Sport

Lionel Messi, tentat să o lase pe Paris Saint-Germain și să revină la FC Barcelona: „Finalul poveștii lui aici va fi mult mai frumos. Îi sunt dator”

Președintele Barcelonei le dă speranțe fanilor blaugrana. Joan Laporta a anunțat că va face tot posibilul să îl readucă pe Camp Nou pe Lionel Messi, care mai are contract cu PSG până în vara lui 2023.
24.07.2022 | 17:28
Lionel Messi tentat sa o lase pe Paris SaintGermain si sa revina la FC Barcelona Finalul povestii lui aici va fi mult mai frumos Ii sunt dator
Lionel Messi, tentat să o lase pe Paris Saint-Germain și să revină la FC Barcelona: „Finalul poveștii lui aici va fi mult mai frumos. Îi sunt dator”. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Joan Laporta este aproape convins că Lionel Messi se va întoarce la Barcelona. Președintele catalanilor va face tot posibilul ca muterea să se realizeze. Oficialul blaugrana este dezamăgit de modul în care argentinianul a plecat la PSG, în vara lui 2021.

Lionel Messi, ademenit să revină la FC Barcelona

21 de ani a jucat Lionel Messi la FC Barcelona, în perioada 2000-2021. Septuplu câștigător al Balonului de Aur, playmakerul sud-american este consdierat cel mai bun fotbalist din istoria grupării blaugrana.

ADVERTISEMENT

Deși ambele părți și-ar fi dorit să continue anul trecut, Messi a fost nevoit să plece de pe Camp Nou și să semneze cu PSG, din cauza problemelor financiare, care nu le-au permis catalanilor să îi prelungească înțelegerea.

Transferul în capitala Franței nu a fost deloc de bun augur pentru Leo Messi, care este departe de evoluțiile avute în tricoul catalanilor. Deși s-a vorbit în mai multe rânduri că ar putea pleca deja de la Paris, totul a rămas la nivel de zvon.

ADVERTISEMENT

În perioada petrecută pe Camp Nou, Messi a marcat nu mai puțin de 670 de goluri și a oferit 302 pase decisive.  776 este numărul meciurilor jucate de argentinian în echipamentul blaugrana.

În iarnă, sud-americanul intră în ultimele șase luni de contract cu noua echipă a lui Christophe Galtier, dar fotbalistul ar putea rămâne până în 2024 pe Parc des Princes. Paris Saint-Germain are opțiunea de a-i prelungi contractul lui Messi.

ADVERTISEMENT

„Sper și cred că povestea lui Messi la Barcelona nu s-a terminat. Totul e deschis, e responsabilitatea noastră să ne asigurăm că finalul poveștii lui aici va fi mult mai frumos decât ce s-a întâmplat anul trecut.

Dacă mă simt dator față de el? Da. Din punct de vedere moral, ca președinte al Barcelonei cred că am făcut ceea ce trebuia să fac. Dar ca președinte al Barcelonei și la nivel personal, cred că îi sunt dator”, a declarat Joan Laporta pentru ESPN, conform cotidianului spaniol Marca.

ADVERTISEMENT

Până ca revenirea la Barcelona să se materializeze, Lionel Messi se pregătește pentru noul sezon de Ligue 1, în Japonia, acolo unde este cantonată PSG. Luni, 25 iulie, de la ora 13:00, campioana Franței joacă un amical cu Gamba Osaka, după ce le-a câștigat pe primele două, cu Kawasaki Frontale (2-1) și Urawa Reds (3-0).

  • 50 de milioane de euro este cota de piață a lui Lionel Messi, conform transfermarkt.com

  • (P) Cota NETBET pentru PSG – Nantes: 2,95 este cota pentru „peste 4,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: