Fotbal intern

LIVE BLOG Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 12-a. Program, rezultate, clasament, informaţii de ultimă oră. Eugen Neagoe, lăudat de jucători deși nu a stat pe bancă

LIVE BLOG Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 12a Program rezultate clasament informatii de ultima ora Eugen Neagoe laudat de jucatori desi nu a stat pe banca
ADVERTISEMENT

Etapa a 12-a din Casa Pariurilor Liga 1 se întinde pe perioada a patru zile. Debutează vineri, 4 octombrie, cu primele două partide şi are epilogul luni 7 octombrie, cu ultimele două meciuri. De departe, tot ce se întâmplă în această penultimă rundă a turului stă în umbra celor două meciuri de vârf: tradiţionalul derby bucureştean FCSB – Dinamo, chiar dacă nici una dintre combatante nu se află momentan pe loc de play-off şi ciocnirea dintre doi foşti colegi la naţională şi la Steaua, Gică Hagi – Dan Petrescu, în Viitorul Constanţa – CFR Cluj.


UPDATE, 7 octombrie, ora 23:16 / Fundașul Srdjan Luchin l-a lăudat pe noul antrenor de la Hermannstadt, Eugen Neagoe, deși acesta nu a stat pe bancă la remiza cu Astra Giurgiu: ”Fiecare antrenor îşi pune amprenta asupra echipei. Eu îl cunosc foarte bine pe Neagoe, am lucrat cu dânsul şi chiar ne-am văzut acum la hotel înainte de meci, am vorbit puţin. Sper să ne aducă un plus şi să ne redreseze. Un rezultat bun, să zic aşa, având în vedere ultimele meciuri din deplasare, în care am încasat foarte multe goluri. În primul rând, dacă ne dorim cu adevărat ceva este foarte important să fim organizaţi defensiv şi să nu primim gol. Că pe partea ofensivă ocazii am avut şi astăzi, păcat că nu am fost mai inspiraţi la finaliare. Cred că mai avem nevoie de puţin timp, pentru că am venit foarte mulţi jucători noi în vară. Practic, o echipă întreagă. Şi o echipă o construieşti în timp, nu aşa peste noapte”.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 7 octombrie, ora 21:12 / Directorul sportiv al clubului FC Voluntari, Florin Cernat, a declarat că nu se pune problema demiterii lui Cristiano Bergodi: ”Din păcate nu am reuşit să luăm cele trei puncte. E o situaţie mai dificilă la noi, sunt şapte meciuri fără victorie, însă am speranţe, pentru că în ultimele două meciuri am făcut un joc destul de bun, doar că în ultimii 30 de metri nu avem sânge să finalizăm ce avem de finalizat. Când vine un necaz, vin toate, a fost un autogol care parcă ne-a turnat plumb în picioare. Am continuat să atacăm, am ţinut mingea în posesie, am ajuns la poartă, însă în ultimii 30 de metri nu găsim soluţia să o băgăm în poartă. Nu va pleca mister. Într-adevăr, e situaţia care este, lumea aşa gândeşte, că va fi schimbat, dar nu se va schimba nimic. Nu cred că se va întâmpla aşa ceva, se vorbeşte prea mult de demiterea lui Bergodi şi nu se vorbeşte de meci. O să găsim soluţii, băieţii se antrenează zi de zi, mister e trup şi suflet acolo, dar avem şi ghinion. Fiecare meci este greu pentru noi, mai ales în situaţia în care suntem acum”.


UPDATE, 7 octombrie, ora 21:05 / Viorel Moldovan a oferit o declarație extrem de haioasă după victoria Chindiei Târgoviște în meciul din deplasare cu FC Voluntari: ”Era important pentru noi să luăm cele 3 puncte. Ştiam că vom avea în faţă o echipă rănită, le-am şi spus la şedinţa tehnică: Voluntari e ca un bivol rănit, aveau nevoie disperată de puncte, noi trebuia să profităm de această problemă a lor. Ştiam că vor juca şi ne vor pune probleme. Le-am spus băieţilor: trebuie să profităm de aceste probleme, să îngenunchem acest bivol şi să ne înfruptăm din el. Am reuşit acest lucru. Felicit băieţii pentru că, din punct de vedere defensiv, au fost senzaţionali. Într-adevăr, au fost anumite momente în care poate ne-au destabilizat, dar le-am gestionat”, a spus tehnicianul Chindiei. Viorel Moldovan a vorbit și despre întâlnirea cu FCSB din etapa viitoare: ”FCSB este o echipă cu mulţi jucători de mare valoare, trebuie să ne prăgătim, să ne recuperăm, o să vedem cun ne vom prezenta, dar am mare încredere, mai ales pe teren propriu, în fața propriilor suporteri, că ne vor împinge de la spate și să luăm cele 3 puncte. Mă bucură foarte mult această poziţie, trebuie să fim acolo şi să adunăm puncte. Fotbalul se joacă pe teren şi trebuie să fii mai bun decât adversarul, chiar dacă ai în faţa ta echipe cu nume, nu e nimic cîştigat dinainte. V-am spus de la început că multe echipe îşi vor rupe dinţii încercând să ne bată”.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 7 octombrie, ora 19:39 / Eugen Neagoe, noul antrenor principal al A.F.C. Hermannstadt, a fost prezent în această seară la antrenamentul echipei noastre pe un teren din București. Neagoe va prelua banca tehnică a sibienilor începând de marți, 8 octombrie, după meciul din deplasare contra celor de la Astra Giurgiu. Între timp, de pregătirea băieților noștri se ocupă antrenorul secund, Eugen Beza.


UPDATE, 6 octombrie, ora 22:45/ Toate reacțiile după Viitorul – CFR Cluj 3-1:

Cosmin Matei, mijlocaș Viitorul, marcatorul celui mai frumos gol al meciului: “A fost un meci foarte greu, mă bucur că am reușit să câștigăm, a fost o victorie muncită. CFR e o echipă puternică, dar probabil și oboseala acumulată după meciul cu Celtic și-a spus cuvântul. Am vrut doar să dau la poartă, mă bucur că mi-a ieșit, sper să o țin tot așa. Ultima dată am marcat în România când eram la Dinamo, da nu mai țin minte exact meciul“.

ADVERTISEMENT

Ciprian Deac, mijlocaș CFR Cluj: ”Am intrat cu 0-2 la pauză și asta a contat. Viitorul e o echipă bună, de posesie, care a împins jocul în jumătatea noastră. Au meritat victoria și îi felicit pe această cale. Orice eșec e dureros, e bine că mai sunt multe etape și nu e nimic pierdut. Va trebui să ne revenim pentru că venim după un eșec din Europa. Vine pauza. Vom vedea, vom analiza. De mâine mă gândesc la națională, acum sunt cu capul doar la CFR. Așa e corect A doua repriză s-a schimbat fața echipei. Am presat, ne-am creat câteva ocazii. E păcat pentru că ajungem în fața porții și nu reușim să marcăm.”

Adrian Păun, mijlocaș CFR Cluj: ”Din păcate am făcut o primă repriză execrabilă. Nu am avut atitudine. E cea mai proastă repriză de când e Mister aici. Apoi am pasat mai bine și ne-am revenit. Am marcat și cred că puteam obține cel puțin un egal dacă intra faza de la Traore. Per total, după prima repriză cred că nu meritam nimic. E a doua oară când pierdem în Europa și apoi nu jucăm nimic în campionat. Trebuie să vedem ce trebuie să facem împreună cu Mister. Să găsim o soluție să câștigăm în deplasare”.

ADVERTISEMENT

Radu Boboc, fundaș Viitorul: “Am crezut că putem bate, avem calitate foarte mare, nu e nicio surpriză, muncim foarte mult la antrenamente. Ne așteptam ca CFR să ne pună mai multe probleme, sunt o echipă cu multă calitate, cu multă experiență. Golul lui Cosmin Matei a fost incredibil. Nu am înțeles de ce a dat penalty, prima dată a dat aut de poartă, apoi lovitură de la 11 metri, n-am înțeles… Domnul Hagi este foarte exigent, nu m-a deranjat când m-a criticat, trebuie să iau doar lucrurile pozitive. Cred că meritam să avem un jucător și la echipa națională mare. Ne simțim bine pe primul loc, veneam după două înfrângeri la rând, suntem fericiți“.

Rivaldinho, atacant Viitorul: “Ne bucurăm că am bătut, CFR este una dintre cele mai bune echipe din România, dar noi am jucat foarte bine. Ei sunt foarte puternici în toate compartimentele, noi ne-am făcut treaba bine. Nici lor nu le-a fost ușor să joace împotriva noastră, a fost un meci frumos, ne bucurăm că am reușit să marcăm. Am avut puțin noroc la gol, dar sunt atacant, fără noroc nu pot marca. Golul lui Cosmin Matei cred că va fi cel mai frumos anul ăsta“.


UPDATE, 6 octombrie, ora 18:00/ CFR Cluj întâlnește Viitorul în ultimul meci al zilei din Casa Pariurilor Liga 1. Aşa cum a anunţat FANATIK, Dan Petrescu nu se va putea baza pe unul dintre cei mai importanți marcatori din acest sezon, Billel Omrani, francezul fiind plecat în țara natală pentru a fi alături de soția sa, care tocmai a născut. Ciprian Deac și Damjian Djokovic vor începe meciul de la Constanța de pe banca de rezerve, Petrescu urmând a apela la Valentin Costache și Adi Păun pentru posturile din benzile atacului, iar absența lui Djokovic va fi suplinită de Ovidiu Hoban. Echipa de start a CFR-ului, prezentată de FANATIK de la ora 18:25:

  • Arlauskis – Peteleu, Vinicius, Cestor, Camora – Itu, Hoban, Culio – Costache, Traore, Păun

UPDATE, 4 octombrie ora 22:51 / Aflat la primul gol pentru Universitatea Craiova în acest sezon de Casa Pariurilor Liga 1, atacantul Carlos Fortes spune că ar fi dat reușita sa de vineri pentru trei puncte cu Poli Iași: ”E bine pentru mine că am marcat, pentru încrederea mea, dar aș da golul meu pentru trei puncte. Era important să câștigăm. Avem o echipă foarte bună cu un lot numeros, cu jucători valoroși.” a spus Fortes.

Fortes a vorbit și de situația sa de la Craiova. Portughezul a fost la un pas de a pleca în Israel, însă acum spune că luptă pentru un post de titular în Bănie: ”Am vorbit cu Mister și i-am spus că vreau să stau la Craiova, un club mare sau cel mai mare din România. Mister mi-a spus că voi juca dacă mă voi pregăti bine. Mi s-a dat o șansă, am revenit cu Viitorul”, a spus atacantul gazdelor.

De partea cealaltă, ieșenii spun că puteau obține mai mult la Craiova, însă remiza e un rezultat pozitiv: ”Dacă, înainte de meci, cineva ne-ar fi că vom lua un punct eram mulțumiți. Acum suntem un pic dezamăgiți pentru că puteam scoate mai mult. Conducem și nu reușim să ținem de rezultat. Trebuie să fim mai încrezători.” a spus Cosmin Frăsinescu, fundașul ieșenilor.

Antrenorul moldovenilor, Mihai Teja, e nemulțumit de faptul că echipa sa pierde din nou puncte după ce conduce: ”Sunt bucuros că am luat un punct. Totuși, e al nu știu câtelea meci în care conducem și primim gol din fază fixă. Am jucat contra unei echipe bune și era clar că oltenii vor fi periculoși la fazele fixe.

Până la urmă, e bun și un punct la Craiova. Cred că ne-am bătut de la egal la egal cu o echipă care luptă la titlu. Dacă am fi câștigat în toate meciurile în care am condus, eram lideri detașați. Sperăm să avem în continuare evoluții bune. După pauza competițională, vrem să câștigăm meciurile, să practicăm un fotbal bun și să nu ne temem de nimeni.” a spus Teja.

Fostul vârf al oltenilor, Andrei Cristea, acum la Poli Iași, marcator contra Craiovei, a spus că golul său a venit ca un răspuns pentru gazde: ”Nu a fost plăcut momentul din această vară. Am încercat să dau un răspuns prin ce am făcut pe teren și mai avem un meci la Iași. Eu venisem aici cu alte planuri”, a spus Andrei Cristea, la finalul meciului.


UPDATE, 4 octombrie ora 22:22 / Căpitanul oltenilor, Nicușor Bancu, va rata derby-ul cu CFR Cluj, programat în etapa a 13-a din Casa Pariurilor Liga 1, prima de după pauza competițională. Jucătorul de națională al Craiovei a primit galben în minutul 90+1 al meciului cu Poli Iași și va fi suspendat pentru cumulul de cartonașe.


UPDATE, 4 octombrie ora 20:49 / Circa 12.000 de fani asistă din tribunele stadionului ”Ion Oblemenci” la U Craiova – Poli Iași, al doilea meci al etapei a 12-a.


UPDATE, 4 octombrie ora 19:55 / FC Botoșani – Sepsi 1-1, rezultat final. Campioanele egalurilor din acest sezon de Casa Pariurilor Liga 1 au lovit din nou. Vașvari (54) și Mihai Roman (85) au marcat în meciul de debut al etapei.


UPDATE, 4 octombrie ora 19:42 / FC Botoșani – Sepsi 1-1. Mihai Roman egalează pentru gazde în minutul 85, marcând primul după revenirea de la FCSB.


UPDATE, 4 octombrie ora 19:22 / FC Botoșani – Sepsi Sf. Gheorghe 0-1. Fostul jucător al Botoșaniului, Gabriel Vașvari, a deschis scorul pentru oaspeți din penalty, în minutul 54.


UPDATE, 4 octombrie ora 18:01 / Pe stadionul municipal din Botoșani s-a dat startul etapei a 12-a din Casa Pariurilor Liga 1. Gazdele, antrenate de Marius Croitoru, primesc replica celor de la Sepsi Sf. Gheorghe.

Duelul din Moldova e unul cu implicații în zona Play-off. Dacă gazdele sunt deasupra liniei, pe locul 6, cu 15 puncte, oaspeții încep meciul de pe două poziții mai jos, cu 14 puncte.


LIVE BLOG Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 12-a

De faptul că Viitorul şi CFR se vor afla faţă în faţă poate profita Craiova, care joacă din nou acasă, de această dată cu Politehnica Iaşi şi trupa lui Victor Piţurcă pleacă, evident, din postura favoritei, chiar dacă moldovenii afară îşi lasă foarte greu pielea, aşa cum a fost ultima dată, la Ovidiu, cu Viitorul, unde au avut 1-0 până spre final şi au pierdut în prelungiri cu 2-1.

Derby de Bucureşti face subiectul unui LIVE BLOG special, unde veţi putea găsi grupate foarte multe materiale pe tema acestui meci din ambele tabere, precum şi analize complete, din toate punctele de vedere, făcute de FANATIK.RO. Totul pentru a vă introduce şi a vă ţine conectaţi în atmosfera acestui meci intrat în panoplia marilor derbyuri europene de ani de zile.

FCSB – Dinamo a fost mereu derby de Bucureşti şi de România, dar e tratat pe larg într-un alt blog

Craiova, al doilea meci acasă consecutiv

Aşadar, după FCSB – Dinamo următorul cap de afiş este Viitorul – CFR Cluj. Ardelenii vor sosi duminică la Ovidiu după o deplasare grea la Glasgow, unde joi au avut meci în Europa League, cu Celtic, lucru care ar putea avea influenţă. Va fi o situaţie rarisimă, cu ambii antrenori suspendaţi, atât Hagi, cât şi Petrescu, dar foarte posibil să îi urmeze şi Cătălin Anghel, secundul lui Gică, după eliminarea de la Craiova.

Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 12-a. Bosniacul Elvir Koljic a revenit cu un gol senzaţional pentru Craiova

În Bănie va juca Politehnica Iaşi, echipă care a mai făcut în ultimii ani probleme oltenilor, dar acum, de la venirea lui Victor Piţurcă pare că echipa este mai bine aşezată şi, în plus, Craiova are soluţii multe şi viabile în atac, acolo unde a revenit Koljic şi a fost legitimat fostul jucător de la Partizan Belgrad, vârful bosniac Goran Zakaric.

Gaz Metan, cu antrenorul Iordănescu în tribună

Meciul de la Craiova e vedeta zilei de vineri, pentru că mai înainte se va juca Botoşani – Sepsi. Regina egalurilor, cu opt la număr din 11 meciuri, echipa covăsneană, este foarte greu de ucis în calitate de oaspete, nepierzând nici un meci în acest sezon pe teren străin şi reuşind să se impună la Craiova, e drept nu cu Piţurcă pe bancă.

Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 12-a. Ely Fernandez şi Mediaşul pot reveni la victorie acasă cu Academica Clinceni

Deşi are mari probleme de ordin administrativ, antrenorul Edi Iordănescu, suspendat pentru acest meci, împotriva conducerii, în mod normal Gaz Metan ar trebui să revină la victorie în partida de acasă cu Academica Clinceni. Oricum, se anunţă un meci cu goluri la Mediaş.

Meciul lui a fi sau nu fi pe banca Astrei pentru Dan Alexa

În partidele de luni, la Voluntari echipa locală, lanterna roşie fără drept de apel, cu numai cinci puncte, primeşte o Chindia Târgovişte din ce în ce mai bună, cu două victorii consecutive şi care a ieşit din zona suspinelor. Încă un pas greşit va face foarte grea, dacă nu imposibilă, misiunea ilfolvenilor pentru o salvare in extremis al doilea an consecutiv.

Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 12-a. Dan Alexa trebuie să bată pe Hermanstadt pentru a rămâne pe banca Astrei

Ultimul joc al etapei va fi la Giurgiu şi va fi de totul sau nimic pentru antrenorul Dan Alexa.Orice alt rezultat decât victoria, va însemna demiterea tehnicianului, în timp ce sibienii deja au un nume nou pe bancă, pe fostul antrenor de la Dinamo, Eugen Neagoe.

Programul meciurilor etapa a 12-a Casa Pariurilor Liga 1

Vineri, 4 octombrie

ora 18:00 Botoşani – Sepsi Sfântu Gheorghe

ora 20:30 Craiova – Politehnica Iaşi

Sâmbătă, 5 octombrie

ora 14:30 Gaz Metan – Academica Clinceni

ora 20:30 FCSB – Dinamo

Duminică, 6 octombrie, ora 20:30

Viitorul Constanţa – CFR Cluj

Luni, 7 octombrie

ora 18:00 Voluntari – Chindia Târgovişte

ora 20:30 Astra – Hermanstadt

Clasament înaintea etapei a 12-a

clasament Casa Pariurilor Liga 1

 

 

 

 

ADVERTISEMENT