Life

Leguma pe care nu e bine s-o ții niciodată în frigider. Foarte mulți români fac această greșeală

Este o legumă pe care nu ar trebui să o ținem niciodată în frigider. Este vorba chiar despre roșie, una dintre cele mai iubite și folosite. Este o greșeală pe care o fac mulți români.
03.09.2022 | 14:56
Leguma pe care nu e bine so tii niciodata in frigider Foarte multi romani fac aceasta greseala
De ce nu trebuie ținute roșiile în frigider. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Sunt unele legume despre care se spune că nu ar trebui ținute niciodată în frigider. Acesta este și cazul roșiilor, unele dintre cele mai iubite pe tot timpul anului. Iată de ce nu ar trebui păstrate la rece.

De ce nu trebuie ținute roșiile în frigider

Salata de roșii, roșiile la borcan sau pur și simplu crude sunt delicioase. Poate ai auzit sau ți s-a spus că roșiile nu ar trebui ținute în frigider, ci pe tejgheaua din bucătărie. Dar știi adevăratul motiv din spatele acestor afirmații?

ADVERTISEMENT

Conform unui studiu realizat în Franța de Institutul Național Francez pentru Cercetare Agricolă, dacă roșiile sunt ținute în frigider, atunci ele nu doar că se înmoaie, ci suferă o schimbare chimică ce le strică inclusiv aroma.

Totul se întâmplă din cauză că roșiile sunt crescute și coapte în climate calde, iar lor nu le merge bine deloc atunci când dau de frig.

ADVERTISEMENT

Conform studiului, refrigerarea oprește producția de noi compuși volatili ai aromei din roșii, și, mai mult, îi deteriorează pe cei deja existenți, un motiv în plus pentru a nu păstra roșiile la frigider.

De asemenea, un alt lucru care trebuie luat în calcul este și textura roșiile, pentru că frigul din frigider afectează tomatele.

ADVERTISEMENT

De ce nu mai au gust roșiile ținute la frigider

Mai precis, ceea ce se întâmplă este că pereții celulari ai roșiilor sunt descompuși de frig, iar ele devin oarecum făinoase.

Majoritatea frigiderelor sunt setate la o temperatură care le afectează negativ. Pe scurt, roșiile care sunt ținute la frigider își pierd gustul.

ADVERTISEMENT

Totuși, există un moment când păstrarea roșiilor la frigider este o idee bună. Atunci când folosiți roșii coapte, cel mai bine este să le puneți la rece până când le consumați – cât de repede posibil, în mod ideal.

Dacă am lăsa pe tejghea roșiile coapte bine, atunci ele s-ar strica în una-două zile, dar le frigider ele vor fi ferite de acest lucru și pierderea de aromă va fi minimă, spun specialiștii.

ADVERTISEMENT
Tags: