Sport

Liga 2 Casa Pariurilor, etapa 1. Chindia – CSA Steaua 1-1! “Militarii” egalează în minutul 90+6

CSA Steaua obține un egal in extremis în deplasarea de la Târgoviște împotriva Chindiei. Toate rezultatele din prima etapă a ligii secunde.
08.08.2023 | 21:01
Liga 2 Casa Pariurilor etapa 1 Chindia  CSA Steaua 11 Militarii egaleaza in minutul 906
Bucurie după un gol marcat de CSA Steaua. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
08-08-2023
17:37

Chindia - CSA Steaua 1-1 (Moldoveanu 3 / Chipirliu 90+6)

VEZI VIDEO CELE MAI IMPORTANTE FAZE 

Min. 90+6: GOOOOOOL, CSA Steaua! Chipirliu a egalat la ultima fază a meciului. “Militarii” smulg o remiză in extremis. 

PAUZĂ! 1-0 Chindia. Gazdele intră în avantaj la cabine grație golului marcat de Moldoveanu. Steaua a ratat câteva ocazii uriașe. 

Min 3: GOOOOOOOL, Chindia! Moldoveanu transformă lovitura de pedeapsă

Min 1: Penalty pentru Chindia Târgovişte! Moldoveanu scoate un penalty după o neglijenţă a lui Beţa. 

Start de meci! 

Echipele de start: 

Chindia: Răilean, Gît, Plămadă, Dinu, Anisorac, Prejmerean, Botogan, Matis, Șeran, Golofca, Moldoveanu. Antrenor: Dragoș Militaru. Rezerve: Popescu, Ioniță, Dodoi, Blejdea, Marc, Militaru, Zamfir, Manolache, Călin

CSA Steaua: Pop – Maftei, Beța, Vîrtej, Dobrescu – Drăghici, Sierra, Matei, Buziuc – Chipirliu, Boiciuc. Antrenor: Daniel Oprița. Rezerve: Frânculescu, Chunchukov, Enceanu, Raicu, Avram, Bărbulescu, Mancuso, Florea, Ilie

08-08-2023
15:33

Mioveni - Buzău 0-0

VEZI VIDEO CELE MAI IMPORTANTE FAZE 

Final de meci! Mioveni și Buzău s-au anihilat reciproc și iau câte un punct din acest duel. S-a încheiat 0-0. 

Pauză! Scor alb după primele 45 de minute. Un joc echilibrat în care ambele formații au avut șansa să deschidă scorul. 

Start de meci! 

Echipele de start în Mioveni – Buzău: 

CS Mioveni (4-2-3-1): Croitoru – Tomozei, Gomes, Burnea, Șerbănică – Toma, Cărăruș – Căprescu, Herea, Guțea – Tincău. Antrenor: Constantin Schumacher. Rezerve: Sima, Gogor, Duțan, Coșereanu, Bolohan, Șerban, Costea, Ivan, Trașcu

Gloria Buzău (4-2-3-1): Greab – Diego, Patapis, Dobrosavlevici, Pîrvulescu – Șerban, Georgiev – Tănasă, Dumitru, Pervan – Radic. Antrenor: Andrei Prepeliță. Rezerve: Haymamba, Angelov, Golan, Marcus, Zamfir, Wirtorski, Mihaiu, Sălceanu, Brîncoveanu

06-08-2023
09:04

Corvinul - Ceahlăul 2-1 (Neacșa 8, Lupu 83 / Ciobanu 78)

Vezi aici cele mai interesante faze

Corvinul Hunedoara a învins Ceahlăul Piatra Neamț, scor 2-1, în prima etapă a Ligii 2 Casa Pariurilor, într-un duel al nou promovatelor.

Golurile învingătorilor au fost marcate de (Neacșa 8) și Lupu (83), în timp ce pentru oaspeți a înscris Ciobanu (78). Arbitrul Vlad Băban a eliminate câte un jucător de la fiecare formație. Mai întâi i-a acordat cartonașul roșu lui Iacob de la Corvinul în finalul primei reprize, iar apoi lui Anton de la Ceahlăul după o oră de joc.

Marți se vor desfășura ultimele două jocuri din prima etapă după următorul program:

  • ora 18:30 CS Mioveni – Gloria Buzău
  • ora 21:00 Chindia – CSA Steaua
05-08-2023
08:05

Rezultatele de sâmbătă din Liga 2 Casa Pariurilor

  • Viitorul Tg. Jiu – FC Argeș 0-0
  • Csikszereda – Concordia Chiajna 0-3 (Burcea 29, 39, Corbu 84)
  • CSM Reșița – Unirea Slobozia 0-1
  • Metaloglobus – CS Șelimbăr 0-1 (Năstăsie 34)
  • CS Tunari – CSM Slatina 0-3 (Mitrică 90+3 / V. Alexandru 9, Ciocâlteu 14, Mondragon 55)
  • Unirea Dej – CSM Alexandria 1-0 (Chira 90+5)
     

Gata cu pauza și în al doilea eșalon fotbalistic din România. O nouă ediție din Liga 2 Casa Pariurilor debutează sâmbătă, 5 august, în același format, cu 20 de echipe, care se întâlnesc între ele o singură dată, pe parcursul a 19 etape, după care trecem la play-off-ul de promovare, locurile 1-6 și play-out de salvare de la retrogradare, de la locul 7 în jos.

Momentan avem deja un meci care nu se va disputa în prima etapă, pentru că retrogradată pe motive financiare de către Comisia de Competiții a FRF, FC Brașov a fîăcut recurs la TAS. Dacă răspunsul va fi favorabil brașovenii vor trebui primiți în competiție, dacă nu locul lor va fi luat de retrogradata Progresul Spartac, dar un lucru e sigur, partida oricăreia dintre ele cu CS Dumbrăvița din prima rundă a fost amânată până la anunțarea verdictului TAS.

ADVERTISEMENT

Opt echipe nu au drept de promovare, haos total în Liga 2 Casa Pariurilor

Este oricum un haos total în Liga 2 Casa Pariurilor în privința activității sportive privind situația echipelor cu drept de a promova sezonul viitor în prima divizie. Numărul echipelor care au interdicție a crescut în acest sezon, nu mai puțin de opt putând să obțină calificarea în play-off, unde să nu aibă drept de promovare. O situație de-a dreptul nebună, cu consecințe lesne de înțeles.

Pentru că există teoretic și posibilitatea ca pentru play-off să se califice de pe locurile 1-6 numai echipe fără drept der promovare (e o probabilitate redusă, dar ea există) și atunci nimeni nu poate spune ce  decizie ar putea lua FRF dacă practic play-off-ul ar fi doar decorativ. Cele opt echipe aflate în această situație sunt CSA Steeaua, la al treilea sezon consecutiv, Corvinul Hunedoara, CSC Dumbrăvița, CSM Reșița, CSM Slatina, CS Comunal Șelimbăr, CS Tunari și CSM Alexandria. Dintre cele cinci noi venite doar Ceahlăul Piatra Neamț nu este club de drept public, CS Tunari, CSM Reșița, Corvinul și CSM Alexandria neîndeplinind condițiile.

ADVERTISEMENT

Programul etapei 1 din Liga 2 Casa Pariurilor și al televizărilor

Sâmbătă, 5 august, ora 11:00

  • Viitorul Tg. Jiu – FC Argeș (Digi Sport 1, Prima Sport 1)
  • Csikszereda – Concordia Chiajna
  • CSM Reșița – Unirea Slobozia
  • Metaloglobus – CS Șelimbăr
  • CS Tunari – CSM Slatina
  • Unirea Dej – CSM Alexandria

Duminică, 6 august, ora 12:00

  • Corvinul – Ceahlăul

Marți, 8 august

  • ora 18:30 CS Mioveni – Gloria Buzău
  • ora 21:00 Chindia – CSA Steaua
  • Nu s-a jucat meciul Progresul Spartac sau FC Brașov – CS Dumbrăvița, până la decizia TAS privind echipa brașoveană
ADVERTISEMENT

CSA Steaua, CSM Reșița și Corvinul caută parteneriate private

Dintre acestea opt trei ar putea schimba acest statut și să capete drept de promovare cu condiția de a găsi un partener privat care să ajute la înlăturarea statutului de cluburi de drept public, dar cel mai probabil acest lucru nu s-ar mai putea întâmpla acum decât la finalul acestui sezon, pentru că acum nu mai este timp.

Este vorba, în primul rând de CSA Steaua, care dacâ îndeplinea criteriile și avea drept de promovare ar fi fost principala favorită la promovare, dar și despre CSM Reșița, aproape să încheie un parteneriat cu compania de furnizare a apei Veolia, care timp de trei ani a fost alături de Petrolul și de Corvinul Huedoara, care a anunțat însă că abia în vara lui 2024 s-ar putea realiza acest obiectiv.

ADVERTISEMENT

Principalale favorite la promovare sunt FC Argeș, Chindia, Gloria Buzău și Csikszereda

În vară au retrogradat ambele echipe din județul Argeș, echipa fanion FC Argeș, dar și Dacia Mioveni, a treia fiind prin apropiere, Chindia Târgoviște. FC Argeș și dâmbovițenii vor promovarea imediat, motiv pentru care caută sâ îți facă loturi puternice și au adus antrenori exoerimentați, FC Argeș a apelat la Alexandru Pelici, omul care a lucrat la Mioveni și a promovat cu această formație iar Chindia merge pe mâna unui tehnician tânăr, de 33 ani, Dragoș Militaru, care a dus pe Unirea Dej sezonul trecut în play-off.

Însă și Gloria Buzău, cu Andrei Prepeliță la timonă sau Csikszereda, clubul despre care se spune că ar avea buget foarte mare, sunt două echipe cu mari pretenții la play-off și promovare iar din zona Capitalei și a județului Ilfov Concordia Chiajna a anunțat că are obiectiv să revină în prima ligă, desfășurând în acest sens o amplă campanie de achiziții în vară. Revenit la matcă, la Slobozia, și Adrian Mihalcea crede într-un nou sezon bun pentru ialomițeni.

Cele mai multe transferuri le-au făcut Gloria Buzău, Chindia, Unirea Slobozia și FC Argeș

Au fost efectuate multe transferuri în această perioadă estivală, capitol la care câteva cluburi chiar au excelat, numărul achizițiilor fiind de minim zece la aceste grupări, toate cu pretenții declarate la calificarea în play-off. În această situație se află Gloria Buzău, cu un lot aproape schimbat din temelii, FC Argeș, unde au rămas și câțiva jucători importanți, precum portarul Straton, fundașii Tofan și Turda dar și din rândul străinilor, Bertrand, Rizzi sau Angelov.

Chindia a schimbat și ea foarte mult componența lotului aproape în totalitate cu jucători români, antrenorul Robert Militaru aducându-l de la Unirea Dej pe portarul naționalei Moldovei, Dorin Răilean. Și Unirea Slobozia are multe nume noi iar la Concordia Chiajna s-a pus accentul pe experiență, cel mai sonor nume fiind al veteranului din apărare Gabriel Tamaș.

ADVERTISEMENT