Fotbal international

Live Blog Cupa Spaniei, 16-imi de finală. Barcelona, calificare cu emoții. Video

22.01.2021 | 00:01
Live Blog Cupa Spaniei 16imi de finala Barcelona calificare cu emotii Video
ADVERTISEMENT

Real Madrid s-a făcut de râs în 16-imile de finală ale Cupei Spaniei, fiind eliminată de micuța Alcoyano, din liga a treia. ”Galacticii” au primit golul care i-a scos din competiție în momentul în care adversarii jucau în inferioritate numerică.

Zinedine Zidane a încercat să menajeze mai multe vedete, dar s-a văzut nevoit să-și trimită numele grele pe teren când glum,a s-a îngroșat. A fost prea târziu pentru ”galactici” care astfel suferă una dintre cele mai mari rușini din istorie.

ADVERTISEMENT

Barcelona a fost și ea aproape de o rușine uriașă în deplasarea de la Cornella, formație din liga a treia. Catalanii au ratat două penalty-uri, au ajuns în prelungiri, dar au fost salvați de golurile lui Dembele și Braithwaite.

Programul 16-imilor de finală ale Cupei Spaniei

Joi, 21 ianuarie

  • Ibiza – Athletic Bilbao 1-2 (Perez Mateo 12 / Raul Garcia 52, Unai Nunez 90+2)
  • Cornella – Barcelona 0-2 (Dembele 92, Braithwaite 120+1)
ADVERTISEMENT

https://twitter.com/SaraFCBi/status/1352375484797968385?s=20

cor

Miercuri, 20 ianuarie

  • Cordoba – Real Sociedad* 0-2 (Willian Jose 57, 84)
  • Alcoyano* – Real Madrid 2-1 (Solbes 80, Casanova 115 / Eder Militao 45)

alc

Duminică, 17 ianuarie

  • Espanyol – Osasuna* 0-2 (Calvo 10, Barja 29)
  • Malaga – Granada* 1-2 (Quintana 78 / Fede 16, Molina 28)
  • Gijon – Betis Sevilla* 0-2 (Canales 28 pen., Rodri 31)
  • Navalcarnero* – Eibar 3-1 (Jaimez 30 pen., Esnaider 62, 79 / Muto 16)
  • Alcorcon – Valencia* 0-2 (Koindredi 13, Vallejo 77)
  • Tenerife – Villarreal* 0-1 (Nino 90)
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 16 ianuarie

  • Almeria* – Alaves 5-0 (Sadiq 8, 45+2, Aketxe 45+1, Battaglia 53 aut., Villar 81 pen.)
  • Pena Deportivo – Valladolid* 1-4 după prelungiri (Andrada 13 / Michel 61 pen., Mesa 96 pen., 112, Plano 116)
  • Girona* – Cadiz 2-0 (Fernandez 48, 58)
  • Fuenlabrada – Levante* 1-1, 2-4 după penalty-uri (Garces 68 / Cristian 19 aut.)
  • Leganes – Sevilla* 0-1 după prelungiri (Ocampos 96)
  • Rayo Vallecano* – Elche 2-0 (Bebe 36, Catena 78)

Portarul lui Alcoyano a prins curaj după victoria cu Real Madrid

UPDATE, 21 ianuarie, ora 18:57 / Portarul în vârstă de 41 de ani al echipei Alcoyano, Jose Juan Figueras, a declarat după eliminarea formației real Madrid că își dorește ca următorul adversar să fie FC Barcelona.

ADVERTISEMENT

”Aș fi fost foarte încântat să joc împotriva lui Celta Vigo, un club pentru care am o afecțiune aparte, dar nu se poate (n.r. – Celta a fost eliminată), așa că mi-aș dori-o pe Barcelona. Secretul victoriei cu Real Madrid este muncă, muncă și muncă. Dacă nu muncești la antrenamente, nu te poți bucura la meciuri. Din fericire, noi am creat un grup foarte unit.

De ceva vreme mă gândesc la retragere, dar o iau pas cu pas, de la an la an. Nu mă gândesc mai departe. Acum, dacă ar trebui să spun câtă frânghie mi-a mai rămas, aș spune că măcar încă un sezon. Apoi, dacă ar mai veni încă două, aș ajunge la 45 de ani, ceea ce nu este imposibil, dar vreau să aștept”, a spus Figueras, conform Mundo Deportivo.


Real Madrid şi Barcelona vor juca pe 20 şi 21 ianuarie în 16-imile de finală ale Cupei Spaniei

Aşadar, Real Madrid, Barcelona, Athletic Bilbao şi Real Sociedad vor încheia această etapă săptămâna viitoare, pe 20 şi 21 ianuarie. La prima vedere, misiunile celor două mari puteri sunt extrem de facile, însă e suficient să ne întoarcem privirea spre ceea ce s-a întâmplat în 32-imi, când Cornella a produs senzaţie, eliminând liderul din La Liga, Atletico Madrid.

Tocmai echipa care a izbutit o asemenea ispravă, Cornella, este obstacolul din faţa Barcelonei. Jocul va avea loc pe terenul echipei din liga a treia, o formație modestă, aflată în  partea de jos a ierarhiei, dar care cu Atletico a dat dovadă de o dăruire ieşită din comun.

Sevilla, specialista Cupei,vine la Madrid

Nici pentru Real Madrid nu ar părea că sorţii nu au fost darnici, pentru că adversarul se numeşte Alcoyano, echipă tot din liga a treia, însă megaputerea din capitala Spaniei ar trebui să-şi amintească faptul că are pe răboj eliminări de răsunet în faţa unor formaţii din eșaloanele inferioare de-a lungul timpului.

Sevilla, o specialistă a competiţiei, va veni la Madrid pentru un joc nu foarte uşor, pentru că va întâlni o echipă retrogradată din La Liga în vară, Leganes. O formaţie cu un joc defensiv, aşezată pe trei linii, ceea ce poate reprezenta o problemă pentru atacul lui Julen Lopetegui.

Alcorcon, o gazdă periculoasă pentru Valencia

Tot pe terenul unor echipe din Segunda vor juca şi Valencia şi Villarreal, meciuri în care gazdele au importante şanse pentru a produce surprize, ţinând cont de faptul că toate formaţiile din primul eşalon nu introduc pe teren formulele de bază din campionat.

Valencia va fi oaspete la Madrid pentru Alcorcon, un nume care şi acum provoacă fiori printre iluştrii vecini de la Real, pentru că aceştia au fost eliminaţi din Cupă cu ani în urmă. Iar Submarinul galben va acosta în port la Tenerife, un meci mult mai greu decât ar părea, pentru că echipa locală e greu de ucis pe teren propriu.

ADVERTISEMENT