News

Lista cu țările spre care se vor relua zborurile după 15 iunie. Informația a fost publicată de un deputat PNL

13.06.2020 | 17:00
Lista cu tarile spre care se vor relua zborurile dupa 15 iunie Informatia a fost publicata de un deputat PNL
ADVERTISEMENT

Chiar dacă lista cu țările spre care se vor relua zborurile după 15 iunie urmează a fi stabilită de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, un deputat PNL a publicat deja care sunt statele în care vom putea merge începând de luni.

Lista cu țările spre care se vor relua zborurile după 15 iunie

Secretarul general la PNL, Robert Sighiartau, a publicat, pe pagina sa de Facebook, lista cu țările spre care se vor relua zborurile după 15 iunie.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, Ministerul Transporturilor a anunțat că lista ţărilor cu care va fi reluat traficul aerian  va fi stabilită de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă și va avea la bază propunerile făcute de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

”Pe baza propunerii Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), Comitetul National pentru Situaţii de Urgenta (CNSU) va hotărî cu privire la ridicarea restricţiilor de zbor şi reluarea traficului aerian, dar şi lista ţărilor către/dinspre care, începând cu 15 iunie 2020, se vor relua zborurile.

ADVERTISEMENT

INSP stabileşte această listă pe baza mediei zilnice raportată la 1 milion de locuitori, cu referire la situaţia în care acesta nu este mai mare de 5 cazuri noi/ 1 milion de locuitori, în ultimele 14 zile”, au precizat reprezentanții Ministerului Transporturilor.

Lista nu este deocamdată oficială

Până acum, pe durata stării de alertă, Executivul a decis ”suspendarea zborurilor efectuate de operatorii economici din aviaţie spre Austria, Belgia, Confederaţia Elveţiană, Franţa, Germania, Iran, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Regatul Ţărilor de Jos, Spania, Statele Unite ale Americii şi Turcia, şi din aceste ţări către România pentru toate aeroporturile din România, potrivit art. 37 din Legea nr. 55/2020”.

ADVERTISEMENT

Acum, începând cu 15 iunie, urmează a fi reluate cursele aeriene spre şi dinspre anumite ţări, dar lista oficială cu aceste  nu a fost deocamdată stabilită.

Cu toate acestea, secretarul general la PNL, Robert Sighiartau, a postat pe pagina sa de Facebook o listă cu statele spre care avioanele ar trebuie să zboare din 15 iunie.

ADVERTISEMENT

Acestea sunt: Slovenia, Croaţia, Slovacia, Grecia, Ungaria, Elveţia, Lituania, Norvegia, Cipru, Malta, Austria, Finlanda, Bulgaria, Germania, Cehia şi Letonia.

În schimb, premierul Ludovic Orban nu a confirmat, sâmbătă, lista postată de secretarul general PNL.

ADVERTISEMENT