Fotbal international

Lionel Messi, ofertat pentru bisht-ul purtat la Cupa Mondială din Qatar. Suma colosală pe care o poate încasa starul argentinian

Lionel Messi a purtat un bisht la ceremonia de premiere a Campionatului Mondial, iar la cinci zile de la încheierea turneului final starul argentinian a primit o ofertă colosală.
23.12.2022 | 20:22
Lionel Messi a primit o ofertă pentru bisht-ul purtat la ceremonia de premiere de la Cupa Mondială. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Argentina a câștigat în Qatar al treilea trofeu mondial din istorie, fiind condusă din teren de Lionel Messi, desemnat cel mai bun jucător de la turneul final. La ceremonia de premiere, „decarul” echipei lui Lionel Scaloni a fost îmbrăcat cu un bisht de către emirul Qatarului, iar la doar cinci zile distanță a primit o ofertă pentru mantia tradițională din zona Golfului.

Lionel Messi a primit o ofertă din partea unui parlamentar din Oman pentru bisht-ul purtat la Cupa Mondială

În semn de respect și de prețuire, Lionel Messi a fost îmbrăcat de emirul Qatarului cu portul tradițional numit bisht. Mantia simbolizează o victorie foarte importantă și este purtată de oameni foarte importanți în lumea arabă, explicații venite din partea trimisului FANATIK la Cupa Mondială din Qatar.

ADVERTISEMENT

Ahmed Al-Barwani, un parlamentar din Oman, avocat de profesie, este dispus să cumpere cu o sumă colosală mantia purtată de Lionel Messi care a costat „doar” 2.000 de euro.

„De la Sultanatul Oman, te felicit pentru triumful de la Cupa Mondială. Bisht-ul arabic este un simbol al curajului și înțelepciunii”, a fost mesajul lui Ahmed Al-Barwani, citat de Mirror.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi ar putea încasa 1 milion de euro dacă acceptă oferta pentru bisht-ul purtat la Cupa Mondială

Momentul în care Lionel Messi a fost îmbrăcat în mantia tradițională specifică lumii arabe a fost aspru criticat de voci din lumea fotbalului. Totuși, prin gestul respectiv, oficialii qatarezi au vrut să-și arate respectul față de unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie.

Ahmed Al-Barwani, avocatul care l-a ofertat pe Lionel Messi, este dispus să plătească un milion de euro pentru bisht-ul purtat de „decarul” argentinian.

ADVERTISEMENT

„Îți ofer un milion de euro la schimb pentru acel bisht. Va fi expus pentru a comemora acest moment de mândrie, pentru a ne ajuta să-l retrăim și pentru a ne aminti că suntem capabili de orice”, a mai spus Ahmed Al-Barwani.

Viorel Moldovan, deranjat de mantia purtată de Lionel Messi: „Eu mi-o dădeam jos”

Inițiativa emirului Qatarului nu a fost pe placul tuturor. Viorel Moldovan, fostul internațional român, s-a arătat deranjat de mantia purtată de Lionel Messi la ceremonia de premiere.

ADVERTISEMENT

Fostul fotbalist consideră că starul argentinian nu trebuia să accepte să poarte portul tradițional al lumii arabe. „Bine că nu am câștigat Cupa Mondială ca să fiu în locul lui. Eu mi-o dădeam jos. Nu poți să faci fotografia pentru istorie îmbrăcat în fantomă.

Dezamăgitor!  Dacă era Diego Maradona în locul lui? El o scoatea sigur! Rămânea în tricoul țării lui, cu un steag al Argentinei. Nu făceam poză îmbrăcat așa, ci cu tricoul naționalei mele, cu transpirație pe el”, au fost cuvintele lui Viorel Moldovan.

ADVERTISEMENT