Fotbal international

Live Blog Bundesliga, etapa 1. Bayern a demolat-o pe Schalke în primul meci al sezonului. Video

18.09.2020 | 20:54
Live Blog Bundesliga etapa 1 Bayern a demolato pe Schalke in primul meci al sezonului Video
ADVERTISEMENT

Vineri, 18 septembrie, pleacă la drum caravana unui nou sezon în Bundesliga. Un sezon în care specialiştii tind să nu acorde nicio şansă altei echipe în lupta pentru titlu alături de Bayern Munchen, considerată a fi prea puternică, fie şi în condiţiile în care Borussia Dortmund a reuşit să îşi păstreze starurile Jadon Sancho şi Erling Haaland.

De fapt, opinia generală este că va fi un campionat fără istoric, având la conducere pe bavarezi, chiar dacă singura achiziţie de top este Leroy Sane de la Manchester City. Borussia Dortmund este văzută ca fiind aghiotanta echipei lui Hansi Flick fără doar şi poate, nicio altă echipă neavând forţa de a ataca poziţia secundă.

ADVERTISEMENT

Ceea ce poate da o imagine nu tocmai bună Bundesligii, pentru că iubitorilor fotbalului le displac profund poveştile cu finaluri aşteptate şi poate scădea cota de impact din partea celor care sunt fanii fotbalului german, inclusiv a celor care urmăresc transmisiunile televizate, aşa cum se întâmplă şi în România.

Vineri, 18 septembrie

  • Bayern Munchen – Schalke 8-0 (Gnabry 4, 47, 60, Goretzka 19, Lewandowski 30 pen., Muller 70, Sane 72, Musiala 80) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Bayern: Neuer – Pavard, Sule, Boateng, Hernandez – Kimmich, Goretzka – Gnabry, Muller, Sane – Lewandowski. Antrenor: Hansi Flick


Sâmbătă, 19 septembrie

  • ora 16:30 Werder Bremen – Hertha Berlin
  • ora 16:30 Eintracht Frankfurt – Arminia Bielefeld
  • ora 16:30 FC Koln – Hoffenheim
  • ora 16:30 Stuttgart – Freiburg
  • ora 16:30 Union Berlin – Augsburg
  • ora 19:30 Borussia Dortmund – Monchengladbach
ADVERTISEMENT

Duminică, 20 septembrie

  • ora 16:30 RB Leipzig – Mainz
  • ora 19:00 Wolfsburg – Leverkusen

Veste proastă pentru fani: nu au voie pe stadioane

Deși se vorbea că spectatorii vor avea acces pe stadioanele din Bundesliga în număr redus, cu puțin timp înainte de începerea primului meci al etapei, cel dintre Bayern și Schalke, decizia a fost revocată de autorități, din cauza creșterii alarmante a numărului de îmbolnăviri cu COVID. Bayern era pregătită să permită accesul în tribune a 7.500 de suporteri, însă acum acest lucru este imposibil, astfel că, cel puțin pentru o perioadă, vom avea parte de fotbal tot cu tribunele goale.

Etapa dă Cezarului ce este al Cezarului, adică începe cu meciul echipei campioane, vineri seară, oaspete urmând a fi Schalke 04. Bavarezii nu vor avea pe teren pe accidentaţii Jerome Boateng şi David Alaba, doi jucători cheie din sistemul defensiv. Dar chiar şi aşa Bayern este mult peste echipa din Gelsenkirchen.

ADVERTISEMENT

Hoffenheim, nouă absenţi încă de la primul meci!

În chiar prima rundă avem şi un meci dintre echipele ce se presupune că se vor lupta pentru un loc de Champions League. Este vorba de confruntarea celor două Borussii, cea din Dortmund gazdă şi cea din Monchengladbach.

La Koln vine Hoffenheim şi acest meci prezintă o situaţie mai puţin obişnuită pentru prima etapă. Gazdele au patru jucători out, însă Hoffenheim are nu mai puţin de nouă absenţi, un adevărat record pentru startul unui campionat şi o situaţie care explică şi chinul prin care au trecut renii pentru a se califica în Cupă la Chemnitz, echipă de liga a 4-a, abia după loteria loviturilor de departajare.

Leverkusen şi Leipzig, fără vedetele vândute la Chelsea

Un alt meci foarte echilibrat şi foarte interesant al rundei inaugurale este cel de la Wolfsburg, dintre lupi şi farmaciştii din Leverkusen, alte două echipe care pot emite pretenţii la locuri europene şi chiar la poziţii din Champions League. Leverkusen va fi la primul meci fără starul Kai Havertz, vândut la Chelsea.

Va fi interesant de văzut şi cum va arăta la prima strigare Leipzig, echipă ajunsă în semifinalele Champions League, dar care nu a cerut perioadă de odihnă suplimentară, la fel ca şi Bayern, spre deosebire de PSG şi spaniolii de la Barcelona şi Atletico Madrid. Va fi primul meci de Bundesliga fără golgeterul Timo Werner şi el plecat la Chelsea.

Programul primei etape din Bundesliga

ADVERTISEMENT