Sport

Lewis Hamilton a ratat șansa de a-l egala pe Michael Schumacher. Bottas, câștigător în Rusia

27.09.2020 | 16:20
Lewis Hamilton a ratat sansa de al egala pe Michael Schumacher Bottas castigator in Rusia
ADVERTISEMENT

Lewis Hamilton a ratat șansa de a-l egala pe Michael Schumacher la numărul de victorii obținute în Formula 1. Englezul avea nevoie să termine primul în Rusia.

Cursa de la Sochi a fost câștigată de finlandezul Valtteri Bottas, aflat la a doua victorie a sezonului. Bottas a profitat de o penalizare care i-a fost aplicată lui Hamilton.

ADVERTISEMENT

Podiumul a fost completat de Max Verstappen și Lewis Hamilton. Aflat inițial în pole position, englezul a fost penalizat de două ori, cu câte cinci secunde.

Lewis Hamilton a ratat șansa de a-l egala pe Michael Schumacher. Rămâne lider

Deși pornise din pole position, Hamilton a primit două penalizări a câte cinci secunde, iar acestea au atârnat greu pe parcursul cursei. Englezul a reușit să recupereze avansul căpătat de Bottas și Verstappen, astfel că s-a clasat doar pe locul trei.

ADVERTISEMENT

Valtteri Bottas a mai câștigat în Rusia și în 2017, iar acum a reușit să se apropie în clasament de Hamilton la mai puțin de două victorii. La fel ca Hamilton, și Bottas este membru al echipei Mercedes, care a nu a pierdut niciodată la Sochi din 2014, de când se desfășoară competiții F1 pe acel circuit.

Chiar dacă nu a reușit să câștige la Sochi, acolo unde pe primul loc a terminat finlandezul Valtteri Bottas, Lewis Hamilton rămâne lider în clasamentul Formulei 1, fiind urmat chiar de câștigătorul de la Sochi.

ADVERTISEMENT

După ce s-a clasat doar pe treapta a treia la Sochi, Lewis Hamilton nu a reușit performanța de a-l egala pe Michael Schumacher în clasamentul victoriilor obținute în Formula 1. Dacă englezul a acumulat până acum 90 de victorii, neamțul a reușit să adune de-a lungul carierei 91.

Hamilton s-a declarat emoționat de posibilitatea de a-l egala pe Schumacher și a mărturisit, potrivit The Guardian, că va încerca să își păstreze concentrarea și să trateze cursa din Rusia ca pe una obișnuită.

ADVERTISEMENT

„Ca șoferi, trebuie să ne confruntăm cu o grămadă de emoții, cu iubirea față de ceea ce facem, dar și cu presiunea pe care o resimțim. Nici weekendul ăsta nu e diferit pentru mine, dar trebuie să lucrez din greu. Știu cât de greu e și încerc să nu mă gândesc la altceva”, a spus Hamilton înaintea cursei.

Următoarea etapă din Formula 1 se va desfășura în Germania și va începe în data de 9 octombrie, atunci când vor avea loc primele două runde de antrenament. Runda a treia se va desfășura pe 10 octombrie și tot atunci vor avea loc și calificările pentru cursa programată pentru duminică, 11 octombrie.

ADVERTISEMENT