Fotbal intern

Live Blog Casa Pariurilor Liga 1 play-off etapa a 4-a. Marius Croitoru îl trage de urechi pe Chindriș pentru faza penalty-ului

Live Blog Casa Pariurilor Liga 1 playoff etapa a 4a Marius Croitoru il trage de urechi pe Chindris pentru faza penaltyului
ADVERTISEMENT

Etapa a patra din play-off Casa Pariurilor Liga 1 se va desfăşura în acest weekend, pe parcursul a trei zile, de vineri 19 iunie până duminică 21 iunie, inclusiv. Marea noutate este că va fi prima etapă completă după reluarea competiţiei, pentru că pe teren se vor afla şi Craiova şi Botoşani, echipe care din cauza celor două cazuri de pozitiviate la echipa moldoveană nu şi-au mai mai putut juca meciul direct din a treia rundă.

Cum rezultatele celei de-a doua testări a jucătorilor din lotul Botoşanilor şi a staffului tehnic au fost negative (cei găsiţi pozitivi au fost medicul echipei şi un jucător de la echipa a doua) elevii lui Marius Croitoru au primit undă verde din partea LPF pentru a disputa regulamentar partida din etapa a patra, pe care o au acasă cu liderul CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Craiova nu a putut juca în prima etapă după pandemie pentru că meciul era cu Botoşani, dar acum nu are nici o problemă să îşi dispute jocul programat tot acasă cu Astra Giurgiu.

Program etapa a 4-a din play-off Casa Pariurilor Liga 1

Vineri, 19 iunie

U Craiova – Astra 2-1 (Koljic 59, 90+1 / Baicu 70)


U Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu (Vătăjelu 46), Bălaşa, Acka, Bancu – Nistor (Gustavo 76), Mateiu (Ivanov 84), Cicâldău – Ivan (Bărbuţ 68), Koljic, Mihăilă (Baiaram 84). Antrenor: Cristiano Bergodi

ADVERTISEMENT

Astra: Lazar – Graovac, Tamaş, Dima – V. Gheorghe (Balaure 70), G. Simion (Seto 70), Crepulja, Radunovic – Răduţ (Dandea 90+2), Stahl (Baicu 70), A. Ioniţă (Fatai 52). Antrenor: Bogdan Andone

Arbitru: Radu Petrescu


Sâmbătă, 20 iunie

FC Botoșani: Hankic – Haruț (Mendoza 81), Chindriș, Șeroni (Baxevanos 80), Țigănașu – Papa, Carlone (Câmpanu 80), Florescu – Ofosu (Fili 70), Dugandzic, Ashkovski (Keyta 58). Antrenor: Marius Croitoru.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj: Hindrich – Manea, Vinicius, Burcă, Camora – Itu (Păun 70), Bordeianu, Djokovic (Hoban 85) – Deac, Omrani (Rondon 61), Chipciu (Costache 85). Antrenor: Dan Petrescu.

Arbitru: Cătălin Popa


Duminică, 21 iunie

FCSB – Gaz Metan Mediaş (ora 20:00 / Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Plus)

Clasament play-off Casa Pariurilor Liga 1

cl1


UPDATE, 20 iunie, ora 22:04 / Toate reacțiile de la finalul meciului FC Botoșani – CFR Cluj.

Marius Croitoru (antrenor Botoșani): ”Le-am făcut cadou două goluri. După ce că nu eram la un nivel fizic să ne luptă cu ei, le-am mai și făcut cadouri. Singura vină este a mea, dar și aici pot spune că nu am avut decât două zile să-i pregătesc. Învățăm împreună din greșeli.

ADVERTISEMENT

”Greșeala de la penalty trebuie să-i dea mult de gândit lui Chindriș. Trebuie să fie mult mai calculat că vin oameni importanți să-l vadă. Argentinienii mai au de stat încă 10 zile în izolare la domiciliu, dar nu vreau să caut alibiuri, nu-mi plac scuzele. Vom încerca să scoatem cât mai mult din cele trei deplasări pe care le avem acum la rând”.

Alexandru Chipciu (CFR Cluj): ”Am câștigat pe un teren și la propriu și la figurat. Antrenorul decide cine intră în teren, pentru că el este responsabil pentru rezultate.

E greu pentru Botoșani să intre pe teren cu doar două antrenamente, dar important e că am câștigat și ne-am apropiat de un nnou titlu. E un meci important cu Craiova, a câștigat cu puțină șansă ieri”.

Andrei Burcă (CFR Cluj): ”Cel mai important e că am câștigat, deoarece Craiova pusese presiune pe noi cu victoria de ieri. Terenul nu ne-a ajutat. Știam că va fi un meci de luptă. Îl știm de la antrenamente pe Otto Hindrich, este un portar talentat.

Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Urmează meciul cu Craiova și știm că ei vin să-și joace ultima șanșă. Botoșani va pune probleme în continuare pentru că speră la un loc de cupe europene”.

Andrei Chindriș (Botoșani): ”A fost greu, ne-am încălzit mai greu după doar antrenamente. La penalty am pășit în fața lui și el s-a împiedicat. Am văzut reluările, se poate da penalty. Avem un program greu, mai ales că nu suntem puși la punct cu pregătirea.

Ne-a lipsit Rodriguez. CFR e o echipă puternică și care cred că va lua titlul. În seara asta ne-a lipsit puterea și concentrarea în startul meciului. Vrem să câștigăm la Craiova și să jucăm un fotbal frumos”.

Alexandru Țigănașu (Botoșani): ”Am întâlnit o echipă foarte bună, a fost un meci dificil. Am încercat să jucăm, dar s-a văzut că nu suntem omogeni și nu am avut forță. Rodriguez este creierul echipei, s-a văzut lipsa lui.

Ne așteaptă o perioadă grea, dar eu sunt bucuros că am început să jucăm fotbal. Este foarte greu să prindem podiumul, dar o să fim o nucă tare în play-off”.


UPDATE, 20 iunie, ora 20:13 / Dan Petrescu susţine că a rămas fără doi oameni de bază după derby-ul cu FCSB: „Au fost schimbări obligate. Cei mai buni doi jucători cu FCSB, Arlauskis și Susic, s-au accidentat. Nu a fost ușor pentru mine, am ales să intru cu Chipciu în atac”, a dezvăluit Dan Petrescu pentru Look Sport, înainte de meciul cu FC Botoşani.

Şi cei de la FCSB au ieşit decimaţi după derby-ul pierdut la Cluj, Nedelcu şi Filip suferind accidentări de lungă durată.


UPDATE, 20 iunie, ora 17:47 / Arbitrul Andrei Chivulete va conduce la centru partida FCSB – Gaz Metan Mediaş, programată duminică, de la ora 20:00, în etapa a patra a play-off-ului din  Casa Pariurilor Ligii I.

Chivulete va fi ajutat de asistenţii Valentin Avram şi Andrei Constantinescu. Rezervă va fi Lucian Rusandu, iar observator de arbitri Vasile Bratu.


UPDATE, 19 iunie, ora 16:29 / Oltenii sărbătoresc astăzi, 19 iunie, 46 de ani de la primul titlu câștigat de Universitatea Craiova. „Astăzi se împlinesc 46 de ani de la primul nostru titlu de campioană a României”, se arată într-o postare a oltenilor pe Facebook.

În sezonul competițional 1973 – 1974, Știința a ocupat primul loc în clasament de la început și până la sfârșit. Pe 19 iunie 1974, când se disputa ultima etapă din campionatul românesc, Universitatea juca în deplasare la Ploiești, în timp ce contracandidata la titlu, rivala Dinamo București avea meci acasă cu FC Argeș.

Oltenii puteau obține și o remiză, iar dacă ar fi pierdut, Dinamo trebuia să bată cu 7-0. „Câinii” au câștigat partida cu 7-0, dar nu a mai contat pentru că Universitatea Craiova a remizat, 0-0 și a câștigat primul titlu din istorie.

Postarea Craiovei de pe Facebook celebrând 46 de ani de la primul titlu. Sursă foto: Facebook
Postarea Craiovei de pe Facebook celebrând 46 de ani de la primul titlu. Sursă foto: Facebook

UPDATE, 19 iunie, ora 14:57 / Jucătorii Universității Craiova s-au plimbat în parcul „Tineretului”, aproape de cantonamentul lor, înaintea duelul cu Astra Giurgiu din runda a patra a Ligii 1.

Cicâldău și compania s-au relaxat, pentru a fi la capacitate maximă la ora partidei, oltenii având în continuare șanse la campionat.

Jucătorii Craiovei plimbându-se în parc. Sursă foto: Facebook
Jucătorii Craiovei plimbându-se în parc. Sursă foto: Facebook

Primul meci din Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 4-a din play-off e vineri la Craiova

De altfel, Craiova – Astra este meciul care deschide vineri această etapă a patra din play-off. După succesul lui CFR Cluj etapa trecută în faţa lui FCSB şi entuziasmul oltenilor s-a mai domolit,pentru că echipa lui Dan Petrescu a luat o opţiune aproape decisivă la al treilea titlu consecutiv.

Totuşi, noul antrenor din Bănie, italianul Cristiano Bergodi, caută să îşi încurajeze elevii spunând că atâta timp cât matematica nu spune clar că echipa din Gruia e campioană există în continuare şanse şi pentru asta nu trebuie depuse armele, ci jucat la parametri maximi.

Revine Valentin Mihăilă în lotul Craiovei

Vestea excelentă pentru Bergodi e revenirea în lot a celui mai valoros jucător la acest moment, atacantul Valentin Mihăilă, cel care e curtat de câteva cluburi importante din Europa şi e evaluat la minim 7 milioane de euro.

La Astra e freamăt mare, pentru că patronul Ion Niculae are restanţe salariale pe mai multe luni faţă de echipă, însă există şi aspecte pozitive, faptul că antrenorul Bogdan Andone şi experimentatul fundaş central Gabi Tamaş au semnat noi contracte, deci vor continua. Faptul că echipa nu are drept de joc în cupele europene, decizie a UEFA, a redus mult din interesul giurgiuvenilor pentru locul pe care vor termina.

CFR Cluj are o piază rea la Botoşani

Sâmbătă liderul se deplasează în capătul ţării, la Botoşani, pe un teren care îi devine din ce în ce mai ostil. CFR are palmares negativ pe terenul echipei patronate de valeriu Iftime, unde s-a impus doar de două ori, ultima dată în 2018, când a reuşit un neaşteptat 5-1.

Botoşani are de la promovare şi până în prezent cinci succese acasă cu CFR Cluj, ultimul chiar în sezonul anterior plus două eliminări din Cupă cauzate ardelenilor. Echipa lui Marius Croitoru are ca obiectiv participarea în Europa League şi pentru aceasta trebuie să valorifice întîi la maxim terenul propriu.

Bilel Omrani sau Mario Rondon în atacul clujenilor

Nu se semnalează absenţe importante în cele două tabere, dilema lui Dan Petrescu fiind dacă va începe cu Bilel Omrani, foarte şters în meciul cu FCSB sau cu Mario Rondon.

Etapa se încheie duminică, 21 iunie, cu partida FCSB – Gaz Metan Mediaş. FCSB a jucat chiar bine spre foarte bine la Cluj şi a pierdut nemeritat cu 1-0, pentru că în poarta ardelenilor s-a aflat un Giedrus Arlauskis absolut fenomenal în patru-cinci rânduri. Numai paradele sale au salvat unicul gol marcat în prima repriză în favoarea liderului, în proprie poartă, de Ovidiu Popescu.

FCSB, ploaie de absenţi

Dacă FCSB va juca la fel de ofensiv şi de creativ în atac aşa cum a făcut-o la Cluj atunci trupa lui Bogdan Vintilă nu ar trebui să scape victoria. În partida de la Cluj s-au accidentat grav doi jucători defensivi, Dragoş Nedelcu şi Lucian Filip, pentru care sezonul s-a încheiat.

Rămâne de văzut cine va fi colegul lui Bogdan Planic în centrul apărării, pentru că şi Iulian Cristea s-a accidentat înainte de meciul de la Cluj, la fel ca şi ambii fundaşi stânga, Soiledis şi Panţâru. Şi ca tacâmul să fie complet sunt out pentru o lună şi mijlocaşul Răzvan Oaidă şi, mai ales, atacantul Florinel Coman, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate.

Mediaşul îşi pierde jucătorii

Mediaşul a fost la Giurgiu, unde a scos un egal alb deşi a jucat o oră în zece oameni, după eliminarea lui Dumitru Cardoso, care a primit trei etape pentru atac deosebit de violent. Şi pe bancă s-a aflat în premieră cehul Duşan Uhrin Junior.

Gaz metan nu a jucat deloc rău şi putea chiar câştiga, cu mai mult curaj. Problema lui Uhrin este că jucătorii pleacă pe capete de la echipă, fiind neplătiţi de luni de zile şi antrenorul practic nu mai ştie de la o zi la alta pe cine se poate baza.

ADVERTISEMENT