Fotbal international

Lionel Messi îl vrea pe Paul Pogba la Barcelona! Argentinianul se opune aducerii unui olandez

14.09.2018 | 15:22
Lionel Messi il vrea pe Paul Pogba la Barcelona Argentinianul se opune aducerii unui olandez

Atacantul echipei FC Barcelona, Lionel Messi, le-a cerut conducătorilor clubului să-l aducă pe mijlocașul Paul Pogba pe Camp Nou. Conform publicației Diario Gol, internaționalul argentinian îl preferă pe campionul mondial, deși oficialii grupării catalane erau pregătiți să-l transfere pe tânărul Nigel De Jong de la Ajax Amsterdam.

Scouterii Barcelonei îl urmăresc de aproximativ un an de zile pe Nigel De Jong și consideră că tânărul internațional olandez s-ar integra perfect în filozofia de joc a formației lui Ernesto Valverde.

Lionel Messi le-a transmis oficialilor Barcelonei să plătească 100 de milioane de euro pentru Paul Pogba

Jurnaliștii au scris Lionel Messi pare mai implicat ca niciodată în transferurile Barcelonei și le-ar fi transmis oficialilor catalani că ”decât să investească 80 de milioane de euro într-un fotbalist tânăr care a jucat doar în Olanda, ar trebui să plătească 100 de milioane pentru un super star ca Paul Pogba”.

Lionel Messi și Paul Pogba într-un duel pentru balon la un meci din Champions League
Lionel Messi și Paul Pogba într-un duel pentru balon la un meci din Champions League

Prețul lui Frenkie De Jong este în continuă creștere, iar fostul internaţional olandez Marc Overmars a confirmat că Ajax Amsterdam a refuzat deja o ofertă de 50 de milioane de euro. Presa din Ţara Lalelelor a scris că oferta a venit de la un club din Londra, dar că de serviciile fotbalistului mai sunt interesate echipe ca Manchester City, Paris Saint-Germain, Real Madrid şi FC Barcelona.

Deși l-a adus în această vară pe Arturo Vidal de la Bayern Munchen pentru 19 milioane de euro, principala țintă a președintelui Josep Maria Bartomeu rămâne aducerea lui Paul Pogba de la Manchester United, pentru care ar fi dispus să liciteze chiar și peste 100 de milioane de euro.

Presa internațională scria în urmă cu mai mult de o lună că noul director sportiv al catalanilor, Eric Abidal, a mers în Statele Unite ale Americii pentru a se întâlni cu fotbalistul francez, care se afla în ultimele zile de vacanță, și pentru a începe negocierile. Eric Abidal i-ar fi cerut lui Paul Pogba să se întâlnească într-o vilă privată și nu într-un hotel public, deoarece nu vrea să expună clubul FC Barcelona la sancțiuni pentru că ar fi contactat un jucător aflat sub contract. Înțelegerea internaționalului francez cu Manchester United expiră în vara anului 2021.

Relațiile dintre Poigba și Mourinho s-au deteriorat

În urmă cu două luni, agentul lui Paul Pogba,  Mino Raiola, l-a propus pe fotbalist la FC Barcelona. Impresarul italian a fost în vizită la Ciutat Esportiva, baza de pregătire a grupelor de copii și juniori a clubului catalan.

Paul Pogba, în vârstă de 25 de ani, și-ar dori să plece de la Manchester United. Francezul a fost criticat de Jose Mourinho în ultima perioadă pentru prestațiile modeste. În două sezoane alături de ”diavoli”, el a marcat 15 goluri în toate competiţiile, în 88 de meciuri.

Paul Pogba a câștigat titlul mondial în această vară cu echipa națională a Franței, după victoria din finala împotriva Croației, scor 4-2. După fluierul de final al partidei, el a ținut neapărat să le trimită contestatarilor un mesaj direct de pe stadionul pe care a devenit campion mondial. În fața camerelor video, Pogba a dus mai întâi mâna la piept, apoi a dus degetul la gură în timp ce și-a clătinat capul, ca și cum le-ar fi cerut criticilor să o lase mai moale cu remarcile negative la adresa lui.

Tags: