Fotbal international

Live Blog Europa League, semifinale retur. Manchester United și Villarreal se vor înfrunta în finala de la Gdansk

07.05.2021 | 00:03
Live Blog Europa League semifinale retur Manchester United si Villarreal se vor infrunta in finala de la Gdansk
ADVERTISEMENT

Manchester United – Villarreal va fi finala Europa League a sezonului 2020-2021. Pentru a se întâlni la Gdansk, pe 26 mai, „diavolii” au trecut de AS Roma, cu scorul general de 8-5, în timp ce „Submarinul galben” a făcut 0-0 pe Emirates, după ce în tur s-a impus cu 2-1.

Programul semifinalelor retur în Europa League

Joi, 6 mai

  • AS Roma – Manchester United 3-2 (Dzeko 57, Cristante 60, Zalewski 83 / Cavani 39, 69) (5-8) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Min. 39 – GOOOL Manchester United!!! Edison Cavani marchează din nou în poarta Romei! Uruguayanul a marcat o „dublă” și în tur.

Min. 57 – GOOOL AS Roma!!! Italienii reduc din handicap prin Dzeko!

Min. 60 – GOOOL AS Roma!!! Cristante duce gazdele în avantaj.

Min. 69 – GOOOL Manchester United!!! La fel ca în tur, Cavani reușește „dubla”!

Min. 83 – GOOOL AS Roma!!! Zalewski o readuce pe echipa lui Fonseca în avantaj.

  • Arsenal – Villarreal 0-0 (1-2)- VEZI VIDEO

Programul semifinalelor tur în Europa League

Joi, 29 aprilie

  • Manchester United – AS Roma 6-2 (B. Fernandes 9, 72 pen., Cavani 49, 65, Pogba 76, Greenwood 86 / Pellegrini 15 pen., Dzeko 34) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Min. 9: GOOOL MANCHESTER UNITED! Bruno Fernandes deschid scorul după o combinație excelentă cu Edison Cavani și Pogba.

Min. 15: GOOOL AS ROMA! Pellegrini restabilește egalitatea dintr-un penalty acordat pentru un henț comis în careu de Pogba.

ADVERTISEMENT

Min. 34: GOOOL AS ROMA! Acțiune prelungită de atac a romanilor și Dzeko marchează din careul mic.

Min. 37: Ghinion teribil pentru Paulo Fonseca antrenorul Romei. A fost obligat să facă trei schimbări până în minutul 37 din cauza accdintărilor: Villar în locul lui Veretout (minutul 5), Mirante în locul lui Lopez (minutul 27) și Peres în locul lui Spinazzola (37).

ADVERTISEMENT

Min. 49: GOOOL MANCHESTER UNITED! Cavani restabilește egalitatea.

Min. 64: GOOOL MANCHESTER UNITED! Mirante respinge greșit șutul lui Wan-Bissaka, mingea ajunge la Cavani, care îndeplinește o simplă formalitate.

Min. 72: GOOOL MANCHESTER UNITED! Bruno Fernandes transformă un penalty.

Min. 76: GOOOL MANCHESTER UNITED! Pogba își trece și el numele pe lista marcatorilor.

Min. 86: GOOOL MANCHESTER UNITED! AS Roma e la pământ. Greenwood marchează pentru a șasea oară.

  • Villarreal – Arsenal 2-1 (Trigueros 5, Albiol 29 / Pepe 73 pen.)

Min. 5: GOOOL VILLARREAL! Trigueros deschide scorul cu un șut pe jos din careu, la colțul lung.

Min. 29: GOOOL VILLARREAL! Albiol majorează diferența pe tabelă în urma unui corner.

Min. 35: Arsenal primește un penalty după un fault comis de Foyth în careu, însă decizia este întoarsă după consularea VAR.

Min. 57: Ceballos (Arsenal) vede al doilea cartonaș galben și este eliminat.

Min. 73: GOOOL ARSENAL! Pepe reduce din handicap din penalty.


Susținere totală pentru AS Roma din partea suporterilor

UPDATE, 29 aprilie, ora 12:39 / Fanii echipei AS Roma au făcut un adevărat show înaintea plecării echipei în Anglia pentru partida cu Manchester United, din prima manșă a semifinalelor Europa League.

Peste 1.000 de suporteri s-au strâns la baza de pregătire de la Trigoria și au creat un adevărat show pirotehnic. Fanii și-a încurajat favoriții, au aprins torțe și fumigene și au scandat creând o atmosferă incendiară.


Ca şi în Champions League şi aici avem prezenţa a două cluburi din Premier League, demonstrând că aceasta este competiţia internă cea mai puternică din fotbalul european. În Champions League au ajuns în penultimul act Manchester City şi Chelsea, în Europa League Manchester United şi Arsenal.

În opinia specialiştilor pentru Europa League Manchester United pare a fi echipa cea mai îndreptăţită să câştige trofeul, echipa pregătită de Ole Gunnar Solskjaer având cel mai valoros şi mai bine compartimentat lot dintre cele patru semifinaliste.

Manchester United e favorita la câştigarea trofeului

Alături de Manchester United şi Arsenal au mai pătruns în anticamera finalei o grupare italiană de mare tradiţie, dar aflată într-o perioadă de profunde convulsii interne, Roma, şi spaniolii de la Villarreal, care trebuie priviţi cu atenţie deoarece îl au pe bancă pe Unai Emery, omul care are deja patru trofee Europa League în CV.

Manchester United primeşte vizita Romei, iar tunarii londonezi pot avea un avantaj din faptul că prima manşă a semifinalei cu Villarreal va fi acasă la Submarinul galben. Un rezultat bun în Spania ar deschide poarta către acea finală de Premier League, aşa cum a mai fost în 2019 la Baku, cu Chelsea şi Arsenal oferind un spectacol pe cinste şi trofeul ajungând în vitrina celor de pe Stamford Bridge.

Diavolii au în palmares cu Roma o victorie cu 7-1

La Manchester nu sunt absenţe ale unor jucători cheie nici la echipa gazdă, nici la italieni. La diavolii roşii nu va fi pe teren atacantul francez Anthony Martial, la Roma spaniolul Pedro. Aşa încât vor putea evolua cele mai bune garnituri şi specialiştii văd Roma victimă sigură.

Sunt şase meciuri între cele două echipe de-a lungul timpului. O singură dată, în 2007, în capitala Italiei s-a impus Roma cu 2-1, în rest victorii United şi un singur egal. De menţionat că tot în 2007, după acel 2-1 al Romei returul a fost o tragedie pentru italieni, călcaţi în picioare cu scorul de 7-1.

Absenţe importante la tunarii londonezi

Villarreal îl are absent doar pe Iborra, însă la ”tunari” sunt câteva forfaituri importante: golgheterul Aubameyang, alt atacant valoros, francezul Lacazette şi fundaşii David Luiz şi Tierney. Practic atacul ”tunarilor” rămâne în ivorianul Nicolas Pepe.

Manchester United este singura dintre cele patru semifinaliste care joacă doar pentru plăcerea de a câştiga trofeul. Toate celelelate trei formaţii ajunse aici visează să câştige competiţia şi pentru faptul că astfel ar reuşi să evolueze sezonul viitor în grupele Champions League, în campionatele ţării lor fiind la ani lumină de a obţine biletele pentru cea mai importantă competiție.

ADVERTISEMENT