Sport

Leo Strizu, nedumerit înainte de FCSB – Universitatea Craiova: “Ați vorbit cu ‘Pinti’? V-a zis deja echipa?”

Leo Strizu (55 de ani), antrenorul FCSB-ului, a oferit un nou moment stânjenitor la conferința de presă dinainte de FCSB - Universitatea Craiova. Ce spune de revenirea lui Compagno
18.02.2023 | 11:31
Leo Strizu nedumerit inainte de FCSB  Universitatea Craiova Ati vorbit cu Pinti Va zis deja echipa
Leo Strizu a fost numit principal la FCSB la finalul lunii noiembrie. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB – Universitatea Craiova este derby-ul etapei a 26-a din SuperLiga, un meci de mari orgolii, mai ales că ambele echipe sunt pe val după victoria împotriva CFR-ului. Leo Strizu a oferit ultimele detalii înainte de partida de pe Arena Națională.

Leo Strizu, moment stânjenitor la conferința de presă dinainte de FCSB – Universitatea Craiova

Întrebat de reporterii prezenți la Berceni care crede că este cea mai bună poziție pentru Octavian Popescu, Leo Strizu a încercat să explice, deși Gigi Becali a anunțat că Florinel Coman îi va locul „perlei” în bandă: „Tavi Popescu e un jucător polivalent. Eu cred că a avut realizări și pe post de bandă și ca inter. Sunt doi fotbaliști care au o valoare și fiecare își exprimă jocul pe poziția în care se simte cel mai bine. 

ADVERTISEMENT

Nu pot să vă spun că Popescu poate da randament mai bun decât Olaru. Nu, fiecare dă o valoare pe postul lui și ajută echipa. Olaru este o pierdere foarte mare pentru noi, dar sunt convins că oricine joacă va da totul. Trebuie să ne așteptăm să mai pierdem și alți jucători din cauza cartonașelor.

Deranjat de insistențele jurnaliștilor, Leo Strizu a replicat: „Ați vorbit cu Pinti? V-a zis deja echipa? Un jucător bun trebuie să arate că poate să joace pe orice post când apar accidentări și suspendări. E inevitabil”. Și răspunsul a venit imediat din partea reporterilor: „Nu, ne-a spus-o domnul Becali!”.

ADVERTISEMENT

Leo Strizu nu se teme că își va pierde licența din cauza situației lui Mihai Pintilii: „Va sta pe bancă în continuare”

Leo Strizu nu se teme că își poate pierde licența deoarece a „închiriat-o” și spune că FCSB respectă în totalitate regulamentele: „Colaborarea mea cu Pintilii este una una foarte bună și nu cred că se va lua acum această decizie. Eu știu că va sta pe bancă în continuare și nu se va pune în practică această decizie până la vară. Nu are de ce să nu stea, pentru că nu are reacții care să atragă atenția federației. 

Atâta timp cât Pintilii ocupă locul pe care îl are pe bancă, nu cred că are cineva ce să îi facă. În care poziție? Nu mă îngrijorează pentru că noi încercăm să respectăm toate aceste regulamente impuse de federație”.

ADVERTISEMENT

Strizu a evitat să spună clar dacă își lua în serios atribuțiile de antrenor dacă va fi nevoie: „Nu știu cât pot sau nu să mă implic, deocamdată echipa merge foarte bine. Mergem mult prea departe. Noi avem un obiectiv și echipa ne dă speranțe că îl putem îndeplini. N-aș vrea să mă duc foarte departe cu implicarea sau neimplicarea mea”.

Leo Strizu anunță revenirea lui Ovidiu Popescu. Ce spune de accidentarea lui Andrea Compagno

Ovidiu Popescu e gata să revină la FCSB după accidentarea gravă la genunchi, iar Leo Strizu nu exclude ca mijlocașul central să bifeze primele minute în 2023: „Deocamdată el e foarte optimist. Cred că o să îi vină și lui rândul să intre în echipă și apoi depinde de forma lui. Este foarte, foarte pregătit”.

ADVERTISEMENT

Golgheterul FCSB-ului ar putea fi și el pe teren în derby, îi liniștește Strizu pe fani: „Compagno este pe un drum foarte bun. Eu cred că din ce am vorbit și cu doctorul echipei să fie în lot pentru meciul de mâine”. 

În ciuda informațiilor oferite de Leo Strizu, FANATIK a aflat că atacantul italian nu va fi inclus în lot la derby-ul cu Universitatea Craiova, însă accidentarea sa nu este una gravă și va lipsi aproximativ 14 zile.

Ce a spus Leo Strizu de meciul dintre FCSB și Universitatea Craiova: „Dacă avem liniște, jocul nostru va crește”

Leo Strizu e extrem de optimist înainte de derby-ul cu Universitatea Craiova și simte momentul prielnic: „Nu știu dacă am ajuns la forma maximă, dar prin exprimarea echipei avem convingerea că putem îmbunătăți jocul mult mai mult. Avem o exprimare foarte bună în toate compartimentele. Dacă avem liniște, jocul nostru va crește. 

Ne așteptam datorită rezultatelor bune și ale jocului să aducem foarte, foarte mulți fani la meci. N-aș putea să apreciez câți, dar cred că vom fi susținuți foarte puternic. Ne dorim să continuăm acest drum frumos, să etalăm acest joc sigur și concret.

Acum ei vin după un rezultat bun contra CFR-ului, au jucători buni. Trebuie să ținem cont și de evoluția bună din ultimul meci, dar ceea ce ne revine nou e să avem același joc în creștere și să obținem victoria. 

Dacă cealaltă echipă (n.r.FC U Craiova 1948) și-a concretizat jocul, au o formă foarte bună, echipa lui Eugen Neagoe încă își caută liniștea și forma care să o facă să-și atingă obiectivul. Contează foarte mult rezultatul din ultimul meci cu CFR, ceea ce le dă aripi”. 


  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,42 este cota pentru „total goluri: peste 1,5” la meciul FCSB – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT