ADVERTISEMENT
Fotbal international

Leo Messi îşi decide viitorul la finalul sezonului viitor! Varianta surpriză lansată de catalanii de la Sport

Autor: Sorin Dumitrescu | 06.09.2020 | 14:09
Leo Messi îşi decide viitorul la finalul sezonului viitor! Varianta surpriză lansată de catalanii de la Sport
Leo Messi va decide vara viitoare viitorul său. Va fi liber de contract şi va putea alege soluţia cea mai bună. Foto: Sport.es

După cum informează cotidianul catalan Sport faptul că Lionel Messi a decis să continue sezonul care urmează, până în vara lui 2021, la FC Barcelona, acest lucru nu înseamnă că el a renunţat să meargă la un alt club.

ADVERTISEMENT

Este vorba practic doar de încheierea actualui contract cu gruparea catalană, care va expira în vara lui 2021 şi din acel moment celebra clauză de 700 de milioane pusă de Barcelona pentru starul ei nu va mai conta.

Practic Messi va fi liber să decidă, după bunul plac, dacă este mai bine să rămână până la finalul carierei pe Nou Camp, aşa cum intenţiona sau să încerce la 33 de ani o nouă experienţă, într-un alt campionat.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi are un an la dispoziţie pentru a lua decizia cea mai bună

În acest mod vor fi evitate absolut toate problemele create de acea clauză cerută de Messi, conform căreia ar putea pleca chiar şi pe durata contractului la parametri zero, dar care spun catalanii era valabilă doar până la 10 iunie.

Messi are timp un an întreg să reflecteze care ar fi cea mai bună soluţie pentru el şi pentru familie, pentru că s-a confruntat deja cu cel mai serios obstacol, opoziţia copiiilor săi de a părăsi oraşul Barcelona.

ADVERTISEMENT

Copiii nu vor să plece din Barcelona

Băieţii săi au început să plângă şi să îşi implore tatăl să nu plece din Barcelona, unde se simt acasă la ei şi acesta poate fi nesperatul ajutor pentru clubul catalan.

Însă ca starul argentinian să aleagă vara viitoare continuitatea până la final de carieră trebuie ca rezultatele şi jocul echipei în noul sezon să meargă pe un trend ascendent, să nu se mai repete marile deziluzii din ultimul sezon.

ADVERTISEMENT

În martie 2021 sunt programate alegerile prezidenţiale la Barcelona

În plus, un alt aspect important în viitoarea alegere a lui Messi îl reprezintă numele viitorul preşedinte al Barcelonei, pentru că în martie 2011 vor avea loc alegerile prezidenţiale, asta dacă nu se va ajunge mai repede acolo după ce a fost depusă o moţiune de cenzură împotriva lui Josep Bartomeu.

Iată deci elementele care vor avea o importanţă decisivă în luarea deciziei vara viitoare de către legenda catalanilor, iar dacă Messi va fi mulţumit atât de schimbarea în bine a jocului echipei cât şi de numirea unui nou preşedinte ar putea fi un happy-end pentru toată lumea pe Nou Camp.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!