Sport

Leverkusen, o nouă revenire de poveste în Europa League. ”Farmaciștii” amenință recordul lui Juventus

Bayer Leverkusen continuă seria rezultatelor incredibile în acest sezon și s-a calificat în sferturile Europa League după o revenire fabuloasă.
15.03.2024 | 10:52
Leverkusen o noua revenire de poveste in Europa League Farmacistii ameninta recordul lui Juventus
Bayer Leverkusen continuă seria rezultatelor incredibile în acest sezon și s-a calificat în sferturile Europa League după o revenire fabuloasă. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În optimile cele de-a doua competiții continentale, ”farmaciștii” au scos în tur, pe terenul azerilor de la Qarabag, un 2-2 chinuit. Conduși cu 2-0, nemții au plecat cu o remiză nesperată, golul egalizator fiind înscris de Patrik Schick în minutul 90+2.

Revenire ireală reușită de Leverkusen în Europa League

Scăpată ca prin minune de primul eșec al sezonului, Bayer Leverkusen pornea ca mare favorită la returul de pe BayArena. Însă, trupa lui Xabi Alonso a avut nevoie de o nouă revenire uluitoare pentru a merge mai departe în Europa League.

ADVERTISEMENT

După o primă repriză încheiată fără gol, partea secundă a fost un adevărat thriller. Micuța Qarabag a deschis scorul în minutul 58 prin mijlocașul francez Abdellah Zoubir, fost jucător la Petrolul Ploiești.

Însă, în minutul 64 azerii au rămas în inferioritate numerică după ce fundașul Elvin Cafarquliyev a văzut direct cartonașul roșu pentru că a oprit un jucător advers în poziție de ultim apărător. Decizia arbitrului englez Anthony Taylor a fost luată după intervenția VAR.

ADVERTISEMENT

Însă nici așa cei de la Qarabag nu au depus armele și după doar 3 minute și-au mărit avantajul prin brazilianul Juninho. Conturile calificării păreau închise, însă ceea ce a urmat este de domeniul fantasticului.

Patrik Schick, eroul lui Leverkusen

În minutul 72, olandezul Jeremie Frimpong a reaprins flacăra speranței la Leverkusen când a redus din diferență. Cu un om în plus, nemții au început asaltul la poarta rusului Andrey Lunev, dar golul egalizator care să trimită jocul în prelungiri nu venea.

ADVERTISEMENT

La fel ca și în tur, a fost nevoie de inspirația cehului Patrik Schick. Aruncat în luptă de Xabi Alonso după ce azerii au deschis scorul, atacantul a înscris pentru 2-2 în minutul 90+3, după o centrare a lui Alex Grimaldo, și el intrat în partea secundă.

Momentul suprem a venit în minutul 90+7, atunci când același Schick a înscris cu capul din 4 metri după o centrare perfectă a lui Exequiel Palacios și a dus-o pe Bayer Leverkusen la tragerea la sorți pentru sferturile de finală ale Europa League.

ADVERTISEMENT

În urma acestei victorii incredibile, trupa lui Xabi Alonso a rămas neînvinsă în actualul sezon. Leverkusen a ajuns la 37 de meciuri consecutive fără înfrângere și amenință recordul de 42 de partide fără eșec deținut de Juventus din sezonul 2011-2012.

ADVERTISEMENT