Sport

Elveția, adversar de un alt calibru! Au vedete de la Manchester City, Bayern, Dortmund și Chelsea. Portarii valorează cât jumătate din lotul României

Elveția este marea favorită a grupei din preliminarii și până acum și-a respectat statutul. Pentru "tricolori" este un adversar de calibru, cu vedete care joacă în fotbalul mare.
17.06.2023 | 17:01
Elvetia adversar de un alt calibru Au vedete de la Manchester City Bayern Dortmund si Chelsea Portarii valoreaza cat jumatate din lotul Romaniei
Naţionala Elveţiei, la Campionatul Mondial din Qatar. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

România a încheiat la egalitate, scor 1-1, confruntarea cu Kosovo. Cu șapte puncte după primele trei meciuri, “tricolorii” sunt în grafic, pe locul doi, la trei puncte de Israel, principala contracandidată.

Elveția, adversar de un alt calibru! Au vedete de la Manchester City, Bayern, Dortmund și Chelsea

Pentru elevii lui Edi Iordănescu urmează cel mai dificil examen, împotriva favoritei din grupă, Elveţia, luni de la 21:45. Până acum, adversarii şi-au respectat blazonul şi sunt singura echipă din grupă cu maximum de puncte, deşi prestaţia din Andorra nu a fost memorabilă, victorie cu doar 2-1.

ADVERTISEMENT

Dar, Elveţia are o echipă înţesată de vedete în toate compartimentele. Pe hârtie, diferenţa e atât de mare încât Gregor Kobel şi Manuel Akanji, cel mai bine cotaţi jucători elveţieni valorează aproape cât toată echipa României.

Portarii Elveţiei joacă la Dortmund şi Bayern! Akanji a fost integralist în finala Champions League

Adversarii au doi portari de super valoare. Pe lângă Gregor Kobel (30.000.000 de euro) de la Dortmund, elveţienii îl au şi pe Yann Sommer (5.000.000 de euro) de la Bayern Munchen. Cei doi s-au bătut la titlu până în ultima etapă, când Bayern a câştigat in extremis.

ADVERTISEMENT

În apărare, Manuel Akanji de la Manchester City este cel mai valoros jucător, evaluat la 35.000.000 de euro. A câştigat “tripla” alături de echipa lui Pep Guardiola, evoluând 48 de meciuri în acest sezon. A fost integralist şi în finala Champions League, cu Inter Milano.

Granit Xhaka, liderul de la centrul terenului!

Granit Xhaka este căpitanul naţionalei Elveţiei şi unul dintre cei mai buni jucători de la Arsenal. Cotat la 28 de milioane de euro, Xhaka a jucat 47 de meciuri în acest sezon şi este unul dintre cei mai “vânaţi” jucători în mercato.

ADVERTISEMENT

În atac, cel mai periculos jucător este Zeki Amdouni. Atacantul lui FC Basel este cotat la 10.000.000 de euro şi a marcat în confruntarea cu Andorra. În sezonul precedent a marcat 22 de goluri în 52 de meciuri disputate.

Elveţia a depăşit Italia în preliminariile pentru CM 2022!

Pe lângă aceşti jucători îi nominalizăm pe experimentaţii Remo Freuler, Ricardo Rodriguez sau Xerdan Shaqiri, care au bifat mai multe turnee finale consecutiv cu naţionala pregătită de Murat Iakin.

ADVERTISEMENT

Întregul lot al Elveţiei este cotat la 243,5 milioane de euro, în timp ce lotul României este cotat la 74,65 de milioane de euro. În ultima campanie de calificare, Elveţia a reuşit să se califice la Campionatul Mondial după ce a depăşit Italia în grupa de calificare.

  • 35.000.000 de euro este cota lui Manuel Akanji, cel mai valoros jucător elveţian
  • 2016 este anul în care România a jucat ultima dată cu Elveţia (1-1 la Euro 2016)

  • 1,40 este cota EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „1 solist” la meciul Elveția – România

ADVERTISEMENT