Fotbal international

Live Blog Liga Campionilor, play-off. Slavia Praga, umilită în Danemarca! Midtjylland va debuta în grupele UCL

30.09.2020 | 23:47
Live Blog Liga Campionilor playoff Slavia Praga umilita in Danemarca Midtjylland va debuta in grupele UCL
ADVERTISEMENT

Meciurile din cadrul turului play-off-ului Champions League au loc marţi, 22 septembrie, şi miercuri, 23 septembrie. Sunt în total şase partide, distribuite în mod egal pe parcursul celor două zile. Returul este programat o săptămână mai târziu, adică 29 şi 30 septembrie. Primele trei tururi preliminare s-au jucat într-o singură manşă, play-off-ul păstrează regula tradiţională, cu tur-retur.

UPDATE / S-au terminat ultimele trei meciuri din play-off-ul Ligii Campionilor. Midtjylland, Krasnodar şi RB Salzburg s-au calificat în grupele Ligii Campionilor. Slavia Praga, PAOK şi Maccabi Tel Aviv merg în grupele Europa League.

ADVERTISEMENT

Midtjylland – Slavia Praga 4-1 (Kaba 65, Scholz 83 – penalty, Onyeka 89, Dreyer 90+1 / Olayinka 3) Nicuşor Stanciu a fost înlocuit în minutul 68 – VEZI VIDEO

Min. 80 / Midtjylland a ratat o lovitură de la 11 metri, după ce Kolar a respins şutul lui Kaba. După aproape un minut, când mingea fusese repusă în joc, arbitrul a dictat repetarea penalty-ului. Totul după ce a fost consultat sistemul VAR, motivul fiind că portarul Slaviei a ieşit mai repede din poartă la executarea loviturii de la 11 metri. Scholz a transformat perfect al doilea penalty.

ADVERTISEMENT

PAOK Salonic – FK Krasnodar 1-2 (El Kaddouri 77 / Michailidis 73 – autogol, Cabella 78) – VEZI VIDEO

RB Salzburg – Maccabi Tel Aviv 3-1 (Daka 16, 68, Szoboszlai 45+1 / Karzev 30) – VEZI VIDEO


UPDATE, 30 septembrie, ora 20:48 / Nicuşor Stanciu a fost anunţat titular la Slavia Praga. Campioanei Cehiei trebuie să treacă de FC Midtjylland pentru a obţine calificarea în grupele Champions League. În tur, cele două echipe au terminat la egalitate, scor 0-0.

ADVERTISEMENT

ora 22:00 Midtjylland – Slavia Praga (în tur: 0-0)

ora 22:00 PAOK Salonic – FK Krasnodar (în tur: 1-2)

ora 22:00 RB Salzburg – Maccabi Tel Aviv (în tur: 2-1)


UPDATE, 30 septembrie, ora 18:00 / Play-off-ul este cea mai importantă fază a preliminariilor Ligii Campionilor. Echipele ajunse aici se luptă pentru calificarea în grupele UEFA Champions League, dar nu este de ocolit nici miza financiară.

Cele şase echipe care se vor califica în grupele Ligii Campionilor vor da o lovitură financiară importantă. UEFA premiază această performanţă cu 15.250.000 de euro. Pe lângă această sumă, echipele pot încasa în grupe 2.700.000 de euro pentru fiecare victorie şi 900.000 de euro la remiză.

ADVERTISEMENT

Învinsele din play-off-ul Ligii Campionilor vor ajunge în grupele Europa League, iar banii primiţi sunt mult mai puţini. Astfel, accesul în această fază a competiţiei este premiat cu 2.920.000 de euro. Pentru o victorie, clubul respectiv încasează 570.000 de euro, în timp ce remiza aduce un plus de 190.000 de euro.


UPDATE, 30 septembrie, ora 15:30 / Mircea Lucescu a izbutit să o califice pe Dinamo Kiev în grupele UEFA Champions League după ucrainienii ce i-au învins pe belgienii de la Gent cu 2-1 în deplasare și 3-0 pe teren propriu. Calificarea reușită de Lucescu, antrenor remunerat cu 1,2 milioane de euro pe sezon, îi va aduce lui Il Luce și o primă de 500.000 de euro din partea patronului Igor Surkis, anunță gsp.


UPDATE, 30 septembrie, ora 12:45 / Miercuri se vor disputa ultimele trei meciuri din manşa retur a play-off-ului Ligii Campionilor.

ora 22:00 Midtjylland – Slavia Praga (în tur: 0-0)

ora 22:00 PAOK Salonic – FK Krasnodar (în tur: 1-2)

ora 22:00 RB Salzburg – Maccabi Tel Aviv (în tur: 2-1)


UPDATE, 30 septembrie, ora 10:15 / Mircea Lucescu a vorbit, după calificarea în grupele UCL obținută după victoriile cu Gent (2-1 în deplasare, 3-0 acasă):

„Sunt mulțumit că ne-am calificat în grupe, dar nu pot să zic că sunt satisfăcut de cum am jucat împotriva lui Gent. După golul trei, am făcut multe greșeli. Vreau ca echipa mea să practice alt tip de fotbal, nu ce am văzut în repriza a doua. 

Important e că ne-am calificat în grupe. Trebuie să sărbătorim această reușită de care clubul nu s-a mai bucurat de mult timp. Vreau să le mulțumesc jucătorilor pentru că ne-au ajutat”, a spus Mircea Lucescu potrivit UEFA.com.

De asemenea, la interviurile de după meci, Lucescu a menționat și că a avut mari probleme de lot înaintea dublei cu belgienii de la Gent.

„În urmă cu două luni, când am început pregătirea pentru această calificare, nu aveam opt jucători la antrenamente. Avem timp până când vor fi meciurile din grupe, vedem ce mai putem face până atunci”, a mai spus Lucescu.

UPDATE, 29 septembrie, ora 23:50 / Marți s-au disputat primele 3 partide din returul play-off-ului Ligii Campionilor. În urma rezultatele înregistrate, s-au calificat în grupe Dinamo Kiev, Ferencvaros și Olympiacos.

Marți, 29 septembrie

  • Dinamo Kiev* – Gent 3-0 (Buyalskyy 10, De Pena 35 pen., Rodrigues 50 pen.); în tur: 2-1 – VEZI VIDEO

  • Ferencvaros* – Molde 0-0; în tur: 3-3

  • Omonia Nicosia – Olympiacos* 0-0; în tur: 0-2

Miercuri, 30 septembrie

  • ora 22:00 Midtjylland – Slavia Praga (în tur: 0-0)
  • ora 22:00 PAOK Salonic – FK Krasnodar (în tur: 1-2)
  • ora 22:00 RB Salzburg – Maccabi Tel Aviv (în tur: 2-1)

UPDATE, 29 septembrie, ora 13:57 / Mircea Lucescu este la un pas de calificarea în grupele Ligii Campionilor alături de Dinamo Kiev, după ce a câștigat în deplasare la Gent, scor 2-1, turul play-off-ului. În cazul în care nu vor interveni surprize și va ajunge din nou la masa bogaților, Lucescu nu se va putea întâlni în grupe cu Zenit Sank Petersburg, fosta sa echipă. Motivul ține de conflictul diplomatic dintre Rusia și Ucraina, UEFA luând această decizie pentru a preîntâmpina eventualele probleme.


UPDATE, 24 septembrie, ora 11:52 / Mircea Lucescu a explicat în conferința de presă cum a reușit Dinamo Kiev să câștige partida din deplasare cu Gent.

”Așa cum am spus înainte de meci, cel mai important lucru în acest joc este rezultatul, și sunt foarte mulțumit de el. A doua repriză a fost mai bună pentru noi.

Am început foarte bine, am marcat după o fază rapidă și speram să putem înscrie atât al doilea cât și al treilea gol. Dar, din păcate am pierdut frâiele jocului și rivalii au prins curaj.

Au prins curaj și au terminat repriza foarte bine, din cauza spațiilor noastre de la mijlocul terenului. Au creat presiune asupra apărătorilor nștri, de unde au ieșit cornere, acolo unde ei sunt foarte puternici.

Am terminat 1-1 prima repriză, pentru că nici nu am schimbat imediat. Terenul și condițiile de azi necesitau multă atenție, terenul era foarte rapid și puteau ieși accidentări. Am fost atenți, în partea a doua și am reușit să marcăm și golul al doilea. Dar, e bine că s-a terminat cu bine”, a spus Lucescu.


UPDATE, 23 septembrie, ora 23:55 / Miercuri s-au jucat ultimele trei meciuri din prima manșă a turului trei preliminar al Champions League. Echipa lui Mircea Lucescu, Dinamo Kiev, a obținut o victorie importantă pe terenul celor de la Gent.

Gent – Dinamo Kiev 1-2 (Kleindienst 41 / Supriaga 9, De Pena 79) – VEZI VIDEO

gen

Olympiakos Pireu – Omonia Nicosia 2-0 (Valbuena 69 pen., El-Arabi 90+2) – VEZI VIDEO

oly

Molde – Ferencvaros 3-3 (James 55, Eikrem 55, Ellingsen 83 / Boli 7, Uzuni 52, Kharatin 85 pen.) – VEZI VIDEO

mol


UPDATE, 23 septembrie, ora 19:01 / În ziua meciului cu Omonia Nicosia, Olympiakos Pireu a făcut un transfer important în speranța că va ajunge în faza grupelor Ligii Campionilor.

Conform cotidianului turc Fotomac, grecii îl vor aduce sub formă de împrumut până la finalul sezonului pe mijlocașul Garry Rodrigues de la Fenerbahce Istanbul.

Internaționalul din Insulele Capului Verde, în vârstă de 29 de ani, revine astfel în Grecia, acolo unde a jucat în perioada 2015-2017 la PAOK Salonic


UPDATE, 23 septembrie, ora 16:08 / Antrenorul echipei Dinamo Kiev, Mircea  Lucescu, a vorbit despre revenirea sa în fotbal după un an de pauză.

”Sunt de atâţia ani în acest fenomen. Am fost la toate nivelurile, jucător, antrenor, organizator. Am stat un an acasă şi nu am mai putut. Mi-am dat seama că viaţa este foarte scurtă şi cu fotbalul ne-o putem prelungi puţin”, a spus Lucescu.


UPDATE, 23 septembrie, ora 14:55 / Meciul dintre Gent şi Dinamo Kiev va fi condus la centru de Ovidiu Haţegan. Centralul român îl va arbitra pe Mircea Lucescu într-unul dintre cele mai importante meciuri ale sezonului pentru tehnicianul român. Dinamo Kiev are drept obiectiv calificarea în grupele competiţiei.

Ovidiu Haţegan va fi ajutat de asistenții Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe, în timp ce al patrulea oficial va fi Sebastian Colțescu.


UPDATE, 23 septembrie, ora 11:50 / Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev, a sărit în ajutorul lui Ladislau Boloni. Acesta din urmă a fost demis de clubul belgian Gent cu doar o zi înaintea partidei de Liga Campionilor cu Rapid Viena. Boloni nu a apucat să stea nici măcar o lună pe banca celor de la Gent, care vor juca în play-off chiar cu Dinamo Kiev.

„M-a surprins enorm demiterea lui. Clubul a adus o grămadă de jucători și orice antrenor are nevoie de timp să formeze un grup din atât de mulți fotbaliști noi. Nu înțeleg cum e posibil să iei o asemenea decizie, când ești conducător. E o rușine că Boloni a trebuit să treacă prin așa ceva în partea de final a carierei sale”, a spus Lucescu, conform Nieuwsblad.


UPDATE, 22 septembrie, ora 23:55 / Marţi s-au jucat trei meciuri în prima manșă a play-off-ului Ligii Campionilor. Nicuşor Stanciu a fost titular în partida Slavia Praga – Midtjylland 0-0 și a fost schimbat în minutul 90+1.

Krasnodar – PAOK Salonic 2-1 (Claesson 38 pen., Cabella 70 / Pelkas 32) – VEZI VIDEO

Maccabi Tel Aviv – Salzburg 1-2 (Biton 9 / Szoboszlai 49 pen., Okugawa 57) – VEZI VIDEO

Slavia Praga – Midtjylland 0-0

Miercuri, de la ora 22:00, se vor juca alte trei partide din prima manșă a play-off-ului Ligii Campionilor:

Gent – Dinamo Kiev

Olympiakos Pireu – Omonia Nicosia

Molde – Ferencvaros


UPDATE, 22 septembrie, ora 17:17 / Mijlocașul Nicolae Stanciu este singurul jucător român care poate ajunge în faza grupelor din preliminarii, dacă Slavia Praga va trece de Midtjylland în play-off.

În acest caz, pentru internaționalul român va urma întâlniri cu monștri sacri ai fotbalului, deoarece mai mult ca sigur Slavia Praga va fi plasată în ultima urnă valorică.

Pentru Nicolae Stanciu nu ar fi o premieră, după ce în sezonul precedent Slavia Praga a fost într-o grupă de foc cu Barcelona, Borussia Dortmund și Inter Milano și a încheiat pe ultimul loc, cu două puncte.

UEFA a dat publicității componența primele două urne valorice pentru tragerea la sorți a fazei grupelor:

  • Urna 1
  • Bayern
  • Sevilla
  • Real Madrid
  • Liverpool
  • Juventus
  • PSG
  • Zenit
  • Porto
  • Urna 2
  • Barcelona
  • Atletico Madrid
  • Manchester City
  • Manchester United
  • Shakhtar Donetsk
  • Dortmund
  • Chelsea
  • Ajax

UPDATE, 22 septembrie, ora 14:20 / Mircea Lucescu în plin scandal la Kiev înaintea meciului din Belgia, preliminariile Champions League cu Gent. După meciul de sâmbătă cu Lvov, Il Luce i-a făcut un reproș atacantului Artem Kravets (31 de ani), iar acesta i-a răspuns antrenorului și a ridicat vocea.

Conducerea lui Dinamo Kiev a decis să îi rezilieze contractul jucătorului: Sper ca Mircea Lucescu să readucă succesul la Dinamo Kiev. Îmi doresc ca echipa să se califice în grupele Ligii Campionilor. Ne-am despărțit prieteni. Indiferent ce s-a întâmplat, voi rămâne un fan al lui Dinamo”, a spus jucătorul.


UPDATE, 21 septembrie, ora 17:54 / Arbitrul Ovidiu Haţegan a fost delegat de UEFA la partida pe care Dinamo Kiev, formaţia antrenată de Mircea Lucescu, o va disputa în deplasare cu Gent în play-off-ul Ligii Campionilor.

Haţegan va fi ajutat de arbitrii asistenţi Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe, în timp ce al patrulea oficial va fi Seba=astian Colţescu. Din camera VAR vor superviza partida italienii Massimiliano Irrati (arbitru VAR) şi Ciro Carbone (asistent VAR).


Avem şi doi români implicaţi în această fază extrem de importantă, pentru că echipa care învinge la capătul dublei manşe  se va aşeza la masa celor bogaţi în grupele celei mai importante competiţii europene intercluburi. Aşadar, miza este mare, din toate punctele de vedere, dar în special financiar, într-un moment atât de dificil provocat de pandemia de coronavirus.

Dinamo Kiev, cu Mircea Lucescu la timonă, se pregăteşte să dea lovitura în Belgia, pe terenul lui Gent. Belgienii l-au mazilit pe Loţi Boloni la doar o lună după ce îl instalaseră şi au stricat astfel marele derby al antrenorilor români care se preconiza. Gent a început să mai recupereze în campionat după startul ratat de sezon, dar ucrainenii le pot încurca planurile cu un joc defensiv bun şi speculativ pe contraatac.

Olympiakos Pireu, cea mai mare favorită la calificarea în grupe

La Praga Slavia lui Nicuşor Stanciu primeşte vizita campioanei Danemarcei, Midtjiyland, echipă care în turul 2 a spulberat pe omoloaga din Elveţia, Young Boys Berna la scor de forfait. Nu va fi uşor pentru Stanciu şi colegii lui, însă Slavia pleacă favorită în această confruntare.

Olympiakos Pireu pare a fi echipa cu cele mai mari şanse la play-off, pentru că reuşita ciprioţilor de la Omonia Nicosia în faţa sârbilor de la Steaua Roşie Belgradle oferă o imensă oportunitate, mai ales că grecii vor fi şi echipa gazdă. Omonia a reuşit în turul precedent cea mai bună performanţă în Europa din istoria clubului.

Misiune foarte grea pentru fosta echipă a lui Răzvan Lucescu în Rusia

Fosta echipă a lui Răzvan Lucescu, PAOK Salonic, a produs o mare surpriză în turul 2 preliminar, reuşind să elimine pe Benfica Lisabona, dar acum merge în Rusia, la Krasnodar. PAOK, care are un patron de origini ruse, Ivan Savvidis, are o misiune foarte grea, acasă Krasnodar fiind deosebit de puternică.

La Tel Aviv Maccabi va lupta împotriva campioanei Austriei, Red Bull Salzburg. E un fel de a zice pentru că Salzburg poate sărbători deja calificarea în grupe. Pentru că fie va avea în față o echipă fără șapte oameni de bază, fie pur și simplu va câștiga prima manșă cu 3-o prin neprezentarea lui Maccabi, deși joacă acasă, pentru că nu va putea strânge 13 jucători sănătoși! Totul datorită blestematului de COVID, care pe lângă cei 7 jucători a pus la podea și 10 oficiali din club, totalul celor infectați ajungând la 17!

Molde – Ferencvaros, meciul care ne doare cel mai mult

Meciul care ne doare cel mai mult se va juca în Norvegia, la Molde. Asta pentru că printre fiorduri vor trebui să încerce să se strecoare jucătorii lui Ferencvaros, care au deja trei victime importante pe răboj în tururile anterioare: Djurgarden, campioana Suediei, Celtic Glasgow, chiar în Scoţia şi Dinamo Zagreb. Conexiunea cu campioana României, CFR Cluj este una foarte mare.

Deoarece toate cele trei adversare făcute KO de Ferencvaros sunt cunoştinţele clujenilor. Djurrgarden e adversarul din turul 3 preliminar al Europa League, cu Celtic s-a bătut sezonul trecut în două rânduri, şi în Champions League şi în Europa League, iar Dinamo Zagreb e rana încă vie, după acea incredibilă ratare a calificării la Cluj. Dacă nu şi.-ar fi făcut singuri harakiri cu croaţii ardelenii ar fi jucat ei în turul 3 preliminar la Budapesta şi acum s-ar fi putut afla în locul ungurilor la Molde pentru visul Champions League.

Programul meciurilor din play-off Champions League

Meciuri tur

Marţi, 22 septembrie, ora 22:00

Krasnodar – PAOK Salonic

Maccabi Tel Aviv – Salzburg

Slavia Praga – Midtjiyland

Miercuri, 23 septembrie, ora 22:00 

Gent – Dinamo Kiev

Olympiakos Pireu – Omonia Nicosia

Molde – Ferencvaros

Meciuri retur

Marţi, 29 septembrie, ora 22:00

Dinamo Kiev – Gent

Omonia Nicosia – Olympiakos

Ferencvaros – Molde

Miercuri, 30 septembrie, ora 22:00

PAOK Salonic – Krasnodar

Salzburg – Maccabi Tel Aviv

Midtjiyland – Slavia Praga

ADVERTISEMENT