Sport

Liderul naționalei Elveției i-a „înțepat” pe „tricolori” înaintea meciului direct: „N-am mai văzut România în ultimii ani”

Liderul de pe teren al naționalei Elveției a vorbit despre partida cu România. Jucătorul selecționatei lui Murat Yakin i-a „înțepat” pe „tricolori”.
18.06.2023 | 13:30
Liderul nationalei Elvetiei ia intepat pe tricolori inaintea meciului direct Nam mai vazut Romania in ultimii ani
Căpitanul Elveției a avut un mesaj clar înaintea meciului cu România. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Liderul naționalei Elveției a avut un mesaj ironic pentru români înaintea confruntării de la Lucerna, luni, 19 iunie, ora 21:45 în preliminariile Euro 2024. Este vorba despre Granit Xhaka, mijlocașul lui Arsenal, care nu concepe o altă variantă în afara victoriei împotriva „tricolorilor”.

Liderul naționalei Elvețiai i-a „înțepat” pe „tricolori” înaintea meciului direct: „N-am mai văzut România în ultimii ani”

Granit Xhaka este unul dintre cei mai valoroși jucători din naționala Elveției. Mijlocașul în vârstă de 30 de ani este cotat la 28 de milioane de euro de site-ul de specialitate Transfermarkt. Jucătorul de la Arsenal a mărturisit că scorul din victoria cu Andorra (2-1) a fost o greșeală.

ADVERTISEMENT

„La sfârșitul campaniei, când ne vom califica la Euro, nimeni nu va mai întreba scorul meciului nostru cu Andorra. Avem trei meciuri, nouă puncte. Dacă batem și luni, totul va fi perfect”, a spus Granit Xhaka. Ulterior, elvețianul a avut un mesaj clar înaintea partidei cu naționala lui Edi Iordănescu.

„Sincer, n-am mai văzut România în ultimii ani. Totuși, românii au avut întotdeauna jucători tari. Îi vom analiza și vom păstra cele trei puncte acasă. Cu tot respectul, noi n-ar trebui să ratăm Euro”, au fost cuvintele lui Granit Xhaka.

ADVERTISEMENT

Granit Xhaka a debutat în naționala Elveției la vârsta de doar 18 ani pe 4 iunie 2011. Mijlocașul își făcea prima apariție în naționala din „Țara Cantoanelor” într-un meci cu Anglia pe Wembley, scor 2-2 în preliminariile Euro 2012. La meciul cu România, Granit Xhaka va aduna 115 apariții în tricoul primei reprezentative, reușind să înscrie 13 goluri.

  • Granit Xhaka mai are nevoie de patru selecții pentru a deveni jucătorul cu cele mai multe apariții în tricoul Elveției
ADVERTISEMENT

Xherdan Shaqiri, moment tensionat după Andorra – Elveția 1-2: „Asta e o întrebare stupidă”

Xherdan Shaqiri este al treilea cel mai selecționat jucător din naționala Elveției care va ajunge la 114 apariții la meciul cu România. Jucătorul care evoluează în atac este cel mai bine plătit fotbalist din MLS. Din 2022, fostul fotbalist de la Liverpool îmbracă tricoul celor de la Chicago Fire, unde câștigă 8,2 milioane $ pe sezon.

După meciul cu Andorra, Xherdan Shaqiri a fost protagonistul unui moment tensionat cu un reporter. În meciul cu Andorra, extrema din atacul Elveției a pasat decisiv la al doilea gol marcat de Amdouni. „Ai fost înlocuit după o oră de joc vineri. Ai suflu pentru 90 de minute cu România?”, a fost întrebarea jurnalistului.

ADVERTISEMENT

„Asta e o întrebare stupidă. Mă simt bine, am suficiente meciuri în picioare. Am ieșit pentru că a trebuit să ne gândim și jocul împotriva românilor”, a fost răspunsul lui Xherdan Shaqiri. Elveția este favorită la câștigarea grupei din care mai fac parte România, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra.

Manuel Akanji, cel mai valoros din lotul Elveției

Manuel Akanji, titular la Manchester City în finala Champions League, este cel mai valoros jucător din lotul Elveției. Cota fundașului se ridică, potrivit Transfermarkt, la 30 de milioane de euro. În zona de atac, cel mai de temut adversar pentru „tricolori” este Zeki Amdouni.

Atacantul lui FC Basel are o cotă de piață de 10 milioane de euro. Totodată, selecționata lui Murat Yakin are în poartă doi jucători de top. Yann Sommer evoluează la echipa de club în tricoul lui Bayern Munchen, în timp ce Gregor Kobel este titular între buturile lui Dortmund.


  • 1,24 este cota EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „12” la meciul Elveția – România

ADVERTISEMENT