Sport

Divorț Lionel Messi – PSG?! Ce vrea starul argentinian. ”Următoarele cinci luni sunt decisive”

Va juca Lionel Messi un singur sezon la PSG înainte de a pleca? Un fost star al Barcelonei, actualmente analist, a lansat această ipoteză într-o emisiune difuzată în Spania.
06.01.2022 | 12:30
Divort Lionel Messi  PSG Ce vrea starul argentinian Urmatoarele cinci luni sunt decisive
ADVERTISEMENT

Leo Messi nu traversează, cu siguranță, cea mai bună perioadă a carierei. A marcat o singură dată în campionat și chiar dacă s-a revanșat în Liga Campionilor, cu 5 reușite în tot atâtea meciuri, fanii așteaptă mai mult.

Cei de la L’Equipe l-au pus totuși, astăzi, în pe locul 3 al unui Top 30 al personalităților care marchează fotbalul francez. După colegul său Kylian Mbappé și Karim Benzema. Dar dacă este să ne luăm după Onze, dacă un astfel de top s-ar face la vară, lucrurile s-ar putea schimba.

ADVERTISEMENT

Messi ar putea pleca dacă PSG nu câștigă Liga Campionilor

Despre ce este vorba? L’Equipe scrie, în prezentarea jucătorului, despre faptul că Lionel Messi a fost foarte afectat la nivel personal după despărțirea de Barcelona.

Iar jurnaliștii punctează că a fost vorba nu doar despre echipă, ci și de oraș. Amintesc despre primele zile petrecute la hotel, în Paris, o perioadă pe care a considerat-o dureroasă.

ADVERTISEMENT

”Dezrădăcinarea a fost totală”, scrie L’Equipe. Sunt lucruri pe care chiar Leo Messi le-a semnalat în interviul acordat jurnaliștilor spanioli la mijlocul toamnei trecute. Și despre care am vorbit și noi pe larg.

Jurnaliștii spun însă că ulterior, după ce și-a găsit o casă în suburbii, lucrurile s-au mai schimbat. Și a argentinianul a început să prindă viață. Să revină jucătorul determinant?

ADVERTISEMENT

Gazetarii de la ”Onze” spun că această ipoteză poate cădea rapid. Și afirmă că deși argentinianul ar putea pleca încă din această vară dacă PSG nu va câștiga Liga Campionilor.

Lobo Carrasco, fostul adversar al Stelei în finala de la Sevilla, a lansat ipoteza

Cum așa? Ei bine, ei aduc drept argument afirmațiile lui Francisco José ”Lobo” Carrasco Hidalgo (62 de ani). Fost internațional spaniol și jucător al Barcelonei, prezent inclusiv în finala de la Sevilla, cu Steaua, din 1986, acesta este în prezent analist al emisiunii El Chiringuito.

ADVERTISEMENT

Iar în cadrul acesteia, Carrasco a declarat: ”Dacă va câștiga, poate rămâne încă un an. Dacă PSG nu câștigă, ar putea pleca. Următoarele cinci luni vor fi decisive. Dacă nu câștigă Liga Campionilor, cred că va putea forța o plecare”.

Dacă are dreptate, atunci este limpede că șederea lui Messi în capitala Franței s-ar putea scurta simțitor, chiar dacă argentinianul mai are contract până în 2023.

Nimeni nu poate băga mâna-n foc pentru un anume rezultat în Liga Campionilor. Mai mult, PSG nu a câștigat niciodată trofeul, deși a cheltuit enorm pentru a construi o echipă stelară. Cel mai aproape de trofeu a fost acum două sezoane, când, în ediția marcată de pandemie, parizienii au pierdut finala cu Bayern Munchen (0-1, după golul lui Kingsley Coman).

Iar acum, chiar dacă a făcut transferuri de top, Pochettino pare incapabil să facă echipa să joace la cel mai înalt nivel. Și, până la finală, mai sunt multe hopuri, extrem de dificile. Primul, chiar în optimi, cu Real Madrid, cea mai titrată formație din istoria competiției.

ADVERTISEMENT