunt antioxidanți flavonoizi.

ADVERTISEMENT

”De asemenea, s-a demonstrat că ceapa scade nivelul colesterolului. Potrivit unui studiu4 efectuat pe 54 de femei cu sindromul ovarian polichistice, a constatat că consumul de cantități mari de ceapă roșie, crudă (40-50 grame/zi dacă este supraponderală și 50-60 grame/zi dacă este obeză) timp de opt săptămâni a redus colesterol total și „rău” (LDL) din sânge, comparativ cu un grup de control.

În plus, ceapa conține antioxidanți și compuși care au proprietăți antiinflamatorii puternice. Dovezile din studiile5,6,7 efectuate pe animale susțin că consumul de ceapă poate reduce factorii de risc pentru bolile de inimă, inclusiv inflamația, nivelurile ridicate de trigliceride și formarea cheagurilor de sânge”, a explicat dr. Oana Cuzino pe doc.ro

ADVERTISEMENT