News

Liberalii spun că „cele mai mari jigniri” vin de la PSD. S-a depășit „linia roșie” a lui Marcel Ciolacu?

PNL denunță insultele venite de la PSD, după ce Ciolacu invoca „linia roșie”. Turcan: „Este inacceptabil ca unele dintre cele mai mari jigniri să vină de la colegi de guvernare”
12.04.2024 | 21:30
Liberalii spun ca cele mai mari jigniri vin de la PSD Sa depasit linia rosie a lui Marcel Ciolacu
PNL cere PSD să inceteze cu jignirile și cu insultele / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

După ce premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că nu trebuie depășită „linia roșie” privind atacurile politice și jignirile între membri Coaliției, ministrul liberal al Culturii, Raluca Turcan a reluat tema, spunând că „este inacceptabil ca unele dintre cele mai mari jigniri să vină de la colegi de guvernare”.

Raluca Turcan: „Este o insultă la adresa Guvernului”

Ministrul Culturii (PNL), Raluca Turcan, a declarat, vineri, la lansarea candidaților liberali din Sibiu, că sunt necesare două condiții, potivit PNL, pentru buna funcțioare a coaliției de guvernare și după alegerile din acest an.

ADVERTISEMENT

Una este ca social-democrații să nu-mai jignească pe liberali. „Cred că dacă vrem ca această coaliţie de guvernare să meargă mai departe şi să asigure guvernarea din 2024, după alegeri, pentru proiecte serioase mai trebuie două lucruri: neagresiune în spaţiul public, pentru că este inacceptabil ca unele dintre cele mai mari jigniri să vină de la colegi de guvernare. Este o insultă la adresa Guvernului, a prim-ministrului şi a coaliţiei de guvernare”, a declarat lidera filialei PNL Sibiu.

Interzicerea migrației primarilor

A doua condiție, a spus Raluca Turcan, este ca migrația primarilor de la un partid la altul să fie interzisă. „Cred, de asemenea, că este foarte important să fie interzisă migraţia primarilor de la un partid la altul. Este o insultă la adresa coaliţiei de guvernare, a premierului şi a Guvernului. În felul acesta vom putea consolida o forţă politică care poate să ofere rezultate în interes public”, a spus ministrul Culturii.

ADVERTISEMENT

„PNL Sibiu va câştiga alegerile în 9 iunie. PNL Sibiu va fi sprijin real pentru PNL la nivel naţional şi PNL Sibiu va fi în PNL la guvernare şi după anul 2024”, a adăugat ea.

Vineri, premierul Marcel Ciolacu, a vorbit, la lansarea candidaților PSD la Suceava, că „nu încurajează depășirea liniei roșii” privind atacurile din interiorul Coaliției, dar că trebuie spus „adevărul” referitor la PSD, care a fost chemat , din 1989 încoace, să „facă ordine” de fiecare dată când „a fost greu României”.

ADVERTISEMENT