News

Liderul deputaților USR: ”Noi nu l-am vota pe Florin Iordache nici la șefia unei scări de bloc”

21.10.2020 | 07:37
Liderul deputatilor USR Noi nu lam vota pe Florin Iordache nici la sefia unei scari de bloc
ADVERTISEMENT

Liderul deputaţilor USR, Cătălin Drulă, este revoltat că Florin Iordache a fost ales la președinția Consiliului Legislativ.

 ”Numirea lui este o palmă dată de PSD pe obrazul românilor care au stat în frig la OUG 13″, a scris Cătălin Drulă, într-o postare pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Acesta precizează că Iordache a câștigat votul fără emoții și că ”scenariul conspiraţionist la adresa USR” nu are niciun sens.  ”De ce i-ar fi trebuit cele 21 de voturi ale noastre,” spune liderul deputaților USR.

Drulă (USR): Numirea lui Florin Iordache este o palmă dată românilor

Liderul deputaților USR mai precizează că în Parlament au fost prezenţi 6 senatori şi 15 deputaţi USR. Camera Deputaţilor şi Senatul au votat în plenul reunit de marţi numirea lui Florin Iordache la şefia Consiliului Legislativ. George Edward Dircă, senator USR a fost ales pentru funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ.

ADVERTISEMENT

“USR nu l-ar vota în vecii vecilor pe Florin Iordache nici la şefia unei scări de bloc. Afirmaţiile acestea despre noi, care ne-am luptat ani de zile cu Iordache şi Nicolicea, sunt ridicole. De altfel, Iordache a câştigat votul decisiv (185 din 240), deci în acest scenariu conspiraţionist la adresa USR, nu se înţelege de ce i-ar fi trebuit cele 21 ale noastre. Noi l-am votat pe domnul Augustin Zegrean la preşedinţia Consiliului Legislativ şi pe colegul nostru George Dircă la preşedinţia Secţiei de evidenţă a legislaţiei”,  a scris Cătălin Drulă.

“Presupunerea mea este că dintr-un eşec în ultimul moment al negocierilor pe poziţii între cele două mari partide, dl. Dircă a rămas singura opţiune viabilă pentru Secţia evidenţa legislaţiei. Mă bucură că colegul meu, un om integru şi competent, a fost numit în această funcţie şi cred că va face o treabă bună”, a adaugat Cătălin Drulă.

ADVERTISEMENT

Acesta mai susţine că nu toţi parlamentarii PNL l-au votat pe Augustin Zegrean.

“Din calculul voturilor pentru dl. Zegrean, adică 41, şi cel al prezenţei USR, ar rezulta că nu toţi parlamentarii PNL şi-au votat propriul candidat. M-a mirat şi pe mine acest rezultat. Oricum prezenţa PNL a fost extrem de scăzută, din 113 parlamentari doar aproximativ 40 au fost prezenţi.

S-a mai rostogolit un fake news cum că dl Ionuţ Duli Mazâlu care a luat 2 voturi pentru preşedinţia CL ar fi candidatul USR. Este complet fals. Habar n-am cine e dl. Mazâlu, nu-l cunoaştem. Dar asta n-a împiedicat toţi comunicatorii PNL să preia acest neadevăr şi să-l rostologească. Că e campanie electorală înţelegem, dar s-ar putea mai puţin mizerabilă?” – Cătălin Drulă.

ADVERTISEMENT