Life

Leguma din România care se vinde ca pâinea caldă în străinătate. E o bombă de vitamine și minerale

O legumă din România i-a înnebunit pe străini. Agricultorii de la noi din țară abia dacă mai fac față tuturor cererilor primite
01.12.2023 | 17:59
Leguma din Romania care se vinde ca painea calda in strainatate E o bomba de vitamine si minerale
Agricultorii au dat lovitura. Străinii consumă din ce în ce mai mulți cartofi cultivați în România Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

O dietă echilibrată se bazează pe consumul de multe legume. De data asta, vedeta peste hotare este o legumă pe care românii o adoră și o mănâncă în cantități foarte mari. Străinii se ”bat” pe ea datorită efectelor benefice pe care le are asupra organismului uman.

Agricultorii din România abia mai fac față cererii de peste hotare. Leguma care i-a cucerit pe străini

Anul acesta, agricultorii din România au dat lovitura peste hotare. O legumă cultivată în solurile din comuna Lungulețu se vinde ca pâinea caldă în străinătate. Odată ce i-au descoperit beneficiile, străinii nu se mai pot opri din cumpărarea ei.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre clasicul cartof, pe care românii în prepară în diverse moduri și îl introduc în fel de fel de rețete. Deși mulți consideră cartoful inamicul unei siluete perfecte, străinii nu țin cont de asta și îl cumpără în cantități uriașe.

Agricultorii din comuna Lungulețu abia dacă mai fac față cererii. Niciodată nu a fost așa ”bătaie” pe cartofii produși în România. Țarile care importă leguma minune din România stau la coadă pentru a-și reface stocurile.

ADVERTISEMENT

Pe lista celor mai mari importatori de cartofi se numără Polonia, Austria și Ungaria. În ciuda faptului că această legumă se cultivă în mai multe țări, străinii preferă să ia cartoful direct de la sursă, de la agricultorii din România.

Beneficiile pe care consumul de cartofi le are asupra organismului

Nu multă lume cunoaște toate beneficiile care vin la pachet odată cu consumul de cartofi. Datorită nivelului ridicat de carbohidrați, cartofii sunt o excelentă sursă de energie.

ADVERTISEMENT

Cartofii sunt extrem de versatili, astfel că permit prepararea multor rețete simple și sățioase. În plus, nu este nevoie de o cantitate prea mare de cartofi pentru a avea energie întreaga zi.

Un alt beneficiu adus de cartofi organismului este multitudinea de vitamine pe care le conține. De la vitamina C, vitamina B6, potasiu si magneziu, toate se regăsesc în clasicul cartof.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cartoful mai ajută și la reglarea tranzitului intestinal și la mentinerea sanatatii sistemului digestiv, datorită conținutului redus de fibre.

Tot cartofii sunt o extraordinară sursă de potasiu. Aceștia pot reduce riscul de boli cardiovasculare și ajută la menținea unei inimi sănătoase.

ADVERTISEMENT