Sport

Lionel Messi, record în Argentina – Australia 2-0! A marcat cel mai rapid gol al carierei. Video

Lionel Messi a stabilit un record în amicalul Argentina - Australia 2-0. Starul lui Inter Miami a reuşit să marcheze cel mai rapid gol al carierei.
15.06.2023 | 17:59
Lionel Messi record in Argentina  Australia 20 A marcat cel mai rapid gol al carierei Video
Lionel Messi a stabilit un record în amicalul Argentina - Australia 2-0
ADVERTISEMENT

Până să ajungă la Inter Miami, după despărţirea de PSG, Lionel Messi a mers la echipa naţională a Argentinei, care joacă în această perioadă două partide amicale. În primul duel, disputat contra Australiei, fotbalistul de 35 de ani a reuşit să stabilească un record.

Golul record al lui Lionel Messi în Argentina – Australia 2-0

Lionel Messi a dat lovitura rapid în Argentina – Australia 2-0 şi a marcat în minutul 1 şi 21 de secunde. Acesta a primit o pasă de la Enzo Fernandez şi l-a învins pe Mathew Ryan cu un şut din marginea careului.

ADVERTISEMENT

Astfel, Lionel Messi a reuşit să marcheze cel mai rapid gol al carierei, după 81 de secunde, Pentru starul argentinian, meciul cu Australia este cel de-al şaptelea consecutiv în care reuşeşte să înscrie la echipa naţională.

Seria a fost începută la Campionatul Mondial din Qatar, tot într-un meci cu Australia, în optimile de finală ale competiţiei. De atunci şi până în prezent, viitorul jucător al lui Inter Miami a strâns 10 goluri în şapte partide, printre acestea numărându-se şi dubla din finala cu Franţa.

ADVERTISEMENT

Cu reuşita din amicalul cu Australia, Lionel Messi a ajuns la 103 goluri marcate în 175 de meciuri pentru naţionala Argentinei. Recent, jucătorul de 35 de ani a anunţat că sunt şanse foarte mari să nu fie prezent la CM 2026, după ce la finalul turneului din Qatar sugera că există posibilitatea să joace şi la următoarea ediţie.

Lionel Messi a stabilit un record negativ încă de la debutul pentru naţionala Argentinei

Pe 17 august 2005, Lionel Messi a jucat primul meci pentru echipa naţională a Argentinei, însă nu îşi aduce aminte cu prea mare plăcere de debut. Intrat pe teren în minutul 64 al meciului Ungaria – Argentina 1-2, după ce l-a înlocuit pe Lisandro Lopez, “La Pulga” a văzut cartonaşul roşu după doar câteva zeci de secunde.

ADVERTISEMENT

La un atac al Argentinei, Vilmos Vanczák l-a ţinut de tricou pe Lionel Messi, iar argentinianul a încercat să scape de adversar. În timp ce încerca să scape de fundaşul maghiar, argentinianul l-a lovit cu cotul în bărbie, iar arbitrul a considerat gestul unul intenţionat şi l-a eliminat.

“Decizia a fost mult prea dură. A încercat să se elibereze, dar lovitura nu a avut o mare forţă şi nu am simţit deloc intenţia să mă lovească. Arbitrul putea să fie mai îngăduitor”, avea să spună, peste ani, Vilmos Vanczák într-un interviu pentru presa din Ungaria.

ADVERTISEMENT

Ajuns la 35 de ani, Lionel Messi va juca din această vară la Inter Miami, după ce a petrecut două sezoane la PSG. Alături de formaţia de pe “Parc des Princes”, starul argentinian a câştigat două titluri de campion şi o Supercupă a Franţei.

ADVERTISEMENT