Sport

Lionel Messi, viaţă de nabab în Paris. Cum arată vila pentru care starul argentinian plătește o chirie imensă. Foto

Vara lui 2021 a fost momentul de cotitură din cariera lui Lionel Messi, când s-a transferat de la FC Barcelona la PSG. Schimbarea a adus de la sine şi mutarea din casa pe care o avea în Catalunia.
08.01.2022 | 23:42
Leo Messi duce o viață de nabab la Paris. foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Chiar dacă a semnat un contract valabil până în vara lui 2023, cu posibilitate de prelungire pe încă un an, starul argentinian a decis să nu-şi cumpere încă o propietate în Paris şi va locui în chirie.

Adaptare grea pentru Lionel Messi la Paris. A stat la hotel până și-a găsit o vilă pe măsura pretențiilor sale și ale familiei

Lionel Messi încă resimte despărțirea de Barcelona, pe undeva de înțeles, având în vedere că este orașul în care a locuit în ultimii 21 de ani, înainte să se mute la Paris. Nevoia de adaptare a noului număr 30 de la PSG în capitala Franței e atât de mare încât acesta a avut nevoie de două luni pentru a-și găsi o casă potrivită în care să stea cu soția sa, Antonela Roccuzzo, și cei trei fii ai săi, Thiago, Mateo și Ciro.

ADVERTISEMENT

După ce a locuit într-un hotel de lux, „Royal Monceau”, de cinci stele și unde o cameră costă pe noapte în jur de 17.000 de euro, familia Messi s-a mutat într-o vilă din regiunea Neuilly-sur-Seine, acolo unde locuiesc mai multe vedete ale echipei lui Mauricio Pochettino.

Pentru casa în care va locui pe durata șederii sale în Franța, Lionel Messi a avut cerințe care mai de care mai sofisticate. Superstarul argentinian și-ar fi dorit între patru și cinci camere, o sală de sport, piscină interioară și o școală internațională pentru băieții săi. Reședința din Neuilly-sur-Seine nu se ridică în totalitate la pretențiile lui Messi, dar are două etaje, patru dormitoare, o grădină și o suprafață utilă de 300 de metri pătrați.

ADVERTISEMENT

Un mare minus pentru Leo îl reprezintă absența piscinei interioare. Vila, pentru care septuplul Balon de Aur plătește lunar o chirie de aproximativ 20.000 de euro, este păzită de o întreagă echipă de securitate, un „must have”, având în vedere că locuințele oamenilor bogați din Hexagon sunt una dintre țintele preferate ale hoților. Interesant este însă că nu fotbalistul a ales această vilă, ci tatăl său, Jorge Messi.

Înainte să ajungă la vila din Neuilly-sur-Seine, care este de fapt un duplex, familia Messi a fost aproape să închirieze un castel, supranumit „Palatul roz”, în valoare de 48,6 milioane de euro, care, în 1940, a fost, timp de trei zile, pe parcursul celui de-al doilea Război Mondial, adăpost pentru președintele francez Charles de Gaulle.

ADVERTISEMENT

Probleme cu acomodarea pentru Lionel Messi

Găsirea unei locuințe pe măsura pretențiilor sale și ale familiei nu a fost singurul impediment odată cu mutarea de la Barcelona la Paris. Recent, Lionel Messi a vorbit deschis despre cât de greu îi e să se acomodeze în „orașul iubirii”.

„A fost foarte greu să accept că plec din Barcelona. Nu îmi puteam imagina că eu și familia mea trebuie să plecăm de acasă și să ne schimbăm obiceiurile.

ADVERTISEMENT

Faptul că aici sunt prietenii mei Neymar, Paredes, Di Maria și că antrenorul Mauricio Pochettino este argentinian m-au convins mai ușor să vin la Paris. Știam că vin într-o țară nouă și că nu va fi deloc simplu, dar știind că am câțiva prieteni în vestiar mă voi adapta mai repede.

Și nu m-am înșelat deloc. Mi-a fost foarte ușor să mă acomodez cu grupul, pentru că sunt mulți vorbitori de limbă spaniolă în vestiar, unii dintre ei îmi sunt prieteni, „Ney”, „Lea” (Paredes), „Fideo” (Di Maria). Toți mă ajută de când am venit.

În Paris, trebuie să recunosc, mă simt un pic pierdut. Trebuie să încep să cunosc orașul. În Barcelona aveam obiceiurile mele, cunoșteam fiecare zonă, locurile preferate în care îmi placea să merg în mod constant”, s-a destăinuit Lionel Messi într-un interviu pentru France Football.

Câţi bani a cheltuit Lionel Messi la hotelul din Paris

Până să se mute în casa din Neuilly-sur-Seine, Lionel Messi a stat, alături de familie, la celebrul hotel „Royal Monceau”, unde apartamentul folosit de argentinian costă 17.000 de euro pe noapte.

Vedeta lui PSG a petrecut aproape două luni în acest stabiliment de lux, astfel că factura a fost una pe măsură: 1.020.000 de euro în 60 de zile.

  • 17.000 de euro pe noapte plătea Lionel Messi la hotelul în care a stat când a ajuns la Paris

Lionel Messi a lăsat la Barcelona o vilă împresionantă

Nici nu e de mirare că lui Lionel Messi i-a fost greu să dea Barcelona pe Paris. În Catalonia, a rămas vila de 6.100.000 de euro în care locuia familia superstarului argentinian. Propietatea este situată într-o suburbie exclusivistă, Castelldefels, și are în dotare un teren de fotbal, sală de forță, piscină și loc de joacă pentru copii.

Un aspect interesant al casei lui Messi din Barcelona stă în faptul că avioanele nu au voie să zboare pe deasupra acesteia. Motivul nu ține însă de fotbalist, ci de faptul că locuința este situată în Bellemar, o regiune situată la 25 de kilometri de centrul Barcelonei, într-o arie geografică protejată.

  • 6,1 milioane de euro valorează casa pe care a lăsat-o în urmă Messi la Barcelona

Acasă, în Argentina, atunci când merge la echipa națională sau își petrece vacanța, noul număr 30 de la PSG locuiește într-o casă situată pe malul râului care traversează orașul natal, Rosario.

Casă de vacanță și apartament de lux în Miami

Plătit de PSG cu 61.000.000 de euro pe sezon, un superstar de calibrul lui Messi nu putea să nu aibă propietăți și peste Ocean. Playmaker-ul argentinian dispune de o casă de vacanță în Florida, în valoare de 5.000.000 de euro, pe care o închiriază cu fabuloasa sumă de 10.000 de euro pe noapte.

Luxoasa vilă este mobilată modern și are foarte multe deschideri. Casa din Florida are o piscină infinity și nu mai puțin de cinci dormitoae. Încăperile sunt extrem de luminoase, datorită faptului că fațada locuinței este realizată integral din sticlă. Cine se încumetă să plătească exorbitanta sumă de a închiria reședința lui Messi din Miami se poate relaxa într-o grădină de toată frumusețea sau pe o terasă splendidă.

Superba casă nu este singura locuință a lui Messi de la Miami. Recent, fotbalistul lui Paris Saint-Germain a achiziționat un apartament de lux, în valoare de 7.300.000 de euro. Locuința are 511 metri pătrați în interior și alți 195 de metri pătrați fiind reprezentați de terase și vedere 360 de grade deasupra regiunii South Beach.

Complexul are șase piscine, două restaurente, loc de joacă pentru copii, studio de yoga, sală de fitness și o pivință în care fotbalistul are o colecție de peste 1000 de sticle de vin. Apartamentul de lux al lui Messi se află în Porsche Design Tower și se pare că argentinianul a fost antras de intimitatea pe care o oferă. Locuința se află în partea de nord a clădirii, vederea spre ocean fiind una excepțională.

Colecţie de apartamente cu salariul săptămânal al lui Messi

Lionel Messi câştigă 61.130.322 de euro pe an la PSG, ceea ce înseamnă că salariul săptămânal al argentinianului este de 1.175.583 de euro. Astfel, un român ar putea să cumpere aproape 14 apartamente cu 3 camere, la preţul de 80.600 de euro bucata, din banii câştigaţi de Messi, în şapte zile, la formaţia din Paris.

De cealaltă parte, Cristiano Ronaldo are un salariu mai mic la Manchester United. Portughezul câştigă 32.250.420 de euro pe an la echipa de pe „Old Trafford”, ceea ce înseamnă că ia 620.200 de euro pe săptămână.

Ce avere are Lionel Messi

Lionel Messi are o avere estimată la 600.000.000 de euro, iar salariile câştigate în vremea petrecută la FC Barcelona i-au mărit considerabil contul. Astfel, cifrele reale ale averii argentinianului ar putea fi mult mai mari, doar dacă ne gândim că în ultimii patru ani, pe Camp Nou, a avut un salariu de jumătate de miliard de euro.

ADVERTISEMENT