Fotbal intern

Leo Grozavu s-a enervat: „Campionatul e compromis! Trebuia oprit, dar banul dictează”

23.07.2020 | 15:58
Leo Grozavu sa enervat Campionatul e compromis Trebuia oprit dar banul dicteaza
ADVERTISEMENT

Leo Grozavu, antrenorul lui Sepsi, a vorbit despre finala cu Cupei României cu FCSB, 0-1, dar a atacat și decizia de a continua campionatul, în ciuda cazurilor de coronavirus care se înmulțesc din ce în ce mai mult în România, și în fotbalul de la noi din țară.

Tehnicianul este cunoscut pentru reacțiile sale vulcanice și e indispus din cauza deciziilor luate de FRF și LPF.

ADVERTISEMENT

Tototdată, Leo Grozavu consideră că un campionat cu 18 echipe ar fi mult mai antrenant decât formatul din prezent.

Leo Grozavu s-a enervat

Leo Grozavu s-a arătat deranjat de evenimentele recente care s-au petrecut în România și în fotbalul românesc, iar el consideră că trebuia oprită competiția încă din luna martie.

ADVERTISEMENT

„E un campionat din punctul meu de vedere compromis. Trăim niște momente ciudate, unice în viață, e destul de dificil să poți să spui ceva. Nu pot găsi vinovați, dar este un campionat compromis în totalitate.

Vedeți că sunt țări mult mai civilizate decât noi care au întrerupt competiția. Nu cred că ăia sunt tâmpiți când au întrerupt campionatul. Pentru că își doresc ca atunci când fac lucrurile, să le facă bine.

ADVERTISEMENT

Noi ne luăm după țări mult mai dezvoltate ca noi, cel puțin din punct de vedere sportiv, ca să nu spun economic. Ne luăm după Italia, Anglia, Spania, Germania… Vedeți că Franța, Olanda, Belgia au oprit campionatul pentru că vor să facă lucrurile bine.

Noi am mers cu un campionat șchiop, cu foarte multe probleme. Nu întâmplător acum apar totul felul de cazuri, infectări. E destul de ciudat ceea ce se întâmplă”, a spus Leo Grozavu pentru prosport.ro.

ADVERTISEMENT

„Un campionat cu 18 echipe ar fi mult mai atractiv”

„Eu cred că un campionat cu 18 echipe ar avea mult mai multă atractivitate, ar fi mult mai vizionat. Sunt orașe în țară care cred eu că suferă după fotbal, oamenii din jurul fotbalului ar fi mult mai interesați decât acest play-off, play-out. Până la un punct. Uitați-vă și în acest an!

Fără să jignesc pe nimeni, nu știu ce atractivitate are un meci între două echipe care participă la play-off și care nu pot participa în competițiile europene”, a continuat Leo Grozavu.

„Nu văd care e sensul, atractivitatea. Să nu mai spun de faptul că este comprimată foarte mult o competiție în care nu există egalitate.

Unele echipe joacă 40 de meciuri pe an, altele 20 și ceva de meciuri. Eu  am spus, cred că competiția asta trebuia oprită mai demult, chiar dacă erau anumite pierderi.

Dar din păcate banul dictează. În momentul de față televiziunile spun că nu mai plătesc, cluburile sunt doar la mâna televiziunilor și nu pot să supraviețuiască fără acești bani din televiziune.

Nu numai că am compromis acest campinat, dar riscăm să-l compromitem și pe următorul”, a mai spus antrenorul lui Sepsi.

ADVERTISEMENT