Fotbal intern

Live Blog Casa Pariurilor Liga 1 play-out etapa a 11-a. Voluntari – Sepsi 2-0. Cum arată clasamentul. Video

Live Blog Casa Pariurilor Liga 1 playout etapa a 11a Voluntari  Sepsi 20 Cum arata clasamentul Video
ADVERTISEMENT

În acest weekend se joacă trei dintre partidele programate în etapa a 11-a din play-out-ul Casei Pariurilor Liga 1. Trei, pentru că al patrulea meci, Hermanstadt – Dinamo, a fost amânat, ca urmare a situaţiei disperate existente la echipa bucureşteană, cu tot lotul în carantină de 14 zile şi mai bine de trei sferturi dintre jucători infectaţi cu coronavirus.

Pentru Dinamo sunt cele mai negre zile din istoria unui club care atâţia ani a fost alături de Steaua simboluri ale succeselor. Teoretic, alb-roşii ar trebui să joace partidele rămase din play-out cu juniorii, aşa cum s-a întâmplat în Rusia cu cei de la Rostov, care au avut zece cazuri de COVID 19 în lot.

ADVERTISEMENT

Însă nici acest lucru nu e posibil, deoarece juniorii nu au acces la antrenamente la baza de la Săftica, pentru că acolo se efectuează carantina echipei mari! Mai mulţi factori de la Dinamo, în frunte cu patronul Ionuţ Negoiţă, insistă pentru îngheţarea play-out-ului, fără ca să retrogradeze vreo echipă.

Programul etapei a 11-a din play-out

Duminică, 26 iulie

Voluntari – Sepsi OSK 2-0 (A. Mățan 47, M. Căpățână 75) – VEZI VIDEO

Voluntari (4-3-3): Cojocaru – Struna, Pașcanu, Armaș, Vlad – Căpățînă, Gorobsov, De Lucas – I. Gheorghe, Tudorie, Mățan. Rezerve: Mitrev, Belu Iordache, Kocic, Achim, Sanoh, Eric, Benzar, Țîră, Morar. Antrenor: Mihai Teja

ADVERTISEMENT

Sepsi: Niczuly – Csiszer, Celea, Țincu, Fl. Ștefan – Deaconu, Vașvari, Istvan Fulop – Carnat, Safranko, Lorand Fulop. Rezerve: Fejer, Radoslav Dimitrov, Kovacs, Karanovic, Andrezly, Ștefănescu, Achahbar, Grassano, Dragomir. Antrenor: Leo Grozavu


Academica Clinceni – Poli Iaşi 3-0 (Albu 9 pen., 67, R. Ion 90+1) – VEZI AICI TOATE FAZELE IMPORTANTE

ADVERTISEMENT

Academica Clinceni: Vâlceanu – G. Matei, Albu, Bejan, Dobrescu – Achim, Cebotaru, Şut, Ventura – Markovic, Buziuc. Rezerve: Ureche, Kontoes, B. Ilie, Şuşu, Vanghele, Patriche, R. Ion, Merloi. Antrenor: Ilie Poenaru.

Poli Iaşi: Axinte – Popadiuc, Mihalache, Frăsinescu, Cabral – Grădinaru, Breeveld, De Iriondo, Horşia – Luckassen, A. Cristea. Rezerve: Caparco, Omoh, Assulin, Chacana, Klimavicius, Bourama, Zaharia, F. Cristea, Onea. Antrenor: Mircea Rednic.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 25 iulie

LIVE Viitorul – Chindia Târgovişte 4-1 (G. Ganea 42, G. Iancu 61, Rivaldinho 71, 83 / D. Florea 64) – VEZI AICI TOATE FAZELE IMPORTANTE


FC Viitorul: Căbuz – Căpuşă, Mladen, Ghiţă, De Nooijer – Ciobanu, Artean, Achim – Iancu, Munteanu, G. Ganea. Rezerve: Tordai, Dulca, Iacob, Grosu, Casap, Pitu, Rivaldinho, Bodişteanu, Georgescu. Antrenor: Gheorghe Hagi.

Chindia Târgoviște: Aioani – Martac, Piţian, Benga, Corbu – Dumitraşcu, Raţă – Neguţ, Bic, Piftor – D. Florea. Rezerve: Moldovan, Dangubic, Yameogo, Berisha, Ad. Ioniţă, C. Dinu, Diallo, L. Mihai, Şerban. Antrenor: Emil Săndoi.


UPDATE, 26 iulie, ora / Rodney Lopes a vorbit despre cum a fost tratat după ce fusese depistat pozitiv cu COVID-19: „Mă simt bine. Eu am făcut testul, a ieșit pozitiv și a fost ceva ciudat, pentru că mă simțeam foarte bine, nu aveam niciun simptom. Ieri (n.r. sâmbătă) am făcut două teste, ambele negative.

În dimineața aceasta am făcut un alt test și iar a fost negativ. Sunt fericit că sunt sănătos. A fost puțin ciudat, pentru că le era frică de mine și păstrau distanța, dar după ultimul test, cel de dimineață, au fost toți fericiți pentru mine și pentru echipă”.


UPDATE, 26 iulie, ora 10:07 / Fundașul echipei Poli Iași, Rodney Lopes Cabral, a făcut un nou test de Covid-19, iar rezultatul este negativ.

”Orice dubiu a fost înlăturat! Și al doilea test al jucătorului nostru a ieșit negativ. Cu toții suntem bine, iar partida de la Clinceni se va disputa cu începere de la ora 14.30”, se arată în comunicatul clubului ieșean.

Orice dubiu a fost înlăturat! Și al doilea test al jucătorului nostru a ieșit negativ. Cu toții suntem bine, iar partida de la Clinceni se va disputa cu începere de la ora 14.30.#PutemPentruPoli

Posted by FC Politehnica Iasi on Saturday, July 25, 2020


Gheorghe Hagi, antrenor Viitorul: „Felicitări PCH pentru comunicatul pe care l-au făcut. Au făcut o chestie incredibilă și trebuie să-i felicităm. Știți gândul meu, eu vreau 18 echipe. Când au fost 18, România a fost puternică, a făcut performanță. Îi felicit pe cei de la Dinamo, care au făcut un comunicat extraordinar.

Respect lucrurile care cred că sunt importante, respect performanța, lupta pe teren. Îmi place asta, de aia spun, îi felicit, bravo lor! Sistemul cu 18 echipe e ideal! Avem 20 de milioane de oameni, avem județe de tradiție, echipe mari. Trăim în globalizare și trebuie să te miști, să produci.

Cluburile trebuie susținute, ele creează jucători pentru România.

Toți lucrăm pentru România. Eu am jucat pentru România, lucrez pentru România. Ne-au luat-o vecinii înainte, suntem depășiți. Sunt mic, sunt omul care nu trebuie băgat în seamă.

Dar, eu spun lucruri mari. Trebuie să avem bugete de 20-26 de milioane. Noi concurăm cu cei de lângă noi, nu cu cei din vest. Dacă vom continua așa, continuăm cu 2 lei, cu 3 lei”.

Emil Săndoi, antrenor Chindia: „Sunt puțin dezamăgit de atitudinea pe care am avut-o în prima repriză, pentru că ne-a fost foarte frică. A fost o lipsă de curaj, în a doua repriză ne-am mai revenit, dar am primit goluri.

Iar au apărut greșeli individuale. Din păcate am făcut foarte multe greșeli individuale pe fază defensivă. Va fi greu în continuare, dar nu imposibil”.


UPDATE, 25 iulie, ora 19:48 / Viitorul câștigă lejer partida cu Chindia, 4-1. Golurile formației lui Gică Hagi au fost înscrise de Ganea, Iancu și Rivaldinho de două ori, în timp ce pentru oaspeți a punctat Daniel Florea.


UPDATE, 25 iulie, ora 19:03 / LPF a anunțat faptul că partida dintre Academica Clinceni și Poli Iași se va juca duminică, 26 iulie, dacă Rodny Lopes va ieși negativ la testele COVID:

Meciul dintre Academica Clinceni și Politehnica Iași, contând pentru etapa a 11-a play-out, programat să se dispute sâmbătă, 25 iulie, cu începere de la ora 15.30, se va juca duminică, 26 iulie, cu începere de la ora 14.30, sub rezerva prezenței unui al doilea test negativ pentru jucătorul Rodny Lopes Cabral (Politehnica Iași).

Precizăm că fotbalistul ieșenilor a primit deja un rezultat negativ la testarea de azi, urmând ca până la sfârșitul zilei să primească încă un răspuns la o nouă testare”.


UPDATE, 25 iulie, ora 16:30 / Cazul jucătorului depistat pozitiv cu Covid-19 de la Poli Iași a ajuns în scurt timp să fie unul negativ.

Rodny Lopes Cabral a fost retestat astăzi, iar rezultatul a fost negativ. ”În urma retestării, rezultatul jucătorului nostru este negativ”, a anunțat clubul ieșean.

ULTIMA ORĂ!!!ÎN URMA RETESTĂRII, REZULTATUL JUCĂTORULUI NOSTRU ESTE NEGATIV!Pentru a fi înlăturat orice dubiu,…

Posted by FC Politehnica Iasi on Saturday, July 25, 2020


UPDATE, 25 iulie, ora 13:30 / Meciul Academica Clinceni – Poli Iaşi a fost amânat după depistarea unui caz de COVID-19 în rândul echipei lui Mircea Rednic.

“Meciul se amână sigur! Am înțeles că jucătorul se va mai testa o dată, dar, dacă nu avem un alt rezultat, nu ne vom asuma niciun risc. Partida nu se va juca.

Acum, e prematur să vorbim despre o altă dată, pentru că va începe o anchetă epidemiologică. Echipa se află acum în București și rămâne de văzut ce se va întâmpla. Fotbalistul testat pozitiv va pleca la Iași cu ambulanța, iar ceilalți vor călători separat”, a declarat Justin Ştefan pentru gsp.ro.


UPDATE, 25 iulie, ora 13:16 / Liga 1 este afectată tot mai mult de coronavirus, ultima veste fiind aceea că un jucător de la Poli Iași s-a infectat.

Conform gsp.ro, înainte de această etapă, jucătorii lui Poli Iași au făcut noi teste, iar rezultatul fundașului Rodney Lopes Cabral a fost unul pozitiv.

Jucătorului olandez care evoluează pentru naționala din Insulele Capului Verde i s-a făcut rău în timpul unui antrenameent desfășurat săptămâna trecută, dar atunci testul său a fost negativ.


UPDATE, 25 iulie, ora 12:08 / Ora de start a meciului FC Voluntari – Sepsi OSK, programat, duminică, în etapa a XI-a a play-out-ului Ligii I, a fost schimbată. Potrivit anunţului clubului Sepsi, meciul se va disputa de la ora 20:00, în loc de 16:00, aşa cum era prevăzut iniţial.

#csakazosk #casaliga1 #playout❗️VÁLTOZOTT A MÉRKŐZÉS IDŐPONTJA! / S-A SCHIMBAT ORA DE START A MECIULUI!⏰A július 26-án…

Posted by Sepsi OSK on Saturday, July 25, 2020

Duminică, la ora 21:00, era programat iniţial meciul CFR Cluj – FC Botoşani, din play-off, însă acesta a fost amânat ca urmare a cazurilor de Covid-19 de la formaţia ardeleană.


Academica Clinceni – Poli Iaşi meciul cheie al etapei a 11 -a din play-out

Situaţia la Dinamo a încurcat foarte multe toate socotelile din play-out. Datorită lor şi Hermanstadt se vede în postura de a avea două meciuri mai puţin, la fel Chindia, care e cu un picior şi jumătate în liga secundă. De altfel Chindia, cu un încă un eşec în această etapă, iese din calculele supravieţuirii.

Sâmbătă, 25 iulie, se joacă două partide, ultima fiind programată 24 de ore mai târziu. Viitorul Constanţa, liderul care are plimbare de voie în play-out, arătând clar că ratarea play-out-ului a fost un accident, primeşte Chindia muribundă a lui Emil Săndoi, care încă nu a făcut nici un punct de când l-a înlocuit pe Viorel Moldovan.

Echipele ilfovene pot fi sigure de supravieţuire din această rundă

Un meci de a fi sau a nu fi se joacă pe stadionul Academicii Clinceni. Politehnica Iaşi a fost aproape săptămâna trecută să dea o mare lovitură, conducând până în ultimul sfert de oră, acasă, pe Viitorul, dar Iancu a stabilit scorul final la 1-1. Mircea Rednic spunea după meci faptul că acum vin meciurile decisive pentru echipa sa şi primul este la Clinceni.

Ilfovenii au avut o serie excelentă, cu trei succese consecutive, dar norocul s-a spart de de la întâlnirea cu Dinamo, în care au ratat două penalty-uri şi câinii au profitat, pentru o victorie cu 3-1. A urmat 0-5 la Ovdiu, dar în ultima etapă succesul în derbyul cu Voluntari a adus mai multă linişte, dar nu de tot, pentru oamenii lui Ilie Poenaru.

Finalista Cupei joacă la Voluntari

Duminică, vine finalista Cupei României la Voluntari. Un Sepsi obosit, după cum s-a văzut şi în finală, întâlneşte o echipă cu acelaşi număr de puncte, 28, cinci peste Politehnica Iaşi. Dacă Clinceni şi Voluntari bat acum se pot considera din acest moment ca fiind echipe de primă divizie şi pentru sezonul viitor.

Practic, în acest moment echipele care trebuie să se lupte pe viaţă şi pe moarte pentru salvare sunt ultimele trei, Chindia, Dinamo şi Politehnica Iaşi. Asta numai în cazul în care Liga şi FRF nu se vor pune de acord să nu retrogradeze nimeni şi să pună aici punct sezonului de play-out.

ADVERTISEMENT