Sport

Leo Messi va juca în cel mai scump meci din istoria MLS. Preț incredibil pentru bilete în Los Angeles

Toată lumea profită de venirea lui Lionel Messi în MLS. Cluburile din SUA cresc semnificativ prețul biletelor atunci când acesta este pe teren.
02.09.2023 | 13:48
Leo Messi va juca in cel mai scump meci din istoria MLS Pret incredibil pentru bilete in Los Angeles
Prețul biletelor din MLS a explodat după transferul lui Lionel Messi la Inter Miami. Foto: hepta.com
ADVERTISEMENT

Lionel Messi a pornit nebunia în MLS. Următorul său meci va fi cel mai scump din istoria competiției. Los Angeles FC se pregătește de meciul cu Inter Miami, iar prețurile biletelor sunt cele mai mari din istoria fotbalului, pe continentul nord-american.

Messi a pornit nebunia în MLS

Prețul mediu al unui bilet la un meci din MLS este de 110 dolari. La acest meci, costurile au crescut de mai bine de cinci ori, ajungând la un preș mediu de 690 de dolari. În prezent, la casele de bilete nu există bilete mai ieftine de 785 de dolari.

ADVERTISEMENT

Los Angeles FC profită astfel de prezența lui Lionel Messi în competiție pentru a genera venituri uriașe. La următorul meci organizat de aceștia, prețul mediu al biletului scade brusc până la 151 de dolari.

Săptămâna trecută, când Messi a debutat în MLS. Prețurile biletelor la meciul lui New York Red Bulls au fost de 10 ori mai mari decât de obicei. Astfel că transferul lui Lionel Messi la Miami se dovedește a fi o afacere profitabilă pentru toate cluburile.

ADVERTISEMENT

Apple câștigă, de asemenea, de pe urma lui Messi. Abonamentul la serviciul de streaming de fotbal a crescut, după ce Messi a semnat cu Inter Miami. 300.000 de abonați noi a adunat platforma Apple TV, generând venituri de 30 de milioane de euro. Și Adidas spune că cererea pentru tricouri este mult mai mare, după venirea lui Lionel Messi.

Inter Miami a reușit să încaseze doar din vânzarea de bilete, de la transferul lui Lionel Messi, aproximativ 265 de milioane de dolari. Pe piața neagră, un bilet care costa în trecut 150 de dolari a ajuns să se vândă cu 900 de dolari.

ADVERTISEMENT

Și în maketing, Inter Miami este ”campioană”. Echipa a ajuns la 15 milioane de urmăritori pe Instagram, adică cu aproape 14 milioane mai mult decât avea înainte ca jucătorul ce a luat iarna trecută Cupa Mondială să semneze cu echipa lui David Bechkam.

MLS vrea să schimbe regulile pentru Messi. MLS ar urma să fie întrerupt în perioada meciurilor echipelor naționale, atunci când Messi ar urma să plece la lotul Argentinei, asta pentru a nu defavoriza financiar anumite echipe.

ADVERTISEMENT

”Am înțeles că deja se analizează această idee și că, probabil, se va pune și în aplicare de anul viitor”, a spus Gerardo Martino, antrenorul lu Inter Miami, legat de pauzele competiționale provocate de meciurile echipelor internaționale.

  • Cotă NETBET pentru Inter Miami: 2.40 este cota pentru ”sub 2.5 goluri” la meciul dintre Los Angeles FC și Inter Miami.
ADVERTISEMENT
Tags: