LIDL oferă bani angajaților care se vaccinează. Ce bonus vor primi pe lângă salariu, în SUA

Adrian Baciu   
în HotNews
21/01/2021, 08:14
LIDL oferă bani angajaților care se vaccinează. Ce bonus vor primi pe lângă salariu, în SUA
LIDL oferă bani angajaților care se vaccinează. Ce bonus vor primi pe lângă salariu, în SUA. Sursa foto: hepta.ro

Crește numărul companiilor care încurajează muncitorii, prin diferite bonusuri, să se imunizeze. Compania LIDL oferă bani angajaților care se vaccinează. Decizia a fost luată în SUA.

Lanțul alimentar a devenit cel mai recent comerciant care anunță că oferă stimulente pentru vaccinările anti-COVID-19 , anunțând că va acorda 200 de dolari în plus oricărui angajat american care va fi imunizat.

Plata suplimentară va fi utilizată pentru a compensa costurile suportate de angajații asociați cu administrarea vaccinului, inclusiv costurile de călătorie și îngrijirea copiilor. Mai mult, LIDL va acomoda programele angajaților pentru programările de vaccinare.

Compania LIDL oferă bani angajaților care se vaccinează

Lanțul de supermarketuri germane LIDL, prezente în majoritatea țărilor de pe glob, a anunțat miercuri că angajații companiei din SUA care acceptă să se vaccineze anti-COVID-19 vor primi 200 de dolari, pe lângă salariu, scrie FoxBusiness.

Conducerea LIDL a declarat că angajații ei sunt nerăbdători să se vaccineze, citând un sondaj intern în care aproape 8 din 10 lucrători au declarat că intenționează să se imunizeze imediat ce un vaccin va fi disponibil. Compania deține peste 125 de magazine în nouă state de pe Coasta de Est a Statelor Unite.

”Suntem mândri că putem oferi angajaților noștri resursele de care au nevoie pentru a primi vaccinul anti-COVID. De la începutul pandemiei, am muncit din greu pentru a pune sănătatea și siguranța angajaților noștri pe primul loc.

De la oferirea asistenței medicale gratuite COVID-19 întregului colectiv de angajați, până la instalarea filtrării aerului în magazinele și depozitele noastre pentru a asigura o mai bună curățare și un aer mai sănătos, Lidl a făcut din aceasta o prioritate.

Suntem mândri să o facem din nou astăzi pentru a ne asigura că fiecare membru al echipei care dorește să se vaccineze poate face acest lucru cât mai curând pe cat posibil”, a declarat CEO-ul Lidl SUA Johannes Fieber într-un comunicat de presă de miercuri, potrivit sursei citate.

Ce companii oferă bonusuri angajaților care se vaccinează

Sporul financiar anunțul de această companie a fost precedat de alte acțiuni similare luate de Instacart, Aldi și Dollar General Corp. Până acum, stimulentul LIDL este printre cele mai mari oferite de o companie angajaților săi din SUA.

În urmă cu două zile, lanțul alimentar Aldi a anunțat că va oferi lucrătorilor săi câte două ore de plată pentru fiecare doză de vaccin pe care o primesc, oferindu-le lucrătorilor până la patru ore în total liber.

Închide ×