Sport

Lionel Messi, decizie majoră în Statele Unite! Competiția la care Inter Miami a declarat forfait

Lionel Messi și Inter Miami nu vor participa la ediția din acest an a U.S. Open Cup care a rămas fără 18 echipe din Major Soccer League, acestea refuzând participarea.
02.03.2024 | 16:49
Lionel Messi decizie majora in Statele Unite Competitia la care Inter Miami a declarat forfait
Messi nu va juca la US Open
ADVERTISEMENT

Lionel Messi și Inter Miami nu vor fi prezenți la ediția din acest an a U.S. Open Cup și doar opt din cele 26 de echipe americane din Major League Soccer vor intra în competiție. Messi are însă deja programate două amicale cu naționala.

Participă campioana en-titre

Atlanta, Dallas, Houston, Houston, Kansas City, Los Angeles FC, Salt Lake, San Jose și Seattle vor intra în competiția cu 96 de echipe, a anunțat vineri Federația Americană de Fotbal.
Houston este campioana în exercițiu a turneului, iar celelalte se numără printre primele șapte echipe din clasamentul Supporters’ Shield din sezonul regulat de anul trecut, care nu participă în acest an la Cupa Campionilor CONCACAF conform SanDiego Tribune.

ADVERTISEMENT

Echipele din MLS vor intra în runda a patra și se vor confrunta doar cu echipe din eșaloanele inferioare până când o confruntare directă din MLS va fi inevitabilă. Anul trecut, 18 echipe din MLS au intrat în turul al treilea și opt în turul al patrulea. Houston a învins Miami cu 2-1 în finala de anul trecut. Messi a lipsit de la meci din cauza unei accidentări. MLS va lansa o tehnologie împreună cu Apple prin care va aduce spectatorul să poată vedea ca și cum ar fi pe teren.

De la începutul MLS, în 1996, singura echipă care nu face parte din primul eșalon care a câștigat competiția a fost Rochester Raging Rhinos, din 1999, din A-League, liga a doua a USL, care a învins Colorado Rapids cu 2-0 în finală.

ADVERTISEMENT

Competiția a început în 1914

MLS a anunțat la 15 decembrie că își retrage toate echipele din cea mai veche competiție de fotbal din țară, care a început în 1914, și că le înlocuiește cu echipe de dezvoltare din al treilea eșalon din MLS Next Pro.
USSF a declarat cinci zile mai târziu că tratează decizia MLS ca pe o cerere pe care o refuză.

În anunțul său, USSF a precizat că a îmbunătățit stimulentele financiare, a crescut rambursarea cheltuielilor de călătorie și a adăugat noi parteneri comerciali.

ADVERTISEMENT

MLS a precizat că va înscrie 11 echipe din al treilea eșalon: Austin, Carolina, Chattanooga, Chattanooga, Chicago. Colorado, Colorado, Crown Legacy, Minnesota, LA Galaxy, New York City, New York Red Bulls și Portland.
În al doilea eșalon, United Soccer League Championship intră toate cele 24 de echipe.Meciurile din primul tur vor fi programate între 19 și 21 martie, urmate de turul doi pe 2 și 3 aprilie, turul trei pe 16 și 17 aprilie, turul patru pe 7 și 8 mai și turul cinci pe 21 și 22 mai.

Sferturile de finală vor avea loc pe 9 și 10 iulie, semifinalele pe 27 și 28 august, iar campionatul pe 25 septembrie.În anunțul său, USSF a declarat că a îmbunătățit stimulentele financiare, a crescut rambursarea călătoriilor și a adăugat noi parteneri comerciali.MLS a declarat că va înscrie 11 echipe din al treilea eșalon: Austin, Carolina, Chattanooga, Chattanooga, Chicago. Colorado, Crown Legacy, Minnesota, LA Galaxy, New York City, New York Red Bulls și Portland.

ADVERTISEMENT

În al doilea eșalon, United Soccer League Championship intră toate cele 24 de echipe.
Meciurile din primul tur vor fi programate între 19 și 21 martie, urmate de turul doi pe 2 și 3 aprilie, turul trei pe 16 și 17 aprilie, turul patru pe 7 și 8 mai și turul cinci pe 21 și 22 mai. Sferturile de finală vor avea loc pe 9 și 10 iulie, semifinalele pe 27 și 28 august, iar campionatul pe 25 septembrie.

ADVERTISEMENT
Tags: