News

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată. Ce țări trec în zona roșie

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Ce schimbări au apărut?
29.10.2021 | 12:02
Lista tarilor cu risc epidemiologic ridicat actualizata Ce tari trec in zona rosie
ADVERTISEMENT

Autoritățile au transmis care este noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Astfel, veștile arată că țara noastră se menține în zona roșie, având în vedere numărul mare de infectări din țară.

Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Ce țări sunt în zona roșie

”Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat Hotărârea nr. 95 privind actualizarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat”, au transmis autorităţile.

ADVERTISEMENT

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat urmează să intre în vigoare începând cu data de duminică, 31 octombrie, ora 00:00. În cadrul listei au survenit mai multe modificări.

Astfel, datele arată că mai multe țări au intrat în zona roșie.

După ce a crescut numărul de cazuri, Olanda, Federația Rusa, Insulele Feroe si Guernsey au trecut în zona roșie, anunță Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

ADVERTISEMENT

Ce țări sunt în zona galbenă

În zona galbenă au intrat mai multe țări, aici fiind două situații diferite. Este vorba, în primul rând, despre acele țări care au trecut în zona galbenă din zona roșie, după ce incidența cazurilor de coronavirus a scăzut.

La această categorie intră Malaysia, Cuba, Grenada, Costa Rica si Antigua si Barbuda, conform anunțului făcut de autorități.

ADVERTISEMENT

A doua situație este cea în care numărul de cazuri de infectare cu coronavirus a crescut, iar țările au trecut din zona verde, cea sigură, în cea galbenă.

Așadar, în urma creșterii incidenței, Cehia, Danemarca, Ungaria, Germania, Elveţia, Liechtenstein, Groenlanda, Iordania si Botswana au trecut în zona galbenă.

ADVERTISEMENT

Țările din zona verde, conform noii liste

În ceea ce privește zona verde, aceasta a fost completată cu următoarele țări: Palestina, Bermuda, Curaçao, Montserrat, Insulele Virgine Britanice si Insulele Turks si Caicos.

CNSU a actualizat lista ţărilor cu risc ridicat, care poate fi consultată aici.

Numărul de cazuri noi din România se menține la nivel ridicat

Așa cum am precizat deja, România este în scenariul roșu. De altfel, țara noastră este în topul mondial în ceea ce privește numărul deceselor zilnice provocate de Sars-CoV-2.

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 29 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 12.474 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 481 decese dintre care 1 anterior”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

ADVERTISEMENT