Fotbal intern

Live Blog CE Tineret 2021. S-au stabilit toate cele 8 sfertfinaliste

31.03.2021 | 19:39
Live Blog CE Tineret 2021 Sau stabilit toate cele 8 sfertfinaliste
ADVERTISEMENT

Deşi pandemia de coronavirus continuă să mutileze viaţa întregii planete sportul merge înainte aşa cum poate, văduvit de aportul extrem de consistent şi de important al fanilor de pe stadioane, cu tribunele goale, dar competiţiile trebuie să îşi urmeze cursul chiar şi în aceste condiţii.

Programul grupelor turneului final al CE de Tineret 2021

Miercuri, 31 martie

Grupa C / etapa a 3-a

  • Danemarca – Rusia 3-0 (Larsen 10, 11, Holsen 90)
  • Islanda – Franţa 0-2 (Guendouzi 17, Edouard 39)
ADVERTISEMENT

Grupa D / etapa a 3-a

  • Croaţia – Anglia 0-1 (Bradaric 90+1 / Eze 11 pen., Jones 74)
  • Elveția – Portugalia 0-3 (Queiros 2, Trincao 60, Conceicao 65)

Marţi, 30 martie

Grupa A / etapa a 3-a

  • România – Germania 0-0
  • Ungaria – Olanda 1-6 (Bolla 65 pen. / de Wit 42, Boadu 47 pen., Gakpo 58, 70, Botman 88, Brobbey 89)
ADVERTISEMENT

FINAL: La aceste scoruri, Germania și Olanda s-au calificate în sferturile de finală.

Pentru a merge mai departe, naționala României avea nevoie de victorie sau să termine meciul cu Germania la egalitate, la un scor de la 2-2 în sus.

Grupa B / etapa a 3-a

  • Italia – Slovenia 4-0 (Maggiore 10, Raspadori 19, Cutrone 26 pen., 50)
  • Spania – Cehia 2-0 (D. Gomez 69, 78)
ADVERTISEMENT

Duminică, 28 martie

Grupa C / etapa a 2-a

  • Islanda – Danemarca 0-2 (Isaksen 5, Bech Sorensen 19)
  • Rusia – Franţa 0-2 (Edouard 15 pen., Ikone 24 pen.)

Grupa D / etapa a 2-a

  • Croaţia – Elveţia 3-2 (Ivanusec 8, Moro 61, Vizinger 64 / Imeri 79 pen, Kulenovic 90 aut.)
  • Portugalia – Anglia 2-0 (Mota 64, Trincao 74 pen.)
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 27 martie

Grupa A / etapa a 2-a

  • Ungaria – ROMÂNIA 1-2 (Csonka 56 / Mățan 70, Pașcanu 86)
  • Germania – Olanda 1-1 (Nmecha 85 / Kluivert 48)

Grupa B / etapa a 2-a

  • Slovenia – Cehia 1-1 (Matko 32 / Prelec aut. 85)
  • Spania – Italia 0-0

Joi, 25 martie

Grupa D / etapa 1

  • Anglia – Elveţia 0-1 (Ndoye 78)
  • Portugalia – Croaţia 1-0 (Vieira 69)

Grupa C / etapa 1

  • Rusia – Islanda 4-1 (Chalov 31 pen., Tiknizyan 42, Zakharian 45+2, Makarov 53 / Gudjohnsen 59)
  • Franţa – Danemarca 0-1 (Dreyer 75)

Miercuri, 24 martie

Grupa A / etapa 1

  • ROMÂNIA – Olanda 1-1 (Ciobanu 20 / Schuurs 16)
  • Germania – Ungaria 3-0 (Nmecha 61, Baku 66, 73)

Grupa B / etapa 1

  • Slovenia – Spania 0-3 (Puado 53, Villar 54, Miranda 89)
  • Cehia – Italia 1-1 (Maggiore 75 aut. / Scamacca 31)

Zoltan Gera își apără jucătorii după eșecul cu Olanda

UPDATE, 31 martie, ora 16:46 / Selecționerul echipei naționale a Ungariei, Zoltan Gera, le-a luat apărarea jucătorilor după înfrângerea categorică în fața Olandei și consideră că elevii săi au capotat psihil după eșecul în fața României.

”E foarte dureros, chiar dacă am întâlnit o echipă bună, pentru că șase goluri încasate sunt foarte multe. Ne-am dezintegrat, am făcut o serie de greșeli, iar adversarul profită de ele la un asemenea nivel. Îmi pare foarte rău. Faptul că am avut o echipă tânără nu e o scuză, pentru că rezultatul rămâne.

Îmi pare rău pentru băieți, e greu de digerat un astfel eșec, sunt afectați și ei. Meciul cu România i-a distrus pe băieți, iar acum a venit jocul cu Olanda, o adversară despre care știam că trebuie să câștige la scor pentru a se califica. Au jucat așa cum ne așteptam, iar noi am căzut.

Responsabilitatea e a mea și regret. Am obținut multă experiență, nu doar jucătorii, ci și staff-ul tehnic. Am reușit să întâlnim echipe de top, cum sunt Germania sau Olanda. Nu trebuie blamați acești jucători. 80% dintre ei vor fi și în următoarea echipă U21”, a declarat Gera, conform Nemzeti Sport.


Mutu le-a vorbit jucătorilor după eliminarea de la Euro

UPDATE, 31 martie, ora 09:32 / Selecţionerul echipei naţionale de tineret a României, Adrian Mutu, le-a mulţumit jucătorilor pentru dăruire în discursul de la finalul meciului cu Germania, scor 0-0, precizând că nu li se poate reproşa nimic.

”Băieţi, capul sus că nimeni nu are să vă zică nimic. Aţi luptat, aţi dat până la ultima picătură de transpiraţie. Bravo, am dat maximum. Asta e cel mai important, pentru că regrete nu avem în ceea ce înseamnă dorinţa noastră de a câştiga şi de a ne califica.

Şi pentru asta eu şi staful meu vă mulţumim şi cred că România e mândră de voi şi de ardoarea cu care aţi jucat. Păcat că în fotbal nu tot timpul se plăteşte acest lucru. Trebuie să fim mai concreţi, să dăm goluri. Hai România!”, le-a transmis Mutu jucătorilor.


Arbitrul Lawrence Visserva conduce Franța – Islanda

UPDATE, 30 martie, ora 16:33 / Arbitrul belgian Lawrence Visser, care a dezavantajat clar echipa României în partida cu Ungaria, a fost delegat de UEFA să conducă la centru un alt meci de la acest Turneu Final al Campionatului European de Tineret. Forul european nu a considerat că acesta a greșit grav în jocul echipei noastre și l-a delegat la centru la Franța U21 – Islanda U21, care se va disputa miercuri, de la ora 19:00, în Grupa C.


„Tricolorii” au ieșit la plimbare pentru prima dată

UPDATE, 30 martie, ora 14:01 / În dimineața meciului cu Germania, Adrian Mutu i-a scos pe „tricolori” afară, la o plimbare de un sfert de oră pe aleea pietonală din fața hotelului Marriot din Budapesta.

Pentru jucătorii naționalei de tineret a României, aceasta a fost priam ieșire, cu excepția deplasărilor  la meciuri sau la antrenamente, în cele zece zile de când sunt la Euro.


Selecționerul Olandei U21 se teme de un rezultat de 2-2 între Germania U21 și România U21

UPDATE, 30 martie, ora 11:05 / Stefan Kuntz a dezvăluit ce i-a transmis Erwin van de Look, omologul său de pe banca olandezilor, după remiza din meciul direct, scor 1-1. În cazul în care nemții și „tricolorii” vor face un egal cu multe goluri, minimul 2-2, naționala lui Mutu va merge în sferturi, indiferent de ce fac batavii.

„Erwin a venit la mine și mi-a zis: ‘Dacă faceți 2-2 cu românii, vin în Germania și te ucid!’ L-am privit câteva clipe. El e un pic mai înalt ca mine”, a declarat Kuntz pentru cotidianul Algemeen Dagblad. „I-am răspuns așa: ‘Erwin, mi-ar face mare plăcere să vii în Germania, dar mai degrabă să bem o cafea decât să-mi faci rău’.

Lumea știe că există multă simpatie între mine și Erwin. Dar acum suntem concentrați total la meciurile noastre. Obiectivul nostru este să învingem România. Dacă reușim, atunci și Erwin va fi mulțumit. Scopul amândurora este să jucăm în sferturile de finală””.

În același timp, selecționerul Olandei a declarat „eu și Stefan ne-am văzut la tragerile la sorți și am participat împreună la cursuri online. Am discutat cu el sâmbătă, după meci. Mi-a spus că își va împlini misiunea sportivă cu echipa sa. Germania a venit aici pentru a câștiga Euro. Ar fi foarte periculos să facă un aranjament pentru 2-2. Un 0-0 ar fi fost posibil”.

În cazul unui 0-0 între Germania și România, Olanda va fi calificată dacă o va învinge pe Ungaria.


România U21 va juca în galben contra reprezentativei Germaniei

UPDATE, 30 martie, ora 08:00 / După ce a abordat meciul cu Ungaria U21 într-un echipament albastru, „tricolorii” revin la culoarea galbenă pentru meciul cu Germania. Nemții vor evolua și ei în kit-ul tradițional, tricou alb și șort negru.

Mai mult, în dimineața jocului decisiv pentru calificarea în sferturile Campionatului European de tineret, naționala lui Adi Mutu a primit o veste bună. Toate rezultatele rezultatele testelor COVID-19 necesare pentru confruntarea cu Germania sunt negative!


Mesajul motivațional al lui Adrian Mutu pentru jucători: „Ultimul strop de energie!”

UPDATE, 29 martie, ora 23:43 / Adrian Mutu a avut un discurs prin care a vrut să îi motiveze pe fotbaliștii naționalei de tineret, înaintea partidei cu Germania, decisivă pentru calificarea în sferturile Euro 2021. „Ultimul strop de energie îl lăsăm acolo. Dacă îl lăsaţi, nu ne bat şi o să îi batem. V-am spus că o să facem viaţa grea tuturor. Poate nu aţi crezut, dar acum e timpul să credeţi pentru că vedeţi. Aveţi şansa să luaţi ce e al vostru. Toată lumea împreună. Ăsta e spiritul care ne caracterizează. Aveţi numai de câştigat. Nu contează cât de buni sunteţi acum pentru că mâine seară o să fiţi şi mai buni”, a spus Mutu în fața fotbaliștilor.


Andrei Vlad nu este speriat de cota jucătorilor nemți

UPDATE, 29 martie, ora 16:12 / Portarul echipei naționale de tineret a României, Andrei Vlad, nu așteaptă nicio minune de la reprezentativa Ungariei în meciul cu Olanda și nu este deloc speriat de cota foarte bună pe care o aju jucătorii Germaniei.

”Suntem siguri că vom avea un meci foarte greu. Îl așteptăm cu mare nerăbdare și sper să ne bucurăm la final. Sunt fericit că am făcut un meci bun cu Ungaria și sper să fac mâine un meci foarte bun și să câștigăm. Nu contează ce este pe hârtie, ci ce facem noi pe teren.

Sunt fericit că joc și asta mă motivează să fac meciuri din ce în ce mai bune. Pe Florin Niță îl cunosc de când am fost colegi la Steaua. Am învățat câteva lucruri de la el. Sunt într-un moment bun al carierei, deocamdată mă gândesc să continui pe aceeași pantă și sa progresez din ce în ce mai mult.

Mă gândesc doar la meciul nostru, nu am nicio așteptare de la meciul Ungariei. Nu cred că este un secret al formei mele, încerc să mă pregătesc cât mai bine la antrenament și când intru în meci să dau tot ce am mai bun.

Nu mă gândesc la naționala de seniori, în viață trebuie să o luăm pas cu pas. Sunt foarte fericit că sunt la tineret și mă bucur că am reușit aceste rezultate, dar dacă nu reușim mâine să câștigăm, munca asta se cam anulează”, a declarat Vlad în conferința de presă.


Naționala României, antrenament la hotel

UPDATE, 29 martie, ora 14:14 / Jucătorii echipei naționale de tineret a României au efectuat o scurtă şedinţă de pregătire la hotelul unde sunt cazaţi, înaintea meciului cu Germania, din grupa A de la Campionatul European.

Aceştia au fost coordonaţi de preparatorul fizic Vlad Nicoară şi antrenorul secund Roberto Berruero, executând mai multe exerciţii de activare şi mobilitate. Selecţionerul Adrian Mutu a asistat la antrenament şi a mers printre jucători discutând cu aceştia. Luni după-amiază este programat antrenamentul oficial.

Live Blog CE tineret 2021


Brigadă de arbitri din Spania la meciul România – Germania

UPDATE, 29 martie, ora 12:13 / Meciul România – Germania, programat, marţi, 30 martie, de la ora 19.00, la Campionatul European de tineret, va fi arbitrat de spaniolul Guillermo Cuadra Fernandez.

Acesta va fi ajutat de conaţionalii săi Inigo Prieto şi Jose Naranjo, iar arbitru de rezervă va fi ungurul Adam Farkas. Cuadra Fernandez a mai arbitrat două partide de la Euro U21 2021: Ungaria – Germania 0-3 și Rusia – Franța 0-2.


Glume cu Octavian Popescu, Darius Olaru și Radu Drăgușin

UPDATE, 28 martie, ora 22:15 / Fotbalistul naționalei de tineret, Octavian Popescu, a postat pe Instagram o imagine cu descrierea „Happy to make my debut in such an important match for the national team” (n.r. trad. – mă bucur că mi-am făcut debutul la națională într-un meci atât de important). Faptul că fotbalistul de la FCSB a postat descrierea imaginii în limba engleză a stârnit ironiile lui Darius Olaru, care l-a invocat pe Radu Drăgușin: „L-ai ajutat cu descrierea, Radu Drăgușin?”. Fundașul lui Juventus a răspuns și el cu umor: „Astea nu se spun în public, Darius”.


Tricolorii, la refacere. Ce au zis Haruț și Olaru după succesul cu Germania: „S-au folosit niște cuvinte…”

UPDATE, 28 martie, ora 17:15 / FRF a anunțat că lotul tricolorilor lui Adi Mutu a fost împărțit în două grupe. Titularii au rămas la hotel, pentru refacere, în vreme ce fotbaliștii neutilizați s-au antrenat normal. Antrenamentul oficial este programat pentru luni.

Denis Haruț și Darius Olaru au vorbit și ei despre victoria din meciul cu Ungaria. Cei doi au comentat arbitrajul și atitudinea adversarilor. De asemenea, Olaru a punctat că este apt de joc pentru meciul decisiv cu Germania.

„Vom aborda meciul la victorie, pentru că asta ne dorim de la fiecare partidă. Cu Ungaria a fost agresivitate, au folosit niște cuvinte… A trebuit să trecem peste asta, să ne facem datoria și să câștigăm. Am arătat forță și încredere în noi. Chiar dacă ne-au condus, am revenit și am câștigat. Toată lumea a văzut că arbitrajul ne-a dezavantajat. Dar nu am avut ce face, decât să jucăm în continuare și să încercăm să înscriem. La golul lor a fost un fault evident, nu știu cum de nu s-a dat. Nu ne interesează meciul ungurilor cu Olanda, contează doar meciul nostru cu Germania. Dacă ne facem treaba, nu va mai conta nimic. Mă bucur că pot acoperi mai multe posturi și pot ajuta echipa oricând e nevoie”, a declarat Denis Haruț.

„Primirea acelui gol a fost total împotriva cursului jocului. Noi voiam să marcăm golul victoriei, pentru că nu cred că aveau forță să revină dacă marcam. Au marcat după o fază controversată, iar apoi am încercat să ne urcăm peste ei, să egalăm cât de repede, iar apoi să câștigăm. Arbitrul ne-a ambiționat foarte mult, pentru că aproape toate deciziile erau contra noastră. El și adversarii ne-au montat mai mult decât ne-am montat noi pe noi. Pe moment, e foarte frustrant să vedem că arbitrul ia decizii ciudate, dar trebuie să jucăm mai departe, să continuăm să ne facem jocul. Avem puțin timp de refacere, dar condițiile sunt foarte bune. Sigur voi fi apt la ora partidei, dacă este nevoie de mine. Cred că echipa mare poate obține măcar un punct cu Germania. Sigur că șansele mai mari le avem noi, pentru că nemții nu mai au la U21 echipa din alte vremuri. Se scrie foarte mult. Mai citim și noi, că vrem, că nu vrem. Ne bucurăm că oamenii sunt acolo pentru noi și vrem să dăm totul pentru ei și să ne bucurăm la finalul meciului”, a spus și Darius Olaru.


Victoria cu Ungaria, sărbătorită de jucători și Adrian Mutu

UPDATE, 28 martie, ora 10:15 / Jucătorii și staff-ul echipei naționale de tineret a României au sărbătorit pe teren și la hotel victoria din meciul cu Ungaria, care deschide drumul spre calificarea în fazele următoare.

După încheierea meciului, fotbaliștii români au cântat și au scandat pe teren în ciuda faptului că suporterii nu le-au fost aproape. Apoi, la hotel, selecționerul Adrian Mutu le-a ținut un scurt discurs, iar secundul Roberto Berruero a dat startul petrecerii.

”Aţi făcut exact ce trebuia să faceţi. Sunt mândru de voi, aţi dat totul. Ceea ce îmi place cel mai tare este spiritul ăsta al vostru. Unitatea pe care o aveţi este ceva deosebit şi vă face speciali ca echipă. Să nu o pierdeţi niciodată!

Am văzut-o la băieţii care erau pe teren, dar şi la cei de pe bancă. Mai aveau puţin şi intrau pe teren, în ultimele minute. Bă, băieţi, ăsta e spiritul vostru. Chiar sunt mândru că sunt antrenorul vostru, vă spun din tot sufletul asta. Felicitări!”, le-a transmis Adi Mutu jucătorilor.


Selecționerul Ungariei, supărat după înfrângerea cu România

UPDATE, 27 martie, ora 23:30 / Zoltan Gera, selecționerul echipei de tineret a Ungariei, s-a declarat dezamăgit, după ce echipa sa a fost învinsă cu 2-1 de România în al doilea meci al grupei de la Euro 2021. „Am reușit în prima parte să facem tot ce ne-am propus. Știam că vor presa, dar am gestionat excelent jocul cu Mezei și Csonka la mijloc. Cel de-al doilea cartonaș galben a fost dictat corect, dar pe primul nu l-am văzut și nu mă pot pronunța. Am reacționat bine după eliminare, băieții au fost pozitivi. Am condus, dar a urmat foarte multă presiune pentru noi. Am schimbat și sistemul, jucând cu cinci fundași, apoi a venit golul din corner, unul deranjant. A fost oboseală pentru jucători, atât fizică, cât și psihică. Pe final, am avut șansa egalării, dar portarul lor a apărat extraordinar. Îmi pare rău pentru echipă. Deși am făcut un meci bun, am pierdut”, a spus Gera, citat de Nemzeti Sport.


Tricolorii s-au antrenat la hotel în ziua meciului cu Ungaria

UPDATE, 27 martie, ora 16:40 / Chiar în ziua meciului cu Ungaria, tricolorii lui Adi Mutu s-au antrenat la hotel. Ei au efectuat exerciții de stretching și de activare pentru meci, anunță FRF.


Probleme mari pentru Ungaria, după ce doi jucători s-au accidentat

UPDATE, 27 martie, ora 15:50 / Selecționerul Ungariei U21, Zoltan Gera, nu va putea utiliza opt jucători contra României. Este vorba despre Zsombor Nagy, Zoltan Szilagyi, Szabolcs Schon, Bence Gergenyi, Patrick Demjen și Rego Szantho. Ei nu au putut fi convocați pentru că au fost testați pozitiv cu COVID-19. Mai există două absențe importante din tabăra ungurilor, respectiv Palko Dardai și Daniel Zsori. Cei doi fotbaliști sunt accidentați, anunță Digisport. Absența lui Dardai, fotbalist care evoluează pentru Fehervar, reprezintă o lovitură grea pentru unguri.


România U21 va juca în albastru contra reprezentativei Ungariei

UPDATE, 27 martie, ora 10:30 / Selecționata lui Adrian Mutu va aborda meciul cu Ungaria U21 într-un echipament special. „Tricolorii” mici vor îmbrăca tricouri, șorturi și jambiere de culoare albastră, după cum s-a decis la ședința tehnică de vineri seara.

Echipamente Ungaria U21 – Romania U21. FOTO: FRF.ro

Toți „tricolorii” lui Mutu, apți de joc pentru meciul cu Ungaria

UPDATE, 27 martie, ora 10:20 / În dimineața zilei meciului cu Ungaria, fotbaliștii naționalei de tineret au primit rezultatele testelor COVID-19. Toate au fost negative! Aceasta a fost retestarea oficială UEFA înaintea partidei cu vecinii noștri.


Arbitri din Belgia și Norvegia la Ungaria – România

UPDATE, 26 martie, ora 16:45 / Duelul Ungaria U21 – România U21 va fi arbitrat de oficiali belgieni, anunță FRF. Arbitru de centru va fi Lawrence Visser, care nu a mai arbitrat niciodată formația noastră. În schimb, Visser a arbitrat duelul dintre Astana și CFR Cluj, scor 1-0, din preliminariile UCL din 2019. El va fi ajutat de tușierii Ruben Wyns și Tubaut Nijssen. Cel de-al patrulea arbitru va fi Espen Eskas, din Norvegia.


Parametri fizici impresionanți pentru tricolori în meciul cu Olanda

UPDATE, 25 martie, ora 19:55 / Jucătorii echipei naționale de tineret a României au alergat în total 110,25 kilometri în meciul cu Olanda, primul de la turneul final al Euro U21 2021.

Liderul la acest capitol a fost căpitanul Marius Marin, care a alergat 11.851 kilometri, urmat de Olimpiu Moruțan, cu 11,354 kilometri, Darius Olaru, cu 11,142 kilometri, Andrei Ciobanu, cu 11,092 kilometri, și Radu Boboc, cu 10,825 kilometri.

În ceea ce privește distanța parcursă în sprint, adică o viteză de peste 25 km/h, lider este George Ganea, acesta reușind să bifeze astfel 179 de metri. Olanda a avut o posesie zdrobitoare de 69%, față de 31% cât au avut tricolorii.

Raportul șuturilor spre poartă a fost 13-12 pentru România, iar pe poartă a fost 6-4 în favoarea ”tricolorilor”. În meciul de miercuri seară, Olanda a făcut 13 faulturi față de doar 11 ale elevilor lui Adrian Mutu.


Mutu a împărțit lotul în două

UPDATE, 25 martie, ora 17:06 / Selecționerul echipei naționale de tineret a României, Adrian Mutu, a împărțit azi lotul în două grupe. Titularii din meciul cu Olanda au efectuat o ședință de refacere la hotelul Marriott, casa tricolorilor de la Budapesta. Aceștia au făcut masaj, saună, bazin cu apă caldă și bazin cu apă rece.

Live Blog CE tineret 2021

Ceilalți jucători din lot au mers la terenul de antrenament unde s-au pregătit normal. Aici a fost prezent și Cosmin Contra, fostul selecționer al reprezentativei de seniori, aflat la Budapesta ca reprezentant UEFA.

Live Blog CE tineret 2021


Coincidență înaintea partidei cu Olanda

UPDATE, 24 martie, ora 18:35 / În urmă cu fix patru ani, cinci jucători din actualul lot al lui Adrian Mutu de la Euro U21 2021 debutau la echipa națională de tineret. Este vorba de Andrei Ciobanu, Adrian Petre, Marco Dulca, Alex Pașcanu și Olimpiu Moruțan.

Într-un cantonament efectuat în Spania, pe 24 martie 2017, România U21, condusă la acea vreme de Daniel Isăilă, a fost învinsă de Rusia U21, scor 1-5.


Marca îl elogiează pe Octavian Popescu

UPDATE, 24 martie, ora 17:38 / Cotidianul spaniol Marca a prezentat zece tineri fotbaliști care pot face o figură frumoasă la turneul final al Euro U21 2021, iar pe listă se află și Octavian Popescu.

”Tânărul din România încă nu are reputația colegilor săi Radu Drăgușin și Andrei Vlad. Nici macăr a absenților Valentin Mihăilă și Dennis Man. Totuși, extrema FCSB-ului este deja considerat o mare promisiune a țării din Carpați.

În așa fel încât Gigi Becali i-a pus o clauză de 100 de milioane de euro. Fragilitatea fizică pe care o avea la juniori a dispărut și, pe lângă faptul că este destul de priceput la dribling, stă foarte bine pe picioare”, au scris jurnaliștii iberici.

Pe lista prezentată de Marca se mai află francezul Aurelien Tchouameni, olandezii Sven Botman și Brian Brobbey, rusul Fyodor Chalov, croatul Nikola Moro, italianul Gianluca Scamacca, englezul Max Aarons, portughezul Francisco Conceicao și germanul Youssoufa Moukoko.


Europeanul de Tineret nu va beneficia de sistemul VAR

UPDATE, 24 martie, ora 15:24 / Această ediție a Campionatului European de Tineret nu va beneficia de sistemul de arbitraj video (VAR), UEFA luând această decizie pentru a implica în organizarea unei partide un număr cât mai mic de oameni.

În urmă cu doi ani, la Euro 2019, s-a folosit VAR, iar România a beneficiat de 3 ori de acest sistem. În partida din grupă cu Croația am primit penalty-ul din care am deschis scorul și s-a validat golul de 4-1 marcat de Adi Petre, iar în semifinala cu Germania ni s-a acordat o nouă lovitură de pedeapsă


România va juca în galben, Olanda în negru

UPDATE, 24 martie, ora 14:36 / La ședința tehnică dinaintea partidei de diseară, s-au stabilit și echipamentele în care vor evolua cele două formații. Jucătorii noștri vor fi îmbrăcați în galben, în timp ce tricourile naționalei batave vor fi negre.

????? ?? | La ședința tehnică de aseară s-au decis echipamentele celor două echipe! Azi, trăim împreună ziua meciului de…

Publicată de Echipa națională de fotbal a României pe Marţi, 23 martie 2021


„Tricolorii mici”, antrenament în dimineața jocului cu Olanda

UPDATE, 24 martie, ora 13:02 / Adrian Mutu, selecționerul naționalei de tineret a României, a programat un scurt antrenament în această dimineață la baza de pregătire de la Budapesta, în care a pus accent pe exersarea fazelor fixe.

La ședința de pregătire au participat și Răzvan Burleanu, Mihai Stoichiță și Gabriel Bodescu, sosiți în Ungaria pentru a-i susține pe „tricolorii mici” la debutul lor la Campionatul European.


Au venit rezultatele la testarea COVID

UPDATE, 24 martie, ora 11:06 / Delegația României a primit rezultatele testării COVID efectuată în Ungaria înaintea partidei cu Olanda din Grupa A a Turneului Final al Campionatului European de Tineret. Toate sunt negative, astfel că selecționerul Adrian Mutu se poate baza pe întreg lotul la meciul de diseară contra batavilor.


România U21 a luat contactul cu Bozsik Arena

UPDATE, 23 martie, ora 22:30 / Marți seara, naționala lui Adrian Mutu s-a antrenat pe Bozsik Arena, acolo unde miercuri, de la ora 22:00, va juca împotriva Olandei, în primul meci al micilor „tricolori” la turneul final.România U21 a făcut o ședință de pregătire care a durat o oră. S-a încercat punerea la punct a ultimelor reglaje înaintea debutului la Campionatul European de tineret.


Olimpiu Moruțan a făcut spectacol la prezentarea echipamentului tricolor

UPDATE, 23 martie, ora 18:19 / Olimpiu Moruțan a făcut show la ședința foto în care „tricolorii” mici și-au prezentat echipamentul și sponsorii. Fotbalistul lui FCSB și-a arătat din nou talentul fotbalistic, a jonglat cu portocala, dar a făcut și pe agentul de vânzări.


Arbitru cu noroc pentru tricolorii mici

UPDATE, 23 martie, ora 15:15 / Elveţianul Sandro Scharer va arbitra meciul României cu naţionala Olandei, care va avea loc, miercuri, 24 martie, de la ora 22:00, la Budapesta, în grupa A de la Campionatul European de tineret.

El va fi ajutat de asistenții Stephane De Almeida şi Bekim Zogaj, iar rezervă va fi italianul Maurizio Mariani. Scharer a condus la centru întâlnirea pe care reprezentativa de seniori a României a câștigat-o, la Ploiești, în fața Kazahstanului, scor 3-1, în preliminariile CM din 2018, care a însemnat debutul lui Cosmin Contra pe banca tricolorilor.


Reușește Ungaria să fie surpriza turneului?

UPDATE, 23 martie, ora 11:00 / Adrian Petre, atacantul naționalei U21, a declarat că există posibilitatea ca Ungaria să producă surpriza la Euro 2021, la fel cum România a reușit o performanță remarcabilă în 2019.

„Acum doi ani eram cotaţi chiar cu şansa a patra dacă îmi aduc bine aminte. Acum suntem cu şansa a treia din ce am văzut. Atunci am făcut surpriza şi cred că lumea se aşteaptă să facem la fel şi anul acesta. Dar cred că trebuie să ne coborâm aşteptările, nu şi speranţa şi încrederea, doar aşteptările pentru a nu fi dezamăgiţi apoi.

Să o luăm pas cu pas, ca acum doi ani. Aşa trebuie să facem şi acum, nu să ne gândim că Ungaria nu ne va pune probleme sau că ne putem califica lejer. Sunt meciuri grele, la acest nivel nu mai sunt aşa diferenţe. Aşa cum am fost noi o surpriză acum doi ani, aşa poate fi Ungaria acum”, a spsus Adrian Petre pentru site-ul FRF.


Noul echipament al naționalelor de fotbal este gata

UPDATE, 22 martie, ora 18:13 / Echipele naționale de fotbal ale României, seniori și tineret, vor evolua în campania de calificare la CM din Qatar, respectiv la CE Under 21, în noile echipamente furnizate de sponsorul tehnic al FRF.

Conform site-ului oficial al Federație Române de Fotbal, noul echipament, al tuturor reprezentativelor, combină ”elementele fundamentale ale identității noastre naționale și fotbalistice împreună cu spiritul tinerelor generații de suporteri și fotbaliști”.

Sursa amintită mai adaugă că pe noul kit al reprezentativelor de fotbal ale României, tricolorul, simbolurile declinate din blazonul echipei naționale și mesajul ”Luptăm Împreună” se regăsesc într-un format spectaculos care aduce galbenul tradițional alături de alb, la nivelul șortului, în cromatica echipamentului de bază. Echipamentele de rezervă sunt de culoare albastru complet, respectiv alb complet.

Fanii au păreri pro și contra

Noul echipament în care vor juca echipele naționale de fotbal ale României a stârnit comentarii atât pozitive, cât și negative, în rândul suporterilor.

Unii dintre fanii sunt încântați de noua imagine a ”Tricolorilor”, în vreme ce alții s-au declarat dezamăgiți de designul propus de sponsorul tehnic al FRF.

Primii care au îmbrăcat noile echipamente au fost Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Miodrag Belodedici, dar și selecționerii naționalelor de seniori, Mirel Rădoi, respectiv de la tineret, Adrian Mutu.


Naționala de tineret are un nou sponsor

UPDATE, 22 martie, ora 16:55 / Federația Română de Fotbal a anunțat că a încheiat un parteneriat cu Banca Transilvania. Instituția a devenit partener de imagine pentru FRF și va susține echipele de tineret și juniori. Banca Transilvania va susține, ca partener principal, echipele naționale U19, U18, U17, U16 și U15, dar și tricolorii mici ai lui Adi Mutu, care vor juca șa Euro 2021 și vor debuta contra Olandei, în data de 24 martie.


Două antrenamente într-o zi pentru tricolorii lui Adi Mutu

UPDATE, 22 martie, ora 16:05 / Selecționerul naționalei U21, Adrian Mutu, a hotărât ca luni să efectueze două antrenamente. Primul a avut loc dimineața și a fost axat pe pregătirea tactică a jocului cu Olanda. Al doilea antrenament este programat pentru după-amiază, iar la această sesiune vor lua parte și Alex Pașcanu și Radu Drăgușin, cei care au ajuns cu întârziere în cantomanentul tricolorilor.


Sven Botman și Jurriën Timber vor absenta cu România!

UPDATE, 22 martie, ora 14:45 / După ce Jurriën Timber a ieșit din planurile selecționerului Erwin van de Looi, olandezii sunt pe cale să rămână și fără Sven Botman. Fundașul a ieșit accidentat în timpul partidei Lille – Nimes 1-2, după ce a suferit o leziune musculară. Antrenorul lui Lille, Christophe Galatier, a declarat după meci că accidentarea este una gravă, astfel că olandezul ar putea absenta pentru o perioadă lungă de timp. În locul lui Jurriën Timber a fost convocat jucătorul lui Feyenoord, Lutsharel Geertruida.


După acest scenariu, în care singurii care vor aplauda execuţiile celor din teren sau vor vocifera când li se va părea că arbitrii iau decizii greşite vor fi doar jucătorii aflaţi în tribune în locul băncii de rezerve, este gata să se desfăşoare în perioada 24-31 martie faza grupelor turneului final al CE de tineret, găzduit în comun de Ungaria şi Slovenia.

Da, nu este nici o greşeală de exprimare, acest turneu final aduce o particularitate care nu a mai existat la nici o competiţie până acum. Pur şi simplu este împărţit în două momente distincte, cu intervale de timp semnificative între ele. Între 24 şi 31 martie se joacă meciurile din cele patru grupe. Apoi primele două clasate din fiecare grupă urcă în sferturi.

România a căzut în groapa cu lei a turneului final

Care sferturi de finală nu se joacă imediat, aşa cum a fost întotdeauna. Se ia o pauză până pe 31 mai. Atunci vor începe sferturile de finală şi pe 6 iunie se va juca finala turneului final. Explicaţia ţine de intenţia ca măcar la această a doua fază a competiţiei, care se presupune că va fi şi cea mai atractivă, cu partide eliminatorii, să fie permis accesul unui număr limitat de spectatori.

Analizând componenţa celor patru grupe ale turneului final grupa A, cea a României, pare a fi groapa cu lei, pentru că vom întâlni Germania, naţionala care ne-a oprit acum doi ani în semifinale, Ţările de Jos şi una dintre gazdele competiţiei, Ungaria. Deci, mai rău de atât nu se putea, dar dacă vrei să demonstrezi că ai valoare din astfel de grupe trebuie să încerci să ieşi, aşa cum a fost şi în 2019, cu Croaţia, Anglia şi Franţa, tricolorii mici câştigând grupa.

Cele mai scumpe naţionale de tineret prezente

Germania, Spania, Italia, Anglia, Franţa şi Ţările de Jos sunt cele mai scumpe naţionale de tineret prin prisma valorii jucătorilor convocaţi şi totodată reprezentativele care au cele mai mari şanse să ajungă în fazele superioare ale turnelui. România trebuie să trimită acasă una dintre cele două, Germania sau Ţările de Jos, pentru a putea merge mai departe.

Problema este că selecţionerul Adrian Mutu nu poate beneficia tocmai de aportul celor mai importanţi jucători care ar fi ridicat mult nivelul lotului tricolorilor mici, pentru că Dennis Man, Valentin Mihăilă şi Ianis Hagi sunt prezenţi sub comanda lui Mirel Rădoi la echipa mare pentru cele trei meciuri din preliminariile CM. În plus lipseşte şi atacantul Valentin Costache de la CFR Cluj, încă în izolare după testarea pozitivă la coronavirus.

Youssoufa Moukoko şi Justin Kluivert, starurile Germaniei şi Ţărilor de Jos

Germania are un lot foarte echilibrat şi puternic, noua stea putând fi puştiul minune din atacul lui Dortmund, care are numai 16 ani şi 3 luni şi a primit dispensă din partea federaţiei germane pentru a putea juca în Bundesliga, Youssoufa Moukoko. Este un atacant exploziv, cu o viteză incredibilă, dar şi cu o tehnică foarte bună, foarte greu de oprit.

De la Ţările de Jos cel mai bine cotat este un fundaş, Sven Botman de la Lille, care valorează 25 de milioane euro. Ca nume însă cel mai important este fiul fostului mare atacant al lui Milan şi al naţionalei batave Patrick Kluivert. Justin Kluivert îmbracă tricoul echipei germane Leipzig. Ungurii au avut probleme cu virusul, motiv pentru care au pierdut trei jucători. Lotul e alcătuit numai din fotbalişti din campionatul intern, a căror valoare nu depăşeşte 800.000 de euro pentru vedeta Botond Balogh, coleg cu Man şi Mihăilă la Parma.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 6,20 este cota pentru ”2 solist” la meciul Germania U21-România U21. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT