Life

Licoarea miraculoasă pentru sănătate. Se face și în România și efectele ei sunt fabuloase

Mustul de struguri, proprietăți miraculoase pentru sănătate și pentru ten. Specialiștii spun că face pielea luminoasă și strălucitoare
28.10.2023 | 16:30
Licoarea miraculoasa pentru sanatate Se face si in Romania si efectele ei sunt fabuloase
Mustul de struguri, aliat al sănătății. Fotomontaj/Fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Mustul e o adevărată bombă de vitamine și minerale. De-a lungul istoriei, strugurii au fost recunoscuți pentru proprietățile lor benefice asupra sănătății. De la vinuri până la sucuri naturale și uleiuri, aceste fructe minunate sunt un adevărat dar al naturii. Dar știați că îndrăgitul must are beneficii și asupra pielii?

Mustul de struguri, bogat în antioxidanți: “Oferă protecție”

Mustul este cu siguranță una dintre băuturile preferate ale românilor pe timpul toamnei. Printre numeroasele beneficii mustul are și efecte pozitive asupra tenului și pielii. Dacă vorbim despre consumul ca atare al delicioasei băuturi, specialiștii ne spun care sunt proprietățile acesteia.

ADVERTISEMENT

“Strugurii, în general, sunt bogați în antioxidanți, în special resveratrol și quercetina, care au capacitatea de a combate radicalii liberi. Acești radicalii liberi pot cauza deteriorarea celulară și îmbătrânirea prematură a pielii. Consumul de suc de struguri poate contribui la reducerea acestor efecte negative, bineînțeles, cu măsură.

Să nu uităm faptul că mustul conține și mult zahăr, deci caloriile sunt semnificative. Mulți nu știu faptul că compușii antioxidanți din sucul de struguri pot oferi o protecție împotriva radiațiilor ultraviolete.

ADVERTISEMENT

Se știe cât de dăunătoare sunt acestea. Iar un mit este acela că trebuie să ne protejăm pielea doar pe perioada verii. Total greșit. Radiațiile solare există în toate sezoanele”, a declarat medicul Rodica Baciu pentru FANATIK.

Resveratrolul din must, cel mai puternic aliat anti îmbătrânire

Cine nu își dorește să aibă un ten frumos și tânăr pentru o perioadă cât mai lungă de timp? Resveratrolul este unul dintre cei mai puternici antioxidanți, susțin specialiștii. Consumat cu regularitate, acesta nu doar că previne ridurile, dar ne poate scăpa de cele deja formate.

ADVERTISEMENT

“Să nu uităm de hidratare. Strugurii și automat mustul, conțin o cantitate semnificativă de apă, ceea ce îl face un ingredient excelent pentru hidratarea pielii. În plus, sucul de struguri este bogat în vitamine și minerale esențiale, precum vitamina C și potasiu, care contribuie la menținerea elasticității și supleții pielii.

Resveratrolul din sucul de struguri are și proprietăți antiinflamatorii, ceea ajuta la reducerea roșeții și a iritațiilor pielii.
Datorită antioxidanților săi, sucul de struguri contribuie la întârzierea procesului de îmbătrânire a pielii. În plus, ajută la prevenirea apariției liniilor fine și ridurilor.

ADVERTISEMENT

Mustul are și proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Sucul delicios de struguri ajută la reducerea acneei și a problemelor asociate tenului gras. Se poate folosi atât intern, cât și extern. Putem aplica sucul de struguri pe piele ca toner sau mască facială”, a mai spus medicul Rodica Baciu.

Mustul, contraindicat pentru diabetici și persoanele cu alergii: “De evitat”

Mustul nu este doar o băutură delicioasă, ci și un aliat excelent pentru menținerea unui ten sănătos și strălucitor. Cu proprietățile sale antioxidante, antiinflamatorii și de hidratare, acesta poate contribui semnificativ la îmbunătățirea aspectului pielii. Cu toate acestea, e bine să nu exagerăm. Specialiștii atrag atenția și asupra efectelor mai puțin benefice.

“Deși mulți îl beau pe nerăsuflate, să nu uităm că mustul este bogat în zahăr, duce la creșterea nivelului de glucoză în sânge. Evident că nu este recomandat persoanelor cu diabet zaharat sau cele care încearcă să controleze nivelul de zahăr din sânge.

De asemenea, are un conținut caloric semnificativ din cauza zahărului. Consumul excesiv contribuie la creșterea în greutate. Cei cu sensibilitate gastrică ar trebui să evite mustul. Asta pentru că are o aciditate crescută, ceea ce poate provoca disconfort gastric, arsuri la stomac sau reflux gastroesofagian.

Mustul de asemenea poate interacționa cu anumite medicamente, împiedicându-le să fie metabolizate corect. În special cele pentru tensiune arterială. Nu în ultimul rând, persoanele care se știu cu alergii trebuie să aibă grijă. Mustul de struguri poate declanșa reacții alergice, cum ar fi erupții cutanate, mâncărime sau umflături”, a mai declarat medicul Rodica Baciu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
Tags: