News

Lista de produse care te lasă fără bani în buzunare. Faci o greșeală dacă le cumperi din supermarket

Lista de produse care îți golesc repede cardul. Ce cumpărături de la supermarket trebuie evitate pentru a economisi bani
18.11.2023 | 17:22
Lista de produse care te lasa fara bani in buzunare Faci o greseala daca le cumperi din supermarket
Pentru a economisi bani, este bine ca unele produse de la supermarket să fie evitate / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Românii cheltuiesc din ce în ce mai mult în fiecare lună pentru cumpărături. Dar există posibilitatea pentru a reduce costurile fără a sacrifica calitatea. Tot ce trebuie făcut este de scos câteva produse de pe listă.

Scumpiri zi de zi

De fiecare dată, scenariul se repetă. Odată ajunși la casa de marcat, românii se miră de cât demult ajung să plăească pentru atât de puține produse. Explicația este, firește, că prețul produselor de zi cu zi a crescut. Prețurile la alimente cresc constant, în condițiile în care cumpărăturile reprezintă unul dintre cele mai mari elemente de cheltuieli pentru gospodăriile din România.

ADVERTISEMENT

Unele dintre achizițiile noastre nu sunt întotdeauna cele mai înțelepte și se acumulează pentru a reprezenta o pierdere semnificativă de bani. Dacă doriți să economisiți bani este important să eliminați obiceiurile de cheltuieli care vă costă scump.

Evitarea produselor „de firmă”

Una din metodele de a economisi bani este evitarea produselor „de firmă”. Fie că sunt produse alimentare, de uz casnic sau de igienă, ele au cele mai mari prețuri. Dar, la o privire mai atentă, nu există prea multe diferențe între compoziția unui produs de marcă și cea a unui produs sub marcă de distruibuitor. Uneori ele chiar ies din aceleași fabrici. Dar prețurile celor din urmă pot face diferența la casă.

ADVERTISEMENT

Mâncăruri preparate și congelate

Acestea reprezintă un compromis excelent pentru cei care doresc o masa ușor de preparat. Din păcate, mâncărurile gata preparate se află chiar în fruntea listei celor mai proaste produse de tip junk food: bogate în aditivi, zaharuri, grăsimi și conținând carne de proastă calitate, acestea pot fi dăunătoare pentru sănătate pe termen lung.

Legumele și fructele curățate și tăiate

Deși aceste produse sunt mai tentante pentru că reduc munca în bucătărie, ele nu egalează prospețimea și calitatea celor care se vând ca atare. Mai ales odată cu venirea sezonului rece, este de evitat cumpărarea de legume și fructe care nu sunt de sezon.

ADVERTISEMENT

Cu toate că există tentația de a cumpăra legume și fructe care sunt în afara sezonului, ele sunt scumpe și chiar foarte scumpe. De aceea pentru a reduce din cheltuieli se recomandă alternativele locale și de sezon, scrie Redacția.ro.

Condimente, snacks, popcorn

Condimentele abundă la supermarket iar mulți le cumpără în cantități mari cu toate că nu le folosesc frecvent, pe principiul „să fie în casă”. Totuși, este o cheltuială în plus din cauza asta iar mai bine este să fie achiziționate de la magazine specializate și în cantități mai mici.

ADVERTISEMENT

Tot pe lista cheltuielilor ce trebuie evitate sunt snacksurile. „Sunt atrăgătoare din punct de vedere vizual și comodități, însă ele nu se aliniază cu un stil de viață sănătos și pot afecta negativ bugetul. Optează pentru alternative mai sănătoase și mai accesibile financiar, cum ar fi fructele proaspete sau nuci”, potrivit sursei citate.

La fel și în cazul pachetelor de popcorn pentru microunde. „Pot părea convenabile, dar prețul și calitatea lor pot fi discutabile. În schimb, cumpără porumb de popcorn obișnuit și prepară-l într-un mod mai sănătos acasă, controlând ingredientele și porțiile”.

Accesoriile de plajă, sarea de baie, suplimente alimentare

Accesoriile de plajă trebuie luate în perioade de reduceri (sau online), în condiții mai avantajoase ca în magazinele tradiționale. La fel și sarea de baie, care este mai bine să fie cumpărată online, de la magazinele specializate în îngrijire personală. Nu trebuie alese cele mai scumpe variante.

În privința suplimentelor alimentare „ sfatul specialiștilor este să comparăm prețurile și calitățile acestora online înainte de a face achiziții. Poți găsi alternative mai accesibile și la fel de eficiente, economisind astfel bani”.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: