Fotbal international

Lionel Scaloni, obligat să facă o schimbare de ultim moment în echipa de start pentru finala Argentina – Franța. Ce jucător a ieșit accidentat

Cu doar câteva ore înainte de marea finală Argentina - Franța, Lionel Scaloni s-a lovit de o problemă medicală în lot și a fost nevoit să facă o schimbare în primul ”11”.
18.12.2022 | 17:25
Lionel Scaloni obligat sa faca o schimbare de ultim moment in echipa de start pentru finala Argentina  Franta Ce jucator a iesit accidentat
Cu doar câteva ore înainte de marea finală Argentina - Franța, Lionel Scaloni s-a lovit de o problemă medicală în lot și a fost nevoit să facă o schimbare în primul ”11”. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Sud-americanii speră să câștige pentru a treia oară în istorie Cupa Mondială, prima dată după succesul din 1986 cu Diego Maradona pe teren.

Schimbare forțată pentru Lionel Scaloni în meciul Argentina – Franța

Selecționerul Lionel Scaloni l-a titularizat pe postul de fundaș stânga pe Nicolas Tagliafico în finala Argentina – Franța, post unde a jucat de obicei Marcos Acuna. Schimbarea a venit în urma faptului că jucătorul Sevillei este accidentat.

ADVERTISEMENT

Conform Daily Mail, Scaloni a așteptat până în ultimul moment o veste bună din partea staff-ului medical în ceea ce-l privește pe Acuna, însă acesta nu este la capacitate maximă și tehnicianul nu a vrut să riște nimic.

Astfel, în echipa de start a Argentinei şi-a făcut loc Tagliafico. Fundaşul de 30 de ani de la Olympique Lyon a mai fost titular în două meciuri la Cupa Mondială, semifinala împotriva Croației, atunci când a profitat de suspendarea lui Marcos Acuna, și partida de debut încheiată cu înfrângerea surprinzătoare în fața Arabiei Saudite.

ADVERTISEMENT

În acel prim joc, el i-a lăsat locul lui Acuna în minutul 71. Nicolas Tagliafico a mai intrat din postura de rezervă, de fiecare dată în locul lui Acuna, la întâlnirile cu Polonia, Australia și Olanda.

Di Maria i-a luat locul lui Paredes

Nicolas Tagliafico va avea o misiune extrem de dificilă în finala împotriva Franței. Pe lângă faptul că va trebui să urce și să-și ajute formația în ofensivă, el va trebui să fie foarte atent și în defensivă, acolo unde îl va avea ca adversar direct pe rapidul Ousmane Dembele.

ADVERTISEMENT

Față de semifinala câștigată categoric în fața Croației, Lionel Scaloni a făcut două schimbări în echipa de start. Pe lângă Tagliafico, în primul ”11” și-a făcut loc și Angel Di Maria, care nu a putut juca în meciul precedent din cauza unei accidentări, iar la sfertul cu Olanda a fost rezervă și a intrat pe teren abia în minutul 112.

Jucătorul de 34 de ani de la Juventus Torino i-a luat locul în echipă lui Leandro Paredes, ceea ce arată faptul că Lionel Scaloni mizează totul pe ofensivă, știind faptul că formația sa are probleme pe fază defensivă.

ADVERTISEMENT

Argentina – Franța este marea finală a Cupei Mondiale din Qatar. Ambele echipe au câștigat de câte două ori trofeul, iar europenii pot fi prima formație după 60 de ani care își apără titlul.

ADVERTISEMENT