Sport

Liga 2, etapa 1. CSA Steaua, victorie chinuită la debut cu Csikszereda. Cum arată clasamentul. Video

FANATIK.RO vă oferă toate informaţiile despre prima etapă din noul sezon din Liga 2, care a început pe 31 iulie
04.08.2021 | 22:23
Liga 2 etapa 1 CSA Steaua victorie chinuita la debut cu Csikszereda Cum arata clasamentul Video
Norbert Pinter, Vasile Buhaescu si David Kelemen in meciul de fotbal dintre Steaua Bucuresti si FK Csikszereda Miercurea Ciuc, contand pentru Liga a-2-a Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Steaua-Ghencea din Bucuresti, miercuri 4 august 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
04-08-2021
19:31

Liga 2, etapa 1: program, rezultate și clasament

Sâmbătă, 31 iulie

  • Astra Giurgiu – Metaloglobus 1-2 (D. Gheorghe 46 / Enache 73, O. Herea 84
  • Concordia Chiajna – Unirea Constanţa 2-0 (Voicu 36, Deac 85)
  • CS Şelimbăr – Dacia Unirea Brăila 3-1 (Roşu 56, Andone 57, 59 /Stănescu 12)
  • Petrolul – Politehnica Iaşi 2-0 (Saim Tudor 75, Bratu 83)
  • Ripensia – Dunărea Călăraşi 3-3 (Sokovic 35, Golda 40, Taraş 85 / Stoica 16, B. Matei 60, Sava 70)
  • Unirea Dej – Unirea Slobozia 0-2 (Mustaca 36, 67)
  • Hermannstadt – FC Buzău 2-1 (Balaure 43, Alhassan 48 / Ciobanu 26)

Duminică, 1 august

  • FC Braşov – Viitorul Pandurii Tg. Jiu 2-2 (Sabău 57, H. Popa 72 / Mitrică 16, Baican 43)

Marţi, 3 august

  • U Cluj – ASU Poli Timişoara 3-0 (V. Alexandru 10, Hofman 32, Ribeiro 33)

Miercuri, 4 august

  • CSA Steaua – Csikszereda 1-0 (Chipirliu 78)

04-08-2021
17:13

CSA Steaua - Csikszereda 1-0 (Chipirliu 78)

Vezi aici cele mai importante faze

Min. 78: GOOOL STEAUA! Corner pentru Steaua, Mihăescu deviază cu capul până la Chipirliu, care introduce mingea în plasă din doi metri.

Min. 70: Un jucător harghitean reia cu latul din 3 metri, dar Călințaru respinge miraculos de pe linia porții.

Min. 50: Fanii gazdele au realuat spectacolul cu torțe, petarde și fumigene, iar meciul este la un pas să fie oprit. Crainicul stadionului face apeluri disperate să se potolească. Steaua riscă să piardă partida cu 0-3.

Min. 47: Lovitură liberă de la 20 de metri lateral dreapta pentru oaspeți și Bactăr este foarte aproape să trimită mingea în propria poartă.

Min. 43: Primul șut pe poartă al celor de la Csikszereda este expediat de Kovacs.

Min. 37: Primul șut pe poartă îi aparține lui Zaharia, dar portarul Gyenge a reținut fără probleme.

Min. 30: Nicio ocazie de gol în prima jumătate de oră.

Min. 1: A început partida.

Suporterii de la Peluza Sud au pregătit o coregrafie specială, cu stegulețe, înainte de fluierul de start, dar nu s-au oprit aici.

A urmat un spectacol pirotehnic, cu torțe, petarde și fumigene, uneori având impresia că stadionul a luat pur și simplu foc.

  • Steaua: Bălbărău – Călințaru, Walace, Bactăr, A. Ilie – Bărbulescu, Șt. Pacionel, Zătreanu – A. Zaharia, Dr. Huiban, Buhăescu. Antrenor: Daniel Oprița
  • Csikszereda: Gyenge – Apro, Vereguț, Kelemen, Takacs – L. Kovacs, Csuros – Gal, Jebari, Pinter – Krusnauskas. Antrenor: Valentin Suciu
04-08-2021
17:05

Suporterii Stelei pregătesc o coregrafie specială la meciul cu Csikszereda

La primul meci oficial pe noul stadion din Ghencea, suporterii Stelei pregătesc o coregrafie specială. Deși nu se anunță a fi mai mult de 3.000 de oameni în tribune la partida cu Csikszereda, pe fiecare scaun din peluza unde stă galeria se află un steguleț, iar suprizele nu se opresc aici. Fanii promit un spectacol de zile mari, care va putea fi urmărit înaintea fluierului de start.

Numărul mic de spectatori prezenți în tribune este cauzat și de faptul că, la intervenția Jandarmeriei, casele de bilete au fost închise încă de la ora 18:00. „Sincer, nu știu ce s-a întâmplat. E ciudat, trebuie să analizăm. Nu este normal ce s-a întâmplat. Vom trage concluziile legate de ceea ce s-a întâmplat. Ne vom descurca mai bine în viitor”, a spus George Ogăraru, oficial al CSA Steaua, la Digisport.

03-08-2021
15:06

U Cluj - SSU Poli Timișoara 3-0 (V. Alexandru 10, Hofman 32, Ribeiro 33)

Vezi aici cele ma importante faze

Min. 33: GOOOL U CLUJ! Rus trimite greșit la un adversar, mingea ajunge la Ribeiro, care marchează cu un șut de la 16 metri.

Min. 32: GOOOL U CLUJ! Hofman înscrie cu un șut plasat, de la marginea careului mare.

Min. 10: GOOOL U CLUJ! Valentin Alexandru deschide scorul cu un șut din interiorul careului.

Min. 1: A început partida.

Antrenorul gazdelor, Erik Lincar, a apărut la meciul contra lui Poli Timișoara cu piciorul în ghips. El s-a accidentat înainte de startul sezonului, dar a ținut neapărat să fie prezent pe bancă la debutul echipei sale în noul sezon.

  • U Cluj: Micle – Gîț, Ispas, Gugu, Mitrea – Dican, Balgiu – Blejdea, Ribeiro, Hofman – V. Alexandru. Rezerve: Gorcea, Vomir, Taub, Moraru, Haită, Novac, Pîrvulescu, Țurcan, Voinea. Antrenor: Erik Lincar
  • Poli Timișoara: Păduraru – Sofran, Mera, Bocșan, Pamfile – Ignea – Radu, Rus, Zaluschi, Bîrnoi – Axente. Rezerve: Devenish, Doru, Oanea, Moțiu, Minteuan, Benzar, Ursu, Costea. Antrenor: Dorin Toma

În acest weekend, mai precis sâmbătă, 31 iulie, pleacă la drum şi caravana Ligii 2, o competiţie care pare tot mai interesantă de la an la an prin faptul că devine tot mai puternică, privind numele multora din echipele prezente la start.

Programul etapei 1 din Liga 2

Sâmbătă, 31 iulie, ora 11:00

Astra Giurgiu – Metaloglobus

Concordia Chiajna – Unirea Constanţa

CS Şelimbăr – Dacia Unirea Brăila

Petrolul – Politehnica Iaşi

Ripensia – Dunărea Călăraşi

Unirea Dej – Unirea Slobozia

ora 13:30 Hermannstadt – FC Buzău

Duminică, 1 august, ora 12:00

FC Braşov – Viitorul Pandurii Tg. Jiu

Marţi, 3 august ora 18:00

U Cluj – ASU Poli Timişoara

Miercuri, 4 august, ora 20:30

CSA Steaua – Csikszereda

Se va juca după acelaşi sistem competiţional din sezonul trecut, deşi multe echipe au solicitat efectuarea unor modificări fie la sezonul regulat, fie la play-out. Concret, participă 20 de echipe într-o serie unică, urmând a se juca 19 partide, doar turul, din motive de pandemie.

ADVERTISEMENT

La sfârşitul sezonului regulat, primele şase clasate vor juca între ele, sistem tur-retur, timp de 10 etape, pentru ca primele două să promoveze direct în Liga 1, iar locurile 3 şi 4 să dea baraj cu poziţiile 7 şi 8 din play-out-ul Ligii 1, respectiv locurile 13 şi 14, baraj disputat la fel, în două manşe.

În play-out se joacă doar într-o singură manşă, nu tur-retur

Celealte formaţii, de la locul 7 în jos, vor intra în play-out, initial fără a retrograda cineva. În play-out vor fi două grupe a câte şapte echipe. Vor retrograda direct locurile 6 şi 7, iar cele clasate pe locurile 5 în fiecare grupă vor susţine un baraj tur-retur, învinsa luând şi ea drumul eşalonului trei. În play-out, în pofida insistenţelor clubului, se joacă doar în manşă unică, nu tur şi retur.

ADVERTISEMENT

În Liga 2 vor promova cinci echipe, din rândul formaţiilor care au câştigat play-off-ul la care participă primele două clasate din cele zece serii de Liga 3, împărţite pe câte două serii. Exemplu, primele două clasate din seria 1 vor juca împotriva locurilor 1 şi 2 din seria 2, prima clasată din A cu locul 2 din B şi invers, iar apoi, câştigătoarele în dubla decisivă pentru promovare.

FC Braşov a luat locul Coronei Braşov

La startul acestei ediţii avem trei echipe retrogradate din Liga 1, Politehnica Iaşi şi marea surpriză Astra Giurgiu, căzută direct şi Hermannstadt, în urma barajului cu Mioveni. A doua care a dat baraj, Dunărea Călăraşi, a pierdut şi FC Voluntari şi-a păstrat locul în Liga 1.

ADVERTISEMENT

Avem şi cinci formaţii care vin din Liga 3. Acestea sunt Dacia Unirea Brăila, CSA Steaua, FC Braşov, CS Şelimbăr şi Unirea Dej. FC Braşov ia locul Coronei Braşov, formaţia care a câştigat play-off-ul de promovare, dar care a fuzionat pentru a crea o echipă competitivă.

Astra Giurgiu începe cu şase puncte penalizare

Gloria Buzău se numeşte acum FC Buzău și, în sfârşit, are drept de promovare. O altă echipă nouă este Unirea Constanţa, urmaşa Farului din Liga 2, care acum e în Liga 1 în urma unirii cu Viitorul lui Gică Hagi, iar clubul din Liga 2 a fost dat unui patron din zona Mangalia, care nu a putut muta echipa acolo şi, aşa, s-a născut Unirea Constanţa, care va juca meciurile de acasă la Techirghiol.

ADVERTISEMENT

Fosta campioană Astra Giurgiu trece prin cele mai delicate momente din existenţa clubului. A retrogradat şi a fost penalizată cu 6 puncte pentru neplata unor datorii mai vechi. A solicitat intrarea în insolvenţă, la fel ca şi Dunărea Călăraşi.

CSA Steaua nu are drept de promovare doi ani

O situaţie specială o are nou promovata CSA Steaua, care, deoarece a rămas club departamental, finanţat de Ministerul Apărării Naţionale, nu are drept de promovare în Liga 1 timp de două sezoane, cu obligaţia de a găsi un investitor care să preia clubul.

De asemena, Petrolul Ploieşti a pierdut sprijinul sponsorului Veolia şi evident o mare parte din puterea financiară şi în plus mai multe cluburi din Liga 2 au cerut retrogradarea prahovenilor conform ROAF privind săvârşirea faptelor de corupţie, după ce s-a dovedit că un oficial al Petrolului a încercat să mituiască arbitrul partidei Mioveni – Aerostar ca echipa gazdă să nu câştige şi Petrolul să prindă locul de play-off.

Hermannstadt, cea mai pregătită pentru promovarea imediată

În aceste condiţii, cel puţin înainte de startul sezonului, o parte dintre  echipele care ar urma să se bată pentru primele şase locuri ar fi Hermannstadt, care şi-a păstrat şi stabilitatea financiară şi are şi lot competitiv, U Cluj, ASU Poli Timişoara şi Politehnica Iaşi.

Outsiderii care pot interveni în această dispută pot fi Petrolul, Concordia Chiajna, care a făcut câteva achiziții bune, FC Buzău și nou promovata FC Braşov, care ar urma să aibă sprijinul întregului oraş de la poalele Tâmpei.

ADVERTISEMENT