Sport

Liga 2, etapa a 5-a. CSA Steaua, victorie clară cu Ripensia Timișoara. Hermannstadt a „demolat-o” pe Csikszereda. Video

FANATIK.RO vă prezintă informații legate de desfășurarea meciurilor din cadrul etapei a 5-a a Ligii 2, care începe joi, 26 august și se încheie luni, 30 august
30.08.2021 | 15:50
Liga 2 etapa a 5a CSA Steaua victorie clara cu Ripensia Timisoara Hermannstadt a demolato pe Csikszereda Video
Nenad Lalic si Alves Da Silva Walace in meciul de fotbal dintre Steaua Bucuresti si Ripensia Timisoara, contand pentru Liga a-2-a Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Steaua-Ghencea din Bucuresti, duminica 29 august 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
29-08-2021
12:56

Liga 2, etapa a 5-a: program, rezultate și clasament

Joi, 26 august

  • Poli Timișoara – Politehnica Iași 0-1 (Camara 90+2)

Sâmbătă, 28 august

  • Astra Giurgiu – Unirea Slobozia 1-1 (Grecu 71 / Stoica 5)
  • FC Brașov – Unirea Dej 1-0 (Popa 85)
  • CS Șelimbăr – Dunărea Călărași 1-0 (Ciocâlteu 75)
  • FC Buzău – Unirea Constanța 14-0 (Cârstocea 13, Chică-Roșcă 18, 31, 27, Ciobanu 20, 27, 40, Ekollo 23, 41, 90, Oltean 47, Neacșu 73, 84, Rogac 79)
  • U Cluj – Metaloglobus 2-1 (Dican 84, Boiciuc 90+5 / Ov. Herea 28)
  • Petrolul – Dacia Brăila 4-0 (Diarra 27, 28, 47, 90+2)

Duminică, 29 august

  • Concordia Chiajna – Viitorul Tg. Jiu 0-0
  • CSA Steaua – Ripensia 2-0 (Răsdan 66, Buhăescu 90+1)

Luni, 30 august

  • Hermannstadt – Csikszereda 4-1 (P. Petrescu 39, Oroian 54, C. Popescu 79, Balaure 90+1 / Jelena 88) – VEZI VIDEO

29-08-2021
10:50

CSA Steaua - Ripensia Timișoara 2-0 (Răsdan 66, Buhăescu 90+1)

Vezi aici cele mai importante faze

Min. 90+1: GOOOL CSA STEAUA! Chipirliu pătrunde pe dreapta, centrează în careu, de unde Buhăescu reia în plasă.

Min. 66: GOOOL CSA STEAUA! Răsdan deschide scorul cu un șut plasat, de la marginea careului mare.

  • CSA Steaua: Bălbărău – D. Oroian, Walace, Beța, Ad. Ilie – Fl. Răsdan, Val. Bărbulescu, Băjenaru, Pacionel – Huiban, Chipirliu. Rezerve: H. Iancu, Buhăescu, St. Drăghici, Măd. Mihăescu, Donose, Șt. Pacionel, Rob. Neacșu, Al. Zaharia, Enceanu. Antrenor: Daniel Oprița
  • Ripensia: I. Rus – Sturzu, Țeiranu, Lalic, Gladun – Vidrăsan, Coulibaly – Piftor, Mih. Ene, Mitrov – Golda. Rezerve: Mosoarsă, Macrițchii, Morariu, Fridrich, Vasluian, Stoi, Ciurel, Rob. Stoica, Ernest. Antrenor: Cosmin Petruescu
28-08-2021
17:24

Lovitură de teatru. Lincar ar putea pleca de la U Cluj

Deși U Cluj un debut excelent de sezon, cu 12 puncte din 15 posibile, Erik Lincar nu exclude să demisioneze din funcția de antrenor principal. Motivul? Lipsa de încredere a persoanelor din anturajul echipei față de jucători.

Ba mai mult, în luarea deciziei ar putea cântări și problemele de sănătate cu care se confruntă tehnicianul de 42 de ani. „Mă voi gândi bine, o să văd, o să am o discuţie pentru că sunt momente complicate şi pentru mine.

Noaptea mă simt cel mai bine, când dorm, dar în timpul zilei mereu mi se umflă piciorul însă nu pot să stau doar în pat, doar acasă, de aceea e o situaţie mai complicată. 

Chiar îmi doresc ca toţi oamenii din Cluj să fie mai aproape de această echipă şi să nu ne băgăm strâmbe unii altora doar de dragul de a vedea cine e mai deştept.

Sincer, am avut săptămâni, după operaţie, foarte grele şi ştiţi că în momentul ăsta nu mă pot manifesta ca un antrenor şi asta mă incomodează şi la antrenamente şi chiar mă gândeam la un moment dat dacă e bine să continui.

Sau dacă e bine, poate, să fac ceva pentru echipă pentru că şi eu sufăr foarte mult. E adevărat că am nevoie de o pauză de 6-7 zile ca să văd, pentru că am chiar mari probleme cu piciorul şi să vedem după aia ce se va întâmpla.

Şi suferinţa mea este destul de mare, eu m-am operat şi a doua zi am venit la Cluj, deşi doctorul mi-a recomandat 21 de zile de odihnă la pat. Nu pot lăsa proiectul pe care l-am început, dar mi-aş dori ca toată lumea să creadă în aceşti jucători. Oricine ar fi antrenor, eu zic că ei au posibilitatea să ducă această echipă la Liga 1”, a declarat Lincar, conform digisport.ro.

28-08-2021
12:25

Petrolul - Dacia Brăila 4-0 (Diarra 27, 28, 47, 90+2)

Vezi aici cele mai importante faze

Min. 90+2: GOOOL PETROLUL! Diarra, eroul Petrolului în acest meci, închide tabela.

Min. 47: GOOOL PETROLUL! Diarra înscrie pentru a treia oară în acest meci. El a reluat cu latul în plasă, din 3 metri, o excelentă centrare de pe partea stângă.

Min. 28: GOOOL PETROLUL! Același Diarra marchează cu un șut din careu.

Min. 27: GOOOL PETROLUL! Diarra reia spectaculos, din vole, din 6 metri, în plasă.

  • Petrolul: R. Avram – Sg. Pîrvulescu, Huja, Ant. Manolache, Țicu – Cebotaru, Seto – M. Bratu, Tucaliuc, Saim Tudor – S. Diarra. Rezerve: Jercălău, Alb. Olaru, Mih. Constantinescu, Boțogan, Sil. Pană, M. Chindriș, V. Lică, Buia, Măzărache. Antrenor: Nicolae Constantin
  • Dacia Unirea Brăila: Cr. Andrei – Pătlăgică, D. Ciobanu, Stănciulescu, Mih. Șandru, Val. Robu, G. Apostol, Stănescu, Cocîrlă, P. Petre, Gab. Răducan. Rezerve: Duță, Taciuc, Duțu, Voinescu, Priboi, Petrache, Apostolache, Moroianu, Paliu. Antrenor: Florentin Petre
28-08-2021
09:44

U Cluj - Metaloglobus 2-1 (Dican 84, Boiciuc 90+5 / Ov. Herea 28)

Vezi aici cele mai importante faze

Min: 90+5: GOOOL U CLUJ! Boiciuc reia din vole, de la 10 metri, în plasă.

Min: 84: GOOOL U CLUJ! Dican restabilește egalitatea cu o lovitură de cap din 6 metri, după un corner de pe partea dreaptă.

Min. 28: GOOOL METALOGLOBUS! Enache reia cu capul, portarul Gorcea respinge până la Ovidiu Herea, care reia în plasă.

  • „U” Cluj: Gorcea – Gîț, Gugu, Vomir, Mitrea, Ribeiro, Dican, Haită, Nic. Pîrvulescu, M. Ciobanu, Boiciuc. Rezerve: Micle, Hofman, Taub, Balgiu, Țurcan, Novac, Blejdea, Voinea, Tescan. Antrenor: Erik Lincar
  • Metaloglobus: Gavrilaș – Andr. Sava, Caramalău, D. Lung, I. Sîrbu, Borțoneanu, Pandele – Enache, Al. Coman, Cl. Herea, Ov. Herea. Rezerve: Nedelcovici – L. Cazan, Gafaru, Al. Lazăr, Andr. Răuță, Tudoran, Ed. Vraciu, Covalciuc, Plumbuitu. Antrenor: Nicolae Grigore
28-08-2021
08:46

Unirea Constanța s-a făcut de râs la Buzău cu o echipă de copii

Unirea Constanța a aliniat în meciul de la Buzău o echipă din jucători foarte tineri, născuți în 2005 și 2006, niciunul dintre aceștia neevoluând până acum în acest sezon de Liga 2. Prin urmare, și evoluția constănțenilor este una catstrofală, scorul la pauză fiind de 9-0 în favoarea gazdelor!!!

Gazdele și-au continuat forcingul și în partea secundă, când au înscris de încă 5 ori, astfel că scorul final a fost 14-0 în favoarea Gloriei Buzău.

„Au plecat cu juniorii. Ieri au reziliat contractele jucătorilor, de comun acord, pentru că au renunţat la nişte bani ca să plece liberi de contract. Au mai rămas 4 seniori, care s-au dus să se antreneze la teren şi nu era absolut nimeni. Din câte am înţeles, au reuşit să legitimeze vineri jucători juniori de la FCSB şi au mers cu juniorii la meci. Cred că asta e politica, au dat afară toţi jucătorii şi vor juca până la finalul sezonului cu juniori.

Au fost 12 sau 13 jucători seniori care au reziliat ieri sau alaltăieri, care au jucat şi campionatul trecut la fosta Farul. Au fost 4 jucători care nu au dorit să rezilieze contractele. Am notificat ieri clubul să le pună la dispoziţie, conform contractului. E acelaşi Farul, care a jucat anul trecut în Liga 2, numai că şi-a schimbat numele”, a declarat Emilian Hulubei, președintele AFAN, la Digisport.

26-08-2021
17:04

Poli Timișoara - Poli Iași 0-1 (Camara 90+2)

Vezi video cele mai importante faze AICI!

Min 90+2 – GOOOL Poli Iași!!! Moldovenii deschid scorul prin Camara!

Min. 1 – A început meciul!

Partidele programate în etapa a 5-a din Liga 2 încep joi, 26 august și se termină luni, 30 august. Există și o zi de repaus, în care nu are loc nici un meci, vineri, 27 august. Sunt destule meciuri interesante în programul acestei runde care începe chiar de joi, 26 august, cu un joc la vârf.

Programul etapei a 5-a din Liga 2

Joi, 26 august, ora 20:00

Poli Timișoara – Politehnica Iași

Sâmbătă, 28 august, ora 11:00

Astra Giurgiu – Unirea Slobozia

FC Brașov – Unirea Dej

CS Șelimbăr – Dunărea Călărași

FC Buzău – Unirea Constanța

ora 12:30 U Cluj – Metaloglobus

ora 15:30 Petrolul – Dacia Brăila

Duminică, 29 august

ora 12:00 Concordia Chiajna – Viitorul Tg. Jiu

ora 14:00 CSA Steaua – Ripensia

Luni, 30 august, ora 14:00

Hermannstadt – Csikszereda

Este vorba despre duelul Politehnicilor, care se va desfășura în orașul de pe Bega, adică la Timișoara. Poli Timișoara, care vine după succesul cu 2-0 de la Techerghiol în fața Unirii Constanța, va primi vizita omologilor de la Politehnica Iași, moldovenii spărgând gheața cu primele trei puncte în acest sezon după un convingător 3-0 pe teren propriu cu U Cluj.

ADVERTISEMENT

La prima vedere Poli Timișoara pare a fi formația cu prima șansă, însă ieșenii au păstrat încă destui jucători din lotul cu care evoluau anul trecut în prima divizie și experiența acestora poate fi un atu important în favoarea lor. Acest lucru echilibrează întrucâtva balanța partidei.

Concordia Chiajna, liderul cu punctaj maxim

Poli Timișoara are 7 puncte, la cinci distanță de liderul Concordia Chiajna, dar face parte din grupul echipelor care sunt văzute cu mari șanse să se bată la un loc în play-off-ul de promovare, unde a mai fost sezonul trecut, dar fără a prinde măcar loc de baraj. Ieșenii pot fi și ei luați în calcul, mai ales dacă situația financiară se va stabiliza la club.

ADVERTISEMENT

Concordia Chiajna este liderul cu punctaj maxim. Formația pregătită de Claudiu Niculescu merge ceas încă din prima etapă și runda precedentă a defilat la Miercurea Ciuc, unde a făcut scor de forfait cu Csikszereda. Ilfovenii au o echipă bună și își pot permite luxul de a-i băga abia după pauză pe experimentații atacanți Yousouf Hamza și Azdren Llulaku, ultimul marcând al treilea gol în etapa anterioară.

Viitorul Tg. Jiu, o umbră a semifinalistei Cupei României

Acum Concordia pare a avea o misiune mai ușoară, pentru că la Chiajna poposește umbra unei echipe care juca un fotbal frumos sezonul trecut și care ajungea până în semifinalele Cupei României, Viitorul Târgu Jiu. Gorjenii și-au cam vândut toți jucătorii tineri remarcați sezonul precedent și vor avea viață extrem de grea pentru a supraviețui.

ADVERTISEMENT

Unirea Slobozia, revelația începutului de stagiune în Liga 2, după ce abia a scăpat de retrogradare în barajul cu Comuna Recea, e neînvinsă după primele patru etape și în etapa anterioară a făcut 1-1 acasă cu CSA Steaua, considerată drept cea mai puternică echipă din divizie, chiar dacă nu are drept de promovare.

Astra vrea să facă primele puncte după penalizare

Acum oamenii lui Adrian Mihalcea vor merge pe malul Dunării, la Giurgiu, unde vor întâlni pe Astra, singura formație penalizată din Liga 2 și încă sever, cu opt puncte. Astralii sunt la -1 în acest moment, după ce au obținut două victorii și un egal și cu un succes în fața ialomițenilor ar bifa primele puncte în clasament. Nu va fi ușor pentru că Unirea e o echipă mult schimbată în bine iar Astra a continuat să piardă jucători importanți, bazându-se acum mai mult pe tineri din propria pepinieră, care nu au experiență.

ADVERTISEMENT

Un alt meci interesant va fi pe malurile Someșului. U Cluj, după un început excelent, a suferit o corecție severă la Iași și speră să revină pe linia de plutire la meciul de acasă cu Metaloglobus. Însă echipa bucureșteană, a cărei coloană vertebrală o reprezintă frații Ovidiu și Claudiu Herea, nu e un adversar comod pentru nimeni, Hermannstadt smulgând greu un punct în meciul direct din etapa anterioară.

CSA Steaua vrea reabilitarea cu Ripensia

Pentru că am amintit de Hermannstadt, formația creditată cu prima șansă la locul 1 deoarece CSA Steaua are interdicție doi ani de la promovare, are meci la Mediaș cu o altă umbră a sezonului anterior, Csikszereda, harghitenii nefăcând nici un punct până acum. Petrolul poate să mai adauge alte trei puncte la actuala zestre, pentru că Dacia Unirea Brăila nu pare a fi un musafir primejdios.

CSA Steaua a pierdut primele două puncte în egalul de la Slobozia, dar încă nu s-a stins ecoul neașteptatei eliminări din Cupa României de către Progresul Spartac, meci în care antrenorul Daniel Oprița a găsit de cuvință să bage zece rezerve în formula de start. În Ghencea vine acum Ripensia Timișoara și militarii abia așteaptă să se reabiliteze cu o victorie.

ADVERTISEMENT