Fotbal international

Live Blog Bundesliga etapa a 19-a. Leipzig învinge Leverkusen și ține aproape de Bayern

30.01.2021 | 20:40
Live Blog Bundesliga etapa a 19a Leipzig invinge Leverkusen si tine aproape de Bayern
ADVERTISEMENT

Germanii îşi păstrează ritmul lor imperturbabil etapă de etapă în fiecare weekend. Un prim meci vineri seară, alte şase sâmbătă şi ultimele două duminică. Bundesliga trebuie şi ea să se grăbească din cauze de Euro 2020, dar programul rămâne cel clasic.

Vineri seară a avut loc uvertura care a oferit două goluri. Stuttgart a jucat acasă cu Mainz și a învins-o cu 2-0, după golurile marcate în repriza secundă de Kalajdzic și Wamangituka.

ADVERTISEMENT

Bayern este programată să intre în scenă sâmbătă, 30 ianuarie, de la ora 16:30, pe teren propriu în compania celor de la Hoffenheim, care în acest sezon nu mai au anvergură europeană, chiar dacă s-au calificat la pas în 16-imile Europa League.

Programul etapei a 19-a din Bundesliga

Duminică, 31 ianuarie

Koln – Arminia Bielefeld 3-1 (Wolf 10, 28, Rexhbecaj 63 / Cordova 73)

Wolfsburg – Freiburg 3-0 (Brooks 21, Weghorst 39, Gerhardt 86)

Sâmbătă, 30 ianuarie

Bayern Munchen – Hoffenheim 4-1 (Boateng 32, Muller 43, Lewandowski 57, Gnabry 64 / Kramaric 45)

bay

Werder Bremen – Schalke 04 1-1 (Mohwald 77 / Mascarell 38)

Borussia Dortmund – Augsburg 3-1 (Delaney 26, Sancho 63, Uduokhai 76 aut. / Hahn 11)

dor

Eintracht Frankfurt – Hertha Berlin 3-1 (Andre Silva 68, 90+5 pen., Hinteregger 85 / Piatek 66)

Union Berlin – Monchengladbach 1-1 (Knoche 32 / Plea 59)

Leipzig – Leverkusen 1-0 (Nkunku 51)

Vineri, 29 ianuarie

Stuttgart – Mainz 2-0 (Kalajdzic 55, Wamangituka 72)

bun


Goretzka și Javi Martinez au coronavirus

UPDATE, 29 ianuarie, ora 23:38 / Jucătorii echipei Bayern Munchen, Leon Goretzka şi Javi Martinez, au fost testaţi pozitiv cu Covid-19 şi nu vor evolua în meciul cu Hoffenheim, informează L’Equipe.

ADVERTISEMENT

”Leon şi Javi sunt în carantină şi vor absenta”, a declarat antrenorul Hansi Flick, care a precizat că nici Corentin Tolisso nu va evolua, din cauza unei accidentări.


Bayern Munchen vrea revanşa cu Hoffenheim în etapa a 21-a din Bundesliga

Mai mult, Hoffenheim are infirmieria plină, cu opt jucători accidentaţi, motiv pentru care bookmakerii au scăzut cota la victorie pentru campioana ultimelor opt ani la 1,20, semn că se aşteaptă o victorie zdrobitoare. Bavarezii sunt motivaţi şi de faptul că au suferit în acest sezon, în deplasare cu Hoffenheim un eşec la proporţii neverosimile, 1-4 şi vor să răzbune acel scor cu unul şi mai sever.

ADVERTISEMENT

La Bayern nu prea mai e liniştea binecunoscută din vestiar după ce presa germană a aruncat bomba conform căreia în vară s-ar putea produce un adevărat cutremur pe Allianz Arena: plecarea din conducere a lui Karl Heinz Rummenigge şi de pe bancă a antrenorului Hans Flick,pentru care s-ar pregăti rolul de succesor la naţionala Germaniei a lui Joachim Low.

Leipzig – Leverkusen, meciul dintre locurile 2 şi 3

Cel mai tare meci al rundei se va juca la Leipzig, unde echipa locală va vedea cum rezistă la şocul cu aspirine întâlnind pe Bayer Leverkusen. Leipzig vine după păţania de la Mainz în timp ce Leverkusen e în cădere liberă şi etapa trecută a pierdut acasă cu Wolfsburg.

ADVERTISEMENT

La Borussia Dortmund lucrurile merg din rău în mai rău, echipa împănată de vedete de 100 de milioane de euro (Haaland şi Sancho) ajungând pe locul 7, în afara cupelor europene după două eşecuri consecutive, ultimul la Monchengladbach, în duelul echipelor cu aceste nume.

Wolfsburg vrea să îşi păstreze locul 4

Se aşteaptă mult de la norvegianul Haaland pentru a repune corabia galben-negrilor pe apă, pentru că o ratare a prezenţei în Champions League ar aduce pierderi economice uriaşe şi ar duce obligatoriu pentru a salva situaţia la vânzarea cel puţin a uneia dintre vedete.

Lupii din Wolfsburg merg din ce în ce mai bine şi au ajuns pe locul 4 iar acum au posibilitatea de a întări această poziţie pentru că joacă acasă cu Freiburg, un adversar dificil, dar care poate fi depăşit, pentru că este o echipă vulnerabilă defensiv.

ADVERTISEMENT