În luna aprilie, în grădină se plantează diferite legume. Acestea vor da roade în vară sau în toamnă, în funcție de perioada specifică lor. Este necesar a fi întreținute în mod corespunzător.
Luna aprilie este cea în care solul trebuie să fie fertil pentru ca legumele să fie cultivate. Fiecare grădinar este responsabil să asigure un loc prielnic plantelor pentru a se dezvolta, conform așteptărilor.
Un lucru foarte important, pământul trebuie hrănit cu îngrășământ natural pentru fertilitate. Nucile, cojile de ouă, cenușa, zeamă de urzici sunt cele mai cunoscute și cel mai la îndemână.
În perioada 1, 10 aprilie, în grădină, puteți cultiva: usturoi, morcov, ridichi de vară, dovlecei, cartofi timpurii, spanac, mărar, soiuri de varză sau arpagic. Pentru necunoscători, arpagicul este o ceapă foarte mică.
În intervalul 10-20 aprilie, se poate continua cu ridichi de vară, cu dovlecei, dovleci de copt, pepene galben, pepene verde, spanac, porumb pentru fiert, mărar, plantat soiuri de varză pentru o producție semitimpurie, răsaduri de roșiii și ardei.
Atenție, răsadurile nu se plantează într-un substrat rece. Puteți testa temperatura solului cu un termometru special. Altfel, veți compromite următoarele culturi.
Dacă din varii motive nu se pot planta răsadurile atunci când doriți, singura soluție este să apelați la brazdele încălzite. Cum să procedați? Primul pas este să scoateți stratul fertil de deasupra viitoarei brazde.
Mai departe, în brazda adâncită, la 20-25 de centimetri, se adaugă bălegar măcerat, resturi vegetale menajere, iarbă cosită sau cenușă. Se acoperă pământul cu o folie închisă la culoare. Soarele va oferi apoi temperatura optimă.
Între 20 și 30 aprilie, este momentul prielnic pentru plantarea următoarelor legume: dovleac de copt, castraveți, sfecla roșie, pepene verde, galben, din nou mărar, soiuri de varză, spanac sau ardei.