ADVERTISEMENT
Sporturi

Lewis Hamilton a ratat șansa de a-l egala pe Michael Schumacher. Bottas, câștigător în Rusia

Autor: Cosmin Crăciun | 27.09.2020 | 16:20
Lewis Hamilton a ratat șansa de a-l egala pe Michael Schumacher. Bottas, câștigător în Rusia
Lewis Hamilton a ratat șansa de a-l egala pe Schumacher. Sursa foto: Hepta.ro

Lewis Hamilton a ratat șansa de a-l egala pe Michael Schumacher la numărul de victorii obținute în Formula 1. Englezul avea nevoie să termine primul în Rusia.

ADVERTISEMENT

Cursa de la Sochi a fost câștigată de finlandezul Valtteri Bottas, aflat la a doua victorie a sezonului. Bottas a profitat de o penalizare care i-a fost aplicată lui Hamilton.

Podiumul a fost completat de Max Verstappen și Lewis Hamilton. Aflat inițial în pole position, englezul a fost penalizat de două ori, cu câte cinci secunde.

ADVERTISEMENT

Lewis Hamilton a ratat șansa de a-l egala pe Michael Schumacher. Rămâne lider

Deși pornise din pole position, Hamilton a primit două penalizări a câte cinci secunde, iar acestea au atârnat greu pe parcursul cursei. Englezul a reușit să recupereze avansul căpătat de Bottas și Verstappen, astfel că s-a clasat doar pe locul trei.

Valtteri Bottas a mai câștigat în Rusia și în 2017, iar acum a reușit să se apropie în clasament de Hamilton la mai puțin de două victorii. La fel ca Hamilton, și Bottas este membru al echipei Mercedes, care a nu a pierdut niciodată la Sochi din 2014, de când se desfășoară competiții F1 pe acel circuit.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu a reușit să câștige la Sochi, acolo unde pe primul loc a terminat finlandezul Valtteri Bottas, Lewis Hamilton rămâne lider în clasamentul Formulei 1, fiind urmat chiar de câștigătorul de la Sochi.

După ce s-a clasat doar pe treapta a treia la Sochi, Lewis Hamilton nu a reușit performanța de a-l egala pe Michael Schumacher în clasamentul victoriilor obținute în Formula 1. Dacă englezul a acumulat până acum 90 de victorii, neamțul a reușit să adune de-a lungul carierei 91.

ADVERTISEMENT

Hamilton s-a declarat emoționat de posibilitatea de a-l egala pe Schumacher și a mărturisit, potrivit The Guardian, că va încerca să își păstreze concentrarea și să trateze cursa din Rusia ca pe una obișnuită.

„Ca șoferi, trebuie să ne confruntăm cu o grămadă de emoții, cu iubirea față de ceea ce facem, dar și cu presiunea pe care o resimțim. Nici weekendul ăsta nu e diferit pentru mine, dar trebuie să lucrez din greu. Știu cât de greu e și încerc să nu mă gândesc la altceva”, a spus Hamilton înaintea cursei.

ADVERTISEMENT

Următoarea etapă din Formula 1 se va desfășura în Germania și va începe în data de 9 octombrie, atunci când vor avea loc primele două runde de antrenament. Runda a treia se va desfășura pe 10 octombrie și tot atunci vor avea loc și calificările pentru cursa programată pentru duminică, 11 octombrie.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!