Sport

Leo Messi, primul fotbalist din istorie premiat de Time! Ce nume mari l-au precedat

Leo Messi a fost declarat "Sportivul Anului" de prestigioasa revistă americană Time. Este primul fotbalist care primește această distincție.
06.12.2023 | 12:22
Leo Messi primul fotbalist din istorie premiat de Time Ce nume mari lau precedat
Leo Messi a scris istorie pentru Argentina și a câștigat Cupa Mondială 2022. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Leo Messi are un loc de frunte în istoria sportului, iar publicațiile din întreaga lume îi recunosc valoarea incontestabilă. France Footbal i-a oferit Balonul de Aur de nu mai puțin de opt ori, record absolut, dar Messi cucerește mai nou și SUA.

Leo Messi, primul fotbalist din istorie care primește titlul de “Sportivul Anului” din partea revistei Time

Deși americanii nu sunt neapărat fani soccer, transferul lui Leo Messi la Inter Miami nu îi putea lăsa indiferenți. Mai ales în condițiile în care starul argentinian ajunge în SUA din postura de câștigător al Cupei Mondiale.

ADVERTISEMENT

Revista Time, una dintre cele mai prestigioase publicații din SUA și din întreaga lume, i-a acordat lui Messi o distincție care va rămâne în istorie. A fost desemnat “Sportivul Anului”, prima dată în istorie când un fotbalist primește acest premiu.

Revista Time acordă titlul de “Personalitatea Anului” anului încă din 1927, iar de-a lungul anilor a fost acordată pentru nume importante din istorie, ca  Franklin D. Roosevelt, Papa Ioan al XXIII-lea, Richard Nixon, Barack Obama sau Mark Zuckerberg.

ADVERTISEMENT

Time numește “Personalitatea Anului” încă din 1927, dar distincția a fost oferită separat pentru sport abia din 2019

Din 2019, Time a început să acorde și o distincție pentru “Sportivul Anului”, dar până acum nu se întâmplase niciodată să o ofere unui fotbalist. Ci doar unei echipe de fotbal feminin, mai exact naționala SUA, după ce a câștigat Cupa Mondială din Franța chiar în acel an.

Ulterior, Time a mai acordat titlul de “Sportivul Anului” pentru LeBron James, Simon Billes și Aaron Judge. Messi se alătură pe listă la 352 de zile distanță de momentul în care Argentina devenea campioană mondială.

ADVERTISEMENT

Mai mulți useri au contestat pe rețelele de socializare decizia ca distincția să îi fie acordată lui Messi. Majoriatea l-ar fi vrut câștigător pe Novak Djokovic și spun că transferul lui Messi în MLS a contribuit decisiv. Mai mult, că Time nu ar fi putut acorda premiul unui sportiv care a fost interzis în SUA pentru poziția sa în legătură cu vaccinul Covid.

Leo Messi a rămas la Miami și pentru prima parte a vacanței sale. Va reîncepe pregătirea cu echipa sa din luna ianuarie

Cert este că Messi se simte excelent în SUA și a ales să rămână la Miami și în prima parte a lunii decembrie, deși este în vacanță. Este de așteptat să ajungă, totuși, în Argentina, la Rosario înainte de Crăciun.

ADVERTISEMENT

Leo Messi a jucat ultimul meci oficial în urmă cu aproximativ două săptămâni, pentru Argentina, și va fi în vacanță până în luna ianuarie, când este programată reunirea celor de la Inter Miami.

ADVERTISEMENT
Tags: